Özcan'dan Sosyal Proje Atağı - Son Dakika
Yerel

Özcan'dan Sosyal Proje Atağı

Özcan\'dan Sosyal Proje Atağı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yeniden seçildiği takdirde sosyal projelere çok daha fazla ağırlık vereceklerini belirterek, ‘Dost Eli’, ‘Alo Ambulans’, ‘Alo Cenaze’, ‘Giysi Bankası’ ve aşevlerini tüm ilçelerde hayata geçireceklerini bildirdi.

26.03.2014 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yeniden seçildiği takdirde sosyal projelere çok daha fazla ağırlık vereceklerini belirterek, 'Dost Eli', 'Alo Ambulans', 'Alo Cenaze', 'Giysi Bankası' ve aşevlerini tüm ilçelerde hayata geçireceklerini bildirdi.

CHP Adayı Başkan Özcan, seçim çalışmaları kapsamında Mersin'in Mut ilçesine bağlı Suçatı, Sakız, Hacıilyaslı köylerini ziyaret ederek, Göksu beldesinde düzenlenen mitinge katıldı. CHP Mut Belediye Başkan Adayı Aslan Küçük'ün eşlik ettiği Özcan, mitingde yeni dönemde hayata geçireceği sosyal projeleri anlattı. Sadece yol, asfalt yapan bir belediye olmadıklarının altını çizen Özcan, "Biz insana yatırım yapıyoruz. 30 Mart'ta yeniden göreve gelirsek insan odaklı sosyal projelere çok daha fazla ağırlık vereceğiz" dedi.

Vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti veren 'Dost Eli' projesi ile ilgili bilgi veren Özcan, "100 kişilik ekibimizle bakıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza evinde sağlık ve temizlik hizmeti veriyoruz. Bu projemiz Türkiye'de ses getirecek, insan odaklı çok önemli bir projedir. Ev eşyası ve giysi bankası projemiz ile dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bu bankadan ücretsiz karşılamalarını sağlayacağız. İlçelerimizde kuracağımız halk ekmek fabrikalarıyla yine dar gelirli vatandaşlarımıza temiz, sağlıklı ve ucuz ekmek sunacağız. Kent merkezi ve bağlı ilçelerimizde Büyükşehir adına 'aşevleri' kurarak, yoksul vatandaşlarımıza yemek ve gıda yardımı yapacağız. Kadın sığınma evleri ve öğrenci yurtları yapacağız. Hükümet izin verdiği takdirde de öğrencilerimize burs vereceğiz" diye konuştu.

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda doğumdan ölüme kadar her zaman vatandaşların hizmetinde olacaklarını dile getiren Özcan, şunları kaydetti: "Hiçbir sosyal güvencesi olmayan dar gelirli vatandaşlarımız için 'Alo Ambulans' uygulamasını, kent merkezi ve bütün ilçelerimizde en kısa zamanda başlatacağız. Ayrıca belediyemizde 'Alo Cenaze' hizmetlerini de başlatacağız. Mersin merkez olmak üzere 13 ilçemizde cenaze nakil hizmetlerini yürüteceğiz."

Meslek edindirme ve teknik eğitim kursları ile yabancı dil, tiyatro, müzik, spor gibi kurslar da düzenleyerek gençleri geleceğe hazırlayacaklarını vurgulayan Özcan, "Belediyemizin taşeron firmalarının Göksu'da yapacağız hizmetlerde, bütün işçileri Göksu halkından alacağız. Böylece işsizlik sorununa da çözüm üretmiş olacağız" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özcan'dan Sosyal Proje Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement