Özcan: Silahlar Bir An Önce Susmalı - Son Dakika
Güncel

Özcan: Silahlar Bir An Önce Susmalı

Özcan: Silahlar Bir An Önce Susmalı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, "Biz, çözüm sürecinin devamından yanayız. Bu silahların bir an önce susması lazım" dedi.

02.08.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Urfa'daki ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısında Özcan, Türkiye'nin içinde bulunduğu gündemi değerlendirmek için gerek basına gerekse de sivil toplum kuruluşlarına büyük bir görev düştüğünü söyledi.

Sözlerine Adana'nın Pozantı ilçesindeki saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek başlayan Özcan, bütün terör saldırılarını da lanetleyip, kınadığını kaydetti. Çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini belirten Özcan, bir an önce silahların bırakılması gerektiğini vurguladı.

Özcan, "İki, üç yıldır, çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik projesiyle ülkemizde huzur vardı ama maalesef herkesin kıskandığı ve rahatsız olduğu bir ortamdı bu. Gerek içerde ve gerekse dışarda kurulan güçlerle, 7 Haziran'dan sonra ellerine bir fırsat geçtiğini düşünen belli güçler Türkiye'nin hükümetsiz olduğunu düşünerek bu boşluktan yararlanmak istediler. Karşılarında Türk milletini ve Türk hükümetini dimdik ayakta gördüler. Bütün terör örgütlerini milletçe bizim yerle bir etmemiz gerekir. Milli birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara hiçbirimizin müsaade etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Burada herkese sorumluluk düşüyor. Herkes söylemlerine dikkat etmeli. Örneğin burada birileri terör örgütüne sırtını dayadığını açık açık beyan ediyor. Bunu, ne onları destekleyen halk kabul eder ne Kürt milleti ne de Türk milleti kabul eder. Umarım bunlar söylemde kalır ve bunlar gelecek seçimde gereken cevabı alacaklardır" dedi.

'URFA ÜS OLARAK SEÇİLDİ'

Türkiye'nin üç koldan bir saldırıya uğradığını kaydeden Özcan, bu saldırıların çalışılmış, üst akılları ve hedefleri bir olan saldırı olduğunu dile getirdi. Saldırıların hedefinde Türkiye'deki demokrasi olduğunu belirten Özcan, Suruç ve Ceylanpınar'daki saldırılarla Urfa'nın üs olarak seçildiğini söyledi. Özcan, "AK Parti hükümeti gerek DEAŞ'e, gerek PKK'ye gerekse de DHKP-C'ye gereken dersi vermeye çalıştı. Kandil ve Suriye'de DEAŞ'in toplanma yerleri, depoları ve silahları imha edilmek üzere hava saldırıları başlatıldı. Topçu ateşiyle de karşılık verildi. Onlar derslerini alacaklar. Telsiz konuşmalarına göre büyük zayiatları var. Ama bu savaşın bir an önce durması, hem bizim hem de bütün Türkiye'nin faydasına. Çünkü zamanlama da çok enteresan. Biz, turizm ülkesi olduğumuz için bu tür olaylar en çok turizmi vurur. Ekonomi belki üçüncü dördüncü sırada ama bizim için en önemlisi bu ölümlerin bir an önce durdurulmasıdır. Türkiye güvenli bir liman olmuşken bir anda terörle anılmaya başlandı. Urfa'nın üs olarak seçilmesi bizi üzmüştür. Buna halk olarak, millet olarak, Urfalılar olarak, her kesimin, Urfa'nın terörle anılmaması için karşı çıkması lazım" diye konuştu.

'BİZ, ÇÖZEMEZSEK MİLLET ÇÖZER'

Daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Özcan olası bir erken seçimle ilgili olarak, "Bildiğiniz gibi görüşmeler devam ediyor. Şeffaf bir şekilde ve son ana kadar yürütülmesi lazım. Masayı deviren siz olmamalısınız. Siz birinci partisiniz ve sorumluluk da sizde. Milletin yararına ne varsa o yapılmalı. Ama eller açılmadıysa, uzatılmadıysa mecburen erken seçim. Her zaman söylediğim gibi eğer biz çözemezsek millet çözer. Tekrar millet iradesine gitmek lazım. Millet 'koalisyon' dedi. Koalisyonu kurmamız gerektiğini de düşünüyoruz. Görüşmeler devam ediyor. Birçok maddede uzlaşılmış. Cumartesi günü tekrar bir görüşme olacak" dedi.

'SİLAHLARIN BİR AN ÖNCE SUSMASI LAZIM'

Türkiye'de çözüm sürecinin bittiğine dair söylemlerin dile getirildiğiyle ilgili bir soruya da Özcan, "HDP grubu, 'çözüm süreci bitti, bitecek, bitiriyoruz', ya da örgüt veya Kandil 'bitti' dediler. Çözüm sürecinin ben bittiğini düşünmüyorum. Bitmemesi lazım ama silahlı güçlerle de güçlü bir şekilde mücadele etmek lazım. O silahın bir an önce Türkiye'nin dışına çıkarılması lazım. Çözüm sürecinde ne vardı? Silahlı güçlerin bir an önce sınır dışına gitmesi. Ama bunu yerine getirmedi örgüt. Halen de bakıyorsunuz HDP Eş Genel Başkanı 'mümkün değil' diyor. İki, üç sene önce mümkün olduğunu söylüyorsun. O zaman niye şimdiye kadar zaman kaybettirdin. Burada PKK'nin Kürt halkını temsil etmediğini, bu çözüm sürecinde halkın muhatap alınması gerektiğini, çözülmesi gereken varsa, kaybolmuş hakları varsa bizim vermemiz lazım. Onun PKK veya HDP'nin zorlamasıyla vermek doğru değil. Ama çözüm sürecinde sanki bunları kendileri aldırıyormuş gibi. Halbuki bizim demokratikleşme paketimiz, çözüm sürecinden daha önce başlamıştı. 2005'ten beri, bölgenin ve Kürt sorunun çözülmesi gerektiğini cumhurbaşkanımız, o zaman başbakanken dile getirmişti. 'Bedeli ne olursa olsun ben bu sorunu çözeceğim, baldıran zehri de olsa içeceğim' demişti. HDP ve PKK'nin şımarıklığı ve bölgede sorumsuzca davranması çözüm sürecini bu tarafa itti. Biz, çözüm sürecinin devamından yanayız. Bu silahların bir an önce susması lazım. Bunun kimseye faydası yok" diye yanıt verdi.

SON GÖZALTI OPERASYONLARI

Son dönemde Viranşehir'de gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan şahıslarla ilgili bir soruya ise Özcan, konudan haberdar olmadığını ve durumu Şanlıurfa İl Emniyet Müdürünü ziyareti sırasında soracağını söyledi. Özcan, "Çözüm süreci adı altında ciddi boşluklar oluştu. Siyasetçiler her şeye rağmen çözüm sürecini yürüteceklerini söyledi. Bazı bürokratların çekinceleri oldu. Ama biliyorsunuz biz geçen yasama döneminde iç güvenlik yasası çıkardık. Buna yönelik onların ellerini güçlendirdik ve kesinlikle kamu düzenini bozacak her şeyin karşısında durmaları gerektiğini söyledik" diye ifade etti.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Urfa'da yaşanan elektrik sıkıntılarıyla ilgili olarak da Özcan, sorunun 30 yıllık bir sorun olduğunu söyledi. Dicle EDAŞ'la yapılan toplantılarla sorunu belli bir seviyeye getirdiklerini kaydeden Özcan, tarımsal destekleme blokelerini kaldırılması, arızaların hızlı bir şekilde giderilmesi, personel sayısının arttırılması ve yatırımlar konusunda anlaştıklarını dile getirdi. Aşırı yüklenmelerden dolayı kesintilerin olduğuna dikkati çeken Özcan, sorunun çözümünün zaman alacağını belirtti. Toplantıda daha sonra Özcan, gazetecilerin gündeme ilişkin önerilerini dinleti ve notlar aldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Özcan: Silahlar Bir An Önce Susmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement