Özdağ: "Millet Kazandı" - Son Dakika
Politika

Özdağ: "Millet Kazandı"

Özdağ: "Millet Kazandı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 1 Kasım seçimlerinde kazananın millet olduğunu kaydetti.

02.11.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 1 Kasım seçimlerinde kazananın millet olduğunu kaydetti. AK Parti'den önceki iktidar dönemlerinde partinin araç değil amaç olarak görüldüğünü belirten Özdağ, "Halbuki önemli olan partilerin araç, partiler aracılığıyla da devlete ve millete hizmet götürülmesi gerçek amaç olmalıdır. İşte AK Parti iktidarının diğer partilerden farkı buradadır. AK Parti iktidarı siyaseti araç kabul etmenin karşılığını devletimize ve milletimize kazandırdığı hizmetlerle taçlandırmıştır, taçlandırmaya devam edecektir" dedi.

1 Kasım genel seçimlerinde yüzde 49.4 oy alan AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının ardından açıklama yapan Selçuk Özdağ, kazananın millet ve demokrasi olduğunu belirtti. 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'yi, 'Yeter söz milletin' diyerek kurduğunu hatırlatan Özdağ, şöyle konuştu: "O zaman bir gazete manşet atarak, 'Muhtar dahi olamaz' demişti. Sayın Erdoğan Atatürk döneminde yazılan bir şiiri okuduğu için hapse atıldı. Vesayetçi yapı Türkiye'yi zindana çevirmek istedi. Her şeye rağmen Sayın Erdoğan yoluna devam etmek istiyor, 'Yoluna devam edemezsin, yasaklısın' gerekçesi gösteriyorlardı. O dönem CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal kaldırdı yasağını. Yasağı kaldırırken de 'Bu adamın yasağı devam ederse kahraman olur. Zaten başarısız olur, kaldıralım yasağını' dedi. Arkasından Sayın Erdoğan liderliğinde AK Parti millet iradesiyle seçim üzerine seçim kazandı. Bu arada darbe girişimleri yaşandı. Menderes'e yaptıklarını aynen Sayın Erdoğan'a da yapmak istediler ama başaramadılar. AK Parti 13 yıllık iktidarı boyunca bir yandan şeytan taşladı bir yandan ibadet etti, etmeye de devam edecek inşallah."

DEMOKRASİLERDE SENARYOYU HALK YAZAR

Özdağ, 1 Kasım genel seçimleri sonrasında çıkan sonuç ve AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Bu seçim demokrasi zaferidir. Bu sandığın, milletin, vatandaşın zaferidir. Bunu içselleştirmemiz lazım."

Demokrasilerde bütün seçimlerde senaryoyu halkın yazdığını anlatan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rolleri halk dağıtır. Buna inanmak lazım. Artık Türkiye vesayetçilerle uğraşmakta başarılı bir Türkiye'dir. Bu seçim egemen güçlere bir mesajdır. Bu aynı zamanda yurt dışındaki yabancı basına, PKK'ya, paralel yapıya, Aydın Doğan'a, Türkiye'de demokrasiyi askıya almak isteyenlere bir cevaptır. Parlamentonun görevini zayıflatmak isteyenlere cevap verdi bugün halkımız. Bundan sonra Türkiye'nin muktedir bir iktidarı olacak. Bu iktidar herkesi sevgiyle kucaklayacak. Hiç bir ayrım yapmadan, parlamentoda hizmet edecek."

MUHALEFETSİZ DEMOKRASİ DÜŞÜNÜLEMEZ

Muhalefetsiz demokrasi düşünülemeyeceğini anlatan Özdağ, sözlerine şöyle devam etti: "Demokrasiyi anlamlı kılan muhalefet partileridir. Onlarında sağlıklı makul muhalefetiyle Türkiye daha da büyüyecek. HDP'ye tavsiyem Türkiye'nin partisi olun. PKK ile aranızdaki bağı koparın. Terörü ve PKK'yı kınayın. Bayrakla, milletin değerleriyle uğraşmayın ve ırkçılık yapmayın."

15 İLÇEDE BİRİNCİ

1 Kasım'ı yerelde de değerlendiren Özdağ, "15 ilçede birinci olduk. Bu beklediğimiz bir şeydi. Sarıgöl ve Salihli'de ikinci olduk. yüzde 45 civarında oy aldık. Bu sıradan bir rakam değil. Türkiye ortalaması 49 dolayında. Bu da çok büyük bir rakam. İnşallah bu rakamı daha da yukarılara çekeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz Manisa'da ne kadar yarım kalmış yatırım varsa bunları tamamlamak. Göletler, barajlar, üniversite, fakülte, hızlı tren bunların hepsini tamamlayacağız. Artık 2019'a hazırlanıyoruz. Manisa'da büyükşehiri alacağız. Manisa'ya güveniyoruz. Onu da başaracağız inşallah" dedi.

AK PARTİ HAYAL BİLE EDİLEMEYENLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

AK Parti döneminde bazı partilerin hayal bile edemediği yatırımların gerçekleştiğini belirten Özdağ, açıklamasını şöyle tamamladı:

"IMF'nin borçlarını ödedik, 23,5 milyar dolar. Vatandaşlarımız şayet parası yoksa AK Parti iktidarlarından önce hastanelerde muayene dahi olamıyordu. Rehin kalıyordu. Şimdi vatandaşlarımız istediği hastanelere gidiyor muayene olabiliyor. Bizim mazotumuz, petrolümüz, doğalgazımız şimdilik yok. Ama İran'ın, Azerbaycan'ın, Rusya'nın, Türkmenistan'ın, Irak'ın var. Türkiye'nin yok. Böyle olunca elektriğe, enerjiye ihtiyacımız var. Elektriği, enerjiyi rüzgarla, jeotermalle, HES'le, nükleer santrallerle, barajlarla sağlayacağız. O zaman mazota ihtiyaç duymayacağız. Ucuz, daha ekonomik bir şekilde elektrikle yapacağız fabrikalarımızı. Tüm bunlar yapılırsa terör bitecek. İnadına tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet, resmi dil Türkçe diyerek hizmetlerimize devam edeceğiz. AK Parti icraatlara devam edecek ve Türkiye'yi süper ülke yapacağız." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Özdağ: 'Millet Kazandı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement