Özel Çocuklardan' Özel Sergi - Son Dakika
Yerel

Özel Çocuklardan' Özel Sergi

Özel Çocuklardan\' Özel Sergi

Refika Küçükçalık Ortaokulu tarafından uygulanan ‘Özel Çocuklar Sanatla Buluşuyor’ projesi kapsamında özel eğitimli öğrenciler tarafından hazırlanan sergide çay, nescafe, süt tozu ve peçetelerden yapılan Atatürk, Çanakkale ve Türk Bayrağı resimleri büyük ilgi gördü.

11.05.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Refika Küçükçalık Ortaokulu tarafından uygulanan 'Özel Çocuklar Sanatla Buluşuyor' projesi kapsamında özel eğitimli öğrenciler tarafından hazırlanan sergide çay, nescafe, süt tozu ve peçetelerden yapılan Atatürk, Çanakkale ve Türk Bayrağı resimleri büyük ilgi gördü.

Refika Küçükçalık Ortaokulu tarafından uygulanan 'Özel Çocuklar Sanatla Buluşuyor' projesi kapsamında kentte bulunan bir alışveriş merkezinde mozaik sergisi açıldı. Serginin açılışında konuşan Okul Müdürü Mehmet Baran, sergideki eserlerin 6 aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıktığını söyleyerek, "6 ay boyunca emek verilen 'Özel Çocuklar Sanatla Buluşuyor' projesi kapsamında yürüttüğümüz mozaik sergisine hoş geldiniz. Bu projemiz 6 ay boyunca yürütüldü, projede emeği geçen öğretmenlerle beraber öğrenciler gerçekten güzel çalışmalar yaptı. İnşallah güzel bir ürün ortaya çıkmıştır. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sergi açılışına katılan Vali Yardımcısı Gökhan Azcan ise böylesine güzel bir etkinlikte bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek eğitimin insan hayatındaki önemine vurgu yaptı. Azcan, "Böyle bir etkinlikte bulunmaktan çok mutlu oldum. Anadolu insanına hizmet etmek çok büyük bir gurur. Bir idareci olarak bu tarz etkinlikler bizleri ayrıca gururlandırıyor. Şunu gördük yaşadığımız sürece, kainatta en değerli varlık insan. En güzel yatırım da insana yapılan yatırım. Buradaki en güzel yatırımcı da öğretmen oluyor. Dünyadaki bütün insanlar aynı maddeden ama onları birbirinden ayrı kılan eğitim. Eğitimli, erdemli, kültürlü olması. Bir toplumda Burada istenince neler başarılabileceğini görüyoruz. Onların yetiştirilmesinde emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sergideki eserler hakkında bilgiler veren Görsel Sanatlar Resim Öğretmeni Çilem Uras, insanın istedikten sonra her şeyi başarabileceğini söyleyerek, "Sergimiz mozaik tasarım sergisi. Amacımız modern mozaik ile en eski mozaiği bir arada tutmak, çocukların görmeleri, işlemeleri, bu ruhu yaşamaları. Ama bunun yanı sıra güncel yenilebilir ve içilebilir olan nescafe, süt tozu, çay ve peçeteden yapmış olduğumuz çalışmalar var. Çocuklar bunlarla resmin illa malzeme gerektirmediğini, yapılmak istenirse her şeyden yapılabileceğini göstermek için birlikte böyle çalışmalar yaptık. Bu Kayseri'de bir ilk. Özel eğitim öğrencilerinin bu kadar özverili bir şekilde sergiye tanık olmaları ve bizlerin de bu duyguyu yaşamamız bizim için de çok büyük bir onur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle serginin açılışı yapıldı. Açılış ile beraber Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Milli Eğitim Müdür Vekili Bahamettin Karaköse ve beraberindekiler sergiyi gezerek eserler hakkında bilgiler aldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Çocuklardan' Özel Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement