Özbekistan'da Uluslararası Caz Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Özbekistan'da Uluslararası Caz Festivali

TAŞKENT (AA) – Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden Uluslararası Caz Festivali çerçevesinde "Ahmet Berker-Gökhan Somel Türk Caz Grubu" grubu konser verdi.

28.04.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAŞKENT (AA) – Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden Uluslararası Caz Festivali çerçevesinde "Ahmet Berker-Gökhan Somel Türk Caz Grubu" grubu konser verdi.

Özbekistan'da bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Caz Festivali'ne Ahmet Berker, Gökhan Somel, Ahmet Elmas, Can Somel ve Serkan Alagök'ün oluşturduğu Türk caz grubu da katıldı.

Festivale Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğinin destekleriyle katılan grubun konserinin açılışında konuşan Taşkent Büyükelçisi Namık Güner Erpul, caz müziğinin adeta özgürlüğün bir simgesi olduğunu belirtti. Erpul, fesivali düzenleyenlere teşekkür etti.

Konserde, ülkedeki müzisyen ve müzik severlerin yanı sıra Taşkent'te görev yapan diplomatlar, uluslararası kuruluşların temsilcileri ve Özbekistan'da yaşayan Türk vatandaşları da hazır bulundu. Konser çerçevesinde, Özbekistan Devlet Konservatuvarı öğrencisi Feride Girgin de Aşık Veysel'in "Uzun ince bir yoldayım" adlı eserini seslendirdi.

Festival ortak konserle sona erecek

Özbekistan Kültür ve Spor Bakanlığı ile UNESCO'nun Özbekistan Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen festivalde ABD, Letonya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Endonezya, Özbekistan ve Türkiye'den çok sayıda caz grubu yer aldı. Festival çerçevesinde, katılımcılar tarafından Özbekistan Devlet Konservatuvarı ve ülkedeki diğer müzik okulları öğrencileri için çeşitli eğitim seminerleri de düzenlendi.

Festival, UNESCO tarafından 2012 yılından bu yana Uluslararası Caz Günü olarak kutlanan 30 Nisan'da katılımcıların düzenleyeceği ortak konserle sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Özbekistan'da Uluslararası Caz Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement