Başkan Özdemir, Ranya'da Ziyarette Bulundu - Son Dakika
Yerel

Başkan Özdemir, Ranya'da Ziyarette Bulundu

Başkan Özdemir, Ranya\'da Ziyarette Bulundu

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Ezidilerin kutsal mekanı Laleş'in ardından Süleymaniye'ye bağlı Ranya ilçesini ziyaret etti.

19.08.2014 11:19  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'li milletvekilleri ve bölge belediye başkanlarının yer aldığı heyette bulunan Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Ezidilerin kutsal mekanı Laleş'in ardından bu kez Ranya ilçesini ziyaret etti.

HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, AB eski Parlamenteri Feleknaz Uca, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak ve Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir'den oluşan grup, Süleymaniye'ye bağlı Ranya ilçesine gitti.

Ranya ilçe girişinde YNK'ye bağlı asayiş güçleri tarafından karşılanan heyet, daha sonra eskort eşliğinde Ranya Kaymakamlığı'na geçti.

Ziyarete ayrıca HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da katıldı. Raperin Bölge Valisi Mamoste Abdulhamit, Ranya Kaymakamı Hiwa Karani, Haciawa Belde Belediye Başkanı ve Ranya Asayiş Güçleri Müdürü tarafından kabul edilen heyet, güvenlik nedeniyle Maxmur Kampı'ndan göç etmek zorunda kalan yurttaşların durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Görüşme sırasında Maxmur Kampı'ndan Ranya ilçesine yaklaşık 5 bin kişinin göç ettiğini ve sığınmacıların camii ve okullara yerleştirildiği belirtilirken, heyet bir saat süren ziyaret ardından ilçe yöneticileri eşliğinde Maxmur'lu sığınmacıları ziyaret etti.

Camilere sığınan yurttaşlar heyeti alkış ve sloganlarla karşılarken, heyet üyeleri camilerden bazılarında sığınmacılarla toplantılar düzenledi. Temaslarını tamamlayan heyet Türkiye'ye dönerken, Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Silopi de Ezidi halkı için kurulan çadır kentte incelemelerde bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Başkan Özdemir, Ranya'da Ziyarette Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement