Özel Çocuklar Özel Yeteneklerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Özel Çocuklar Özel Yeteneklerini Sergiledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi Yaz Okulu öğrencileri, düzenlenen şenlikte dans etti, müzik aletleri çaldı, şarkılar söyledi.

28.08.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi Yaz Okulu öğrencileri, düzenlenen şenlikte dans etti, müzik aletleri çaldı, şarkılar söyledi.

Döşemealtı ilçesindeki rehabilitasyon merkezinde gerçekleştirilen programa, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Koordinatörü Niyazi Arşın, engelli çocuklar ile aileleri katıldı.

Kaymakam Baygül, yaptığı konuşmada, insanın bir hareketi kısıtsız yapabilmesi, bir davranışı engelsiz ortaya koyabilmesinin önemli olduğunu ancak asıl sağlıklı kişilerin fikir ve düşüncelerinin özürsüz olması gerektiğini söyledi.

Engellilere acımak yerine onların hayatlarını kolaylaştırmak gerektiğini belirten Baygül, şöyle konuştu:

"Hiç kimse engelli bir çocuğa sahip olmak istemez ama engelli bir çocuğunuz varsa hayatı karartmamak ve karanlık görmemek gerekir. Onun elinden tutarak, onun sevabını kazanmanın ne kadar değerli olduğunu bilmemiz gerekir."

Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Koordinatörü Niyazi Arşın, engelli çocukların yaz boyunca evlerine hapis olmamaları için yaz okulu programı başlattıklarını belirtti.

Rehabilitasyon merkezinde çocukların yüzme, dans, sportif aktiviteler gerçekleştirdiklerini ifade eden Arşın, "Atölyelerimizde çok güzel çalışmalar yaptılar. Hem modern danslar öğrendiler hem de halk dansları öğrendiler. Yaz boyunca hep beraber bugüne kadar çok güzel vakitler geçirdiler" dedi.

Arşın, 287 çocuğun yaz okulu etkinliğine katıldığını ve bu sürede eğitimcilerin, çocukları hayata en iyi şekilde hazırlamaya çalıştıklarını anlattı. Arşın, bütün engelliler ve ailelerinin hayata güven içinde bakması gerektiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından özel çocuklar, çeşitli gösteriler sundu, kukla gösterisiyle eğlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özel Çocuklar Özel Yeteneklerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement