Beş Kardeş Baba Mesleğini Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Beş Kardeş Baba Mesleğini Sürdürüyor

Beş Kardeş Baba Mesleğini Sürdürüyor

Hakkari’de beş kardeş, birlikte çalışarak on bir yıldır baba mesleği olan koltuk döşemecilik mesleğini sürdürüyor.

26.06.2015 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de beş kardeş, birlikte çalışarak on bir yıldır baba mesleği olan koltuk döşemecilik mesleğini sürdürüyor.

Dağgöl mahallesi şehir stadyumu karşısında bulunan bir apartmanın ikinci katında 30 derece sıcakta oruçlu olmalarına rağmen baba mesleğini sürdüren Sönmez ailesi, Hakkari'ye hizmetin en iyisini vermeye çalıştıklarını belirtti. İki yıldır kardeşleri ile koltuk döşeme atölyesinde çalışan Sevgi Sönmez, bu mesleğin 11 yıl önce babalarından kaldığını ve 5 kardeşiyle baba mesleği döşemeciliği sürdürdüklerini söyledi.

"ORUÇLU İKEN ZOR OLUYOR AMA MECBURUZ"

Sönmez, buradaki işlerinin eski koltuk, mobilya ve yer döşemelerini tamir etmek olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bizim hedefimiz bunun imalatını yapabilmek. Hakkari'de iş imkanı olmadığından ailemizle el ele verip bu işi yürütmeye çalışıyoruz. Oruçlu halimizle erkenden gelip iş başı yapıyoruz. Çoğu günümüz yoğun ve yorucu geçiyor. Bazen sanat aşkı ile çalışınca eğlenceli geçiyor. 11 yıl iş yerimizi ağabeylerim devam ettirdi. Ben iki yıldır onlara yardım ediyorum. Babamızın sanatını yaşatmaya çalışıyoruz. Burada biçki dikişini ben yapıyorum. Çakma işini ağabeylerim yapıyor. İş yerimizi büyütmek için girişimlerde bulundum. Fakat belgem yoktu. Kararlıydım ve eğitimini aldım. İhale işinde çalıştım ve belgemi aldım."

"İŞ KUR VE KOSGEB PROJELERİNDEN FAYDALANAMADIK"

İŞ-KUR ve KOSGEB gibi proje destekli kurumlara işini büyütmek için başvurmalarına rağmen bu projelerden yararlanamadıklarını söyleyen Sönmez, "Bende ailemle birlikte ancak bu iş yerimizi ayakta tutabiliyorum" dedi.

"YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Yetkililere seslenen Sönmez, hak etmediği bir şeyi istemediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Sadece belli projeler yapılıyor. Bu projeler ile esnaf işini büyütebiliyor. Bizde bu projelerden yararlanarak işimizi büyütmek istiyoruz. Belki ben şuan ailemle birlikte ekmeğimi kazanabiliyorum. Hakkari'de bir sürü genç batı illerine gidip çalışmak zorunda kalıyor. Eğer iş yerimizi bu projelerle imalathaneye çevirebilirsek yanımıza birçok genç hem ekmeğini kazanmış olur hem de bir meslek öğrenmiş olur. İş yerimizi büyütmek için yetkililerden destek bekliyoruz." - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beş Kardeş Baba Mesleğini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement