Özel Çocuklar İçin Eğitim Merkezi - Son Dakika
Eğitim

Özel Çocuklar İçin Eğitim Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde kurulan Özel Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında faaliyete girecek.

08.08.2018 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde kurulan Özel Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında faaliyete girecek.

MEÜ'den yapılan açıklamaya göre, merkez müdürü Prof. Dr. Mehmet Gündoğdu ve beraberindekiler, rektör Ahmet Çamsarı'yı makamında ziyaret etti.

Gündoğdu, ziyarette merkez hakkında bilgi vererek, üstün zekalı çocukların yanı sıra matematik, müzik ve resim gibi alanlarda özel yeteneği bulunan çocuklara da hizmet vereceklerini bildirdi.

Çamsarı da özel yetenekli çocukların, bilim ve teknoloji üretmede ülkelerin temel insan kaynağını oluşturduğunu belirterek, bu çocukların doğru biçimde desteklenmesinin ülkenin kalkınması için büyük önem taşıdığı kaydetti.

Özel yetenekli öğrencilerin eğitimini destekleme, bireyselleştirilmiş eğitim programları oluşturma ve yürütülecek projelerle, bu konuda ülke ölçeğinde stratejik bilgi üretme amacıyla 3 Mayıs'ta kurulan merkez yeni eğitim ve öğretim döneminde faaliyetlerine başlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Özel Çocuklar İçin Eğitim Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek
    14:38 Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek

    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, Düzce Valiliği'nde gerçekleştirilen törende, 'Sanayide İstihdam Odaklı Kaynakçılık Eğitimi' protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere sanayide ihtiyaç duyulan kaynakçılık eğitimi verilecek.

  • Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Törenle Kutlandı
    14:31 Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Törenle Kutlandı

    Muş'ta, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kitapların önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen '60. Kütüphane Haftası' törenle kutlandı. Törende konuşan Muş Valisi Avni Çakır, kütüphanelerin bir toplumun aynası olduğunu belirterek, kütüphane kültürünün son yıllarda geliştiğini söyledi. En çok kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi.

  • Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması
    14:31 Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması

    Kayseri'de düzenlenen iftarda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli idareciler ve memurlar bir araya geldi. İftar öncesi yapılan konuşmada, eğitimcilerin model olma ve iyi insan yetiştirme sorumluluğu vurgulandı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Kütüphane Haftası'nda İlçe Kütüphanesini Ziyaret Etti
    13:47 Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Kütüphane Haftası'nda İlçe Kütüphanesini Ziyaret Etti

    Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, 60. Kütüphane Haftası dolayısıyla ilçe kütüphanesini ziyaret etti. Kütüphanede kitapları inceleyen Ateş, öğrencilerle sohbet etti. Ateş, öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılmasını sağlamak, kitap sevgisini aşılamak ve kitap okuyarak vakit geçirmenin güzelliğini hissettirmek amacıyla her yıl martın son haftasının, Kütüphane Haftası olarak kutlandığını belirtti. Öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Ateş, 'Gerçek bilgi kaynaklarımız kütüphanelerdir. Kitaplarımızın şarjı bitmiyor, istediğiniz kadar faydalanabilirsiniz. Kitap okumak sınavlarınıza da büyük katkı sağlayacaktır.' dedi.

  • Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Kutlandı
    13:45 Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Kutlandı

    Muş Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende, kütüphanelerin toplumun aynası olduğu vurgulandı. Muş Valisi Avni Çakır, kütüphane kültürünün son yıllarda geliştiğini belirtirken, Belediye Başkanı Feyat Asya ise okumanın ve kütüphanenin önemine dikkat çekti. Törenin ardından en çok kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi.

  • Diyarbakır'da temizlik malzemelerinin karıştırılması sonucu 16 öğrenci gazdan etkilendi
    13:38 Diyarbakır'da temizlik malzemelerinin karıştırılması sonucu 16 öğrenci gazdan etkilendi

    Diyarbakır'da bir ilkokulda öğrencilerin sınıfa getirdikleri temizlik malzemelerini karıştırması sonucu açığa çıkan gazdan 16 öğrenci etkilendi. Öğrenciler hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumlarının iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak
    12:45 Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, kitap okuma konusunda gerçekleştirilecek etkinliklerin arttırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu yönde yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti. Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinliğine katılan Bilici, en çok kitap okuyanlara derecesine göre kitap, kitap kurdu belgesi ve hediyeler takdim edildiğini söyledi. Kaymakam Bilici, ilçede bu tür etkinlikleri artırmak ve teşvik etmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, öğrencilerle iftar programında buluştu
    12:41 Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, öğrencilerle iftar programında buluştu

    Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin pansiyonunda yatılı kalan öğrencilerle iftar programında bir araya geldi. İftar öncesi öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Bakkal, ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. İftar yemeğini öğrencilerle birlikte alan Kaymakam Bakkal, öğrencilerle eğitimleri ve gelecek hayalleri hakkında konuşarak başarı diledi.

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor
    12:40 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor

    Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Kaymakam Osman Bilici, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kaymakam Bilici, öğretmenlerin eğitim kalitesini artırma çalışmalarını desteklediğini belirterek, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.

  • Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor
    12:09 Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor

    Bitlis'teki 8 Ağustos İlkokulu'nda görev yapan ve trafik kazasında bir bacağını kaybeden lenfoma kanseri Uğur Taşkaya, yaşadığı zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. 6 yaşında trafik kazası sonucu bacağını kaybeden Taşkaya, eğitim hayatını sürdürerek Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduğu okula öğretmen olarak atanan Taşkaya, lenfoma kanseri teşhisi konulmasına rağmen mesleğini sürdürüyor ve öğrencilerine ilham oluyor.


Advertisement