Mahkeme soğukkanlı cinayeti affetmedi! Eşini öldüren kadın ve sevgilisi müebbet yedi - Son Dakika
3. Sayfa

Mahkeme soğukkanlı cinayeti affetmedi! Eşini öldüren kadın ve sevgilisi müebbet yedi

Diyarbakır'da 2 yıl önce eşi Recep Ürkek'i öldüren Hacire Ürkek ve sevgilisi Veysi Önalan, cinayetle yargılandıkları davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cinayet sonrası soğukkanlı bir şekilde hayatlarına devam sevgililere, haksız tahrik indirimi uygulanmadı.

20.01.2021 13:22  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 13 Ocak 2019'da Kayapınar ilçesine bağlı Peyas mahallesinde yaşayan Hacire Ürkek (57), eşinin evde bulunmadığı sırada sevgilisi Veysi Önalan'ı, eve davet etti. Ancak ikilinin evdeki buluşması, telefonunun şarjı biten Recep Ürkek'in eve dönmesiyle yarım kaldı. Oturma odasında sigara görmesi üzerine eşine eve kimin geldiğini soran Ürkek, çelişkili cevaplar karşısında evde arama yaptı. Arama sırasında Veysi Önalan'la karşılaşan Recep Ürkek, çıkan kavga sonucu eşi ve sevgilisi tarafından bıçakla öldürüldü.

CESEDİ KAPIYA BIRAKIP KAÇTILAR

Olayın ardından Hacire Ürkek ve sevgilisi Veysi Önalan, Recep Ürkek'in cesedini karton bir kutuya koyarak, kapıya çıkardı. Cesedi taşıyamayan ikili, kutuyu kapının önüne bırakıp kaçtı. Apartman sakinleri tarafından fark edilen ceset, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından kaldırıldı.

ÖZEL EKİP SAYESİNDE BULUNDULAR

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği olayın ardından kaçan sevgilileri bulmak için özel bir ekip kurdu. Apartman çevresindeki yüzlerce güvenlik kamerasını ve MOBESE görüntülerini izleyen ekipler, Hacire Ürkek'i akrabasının evinde, Önalan'ı ise gittiği bir hastanede kaçmak üzereyken yakaladı. Emniyetteki sorgularının ardından Ürkek ve Önalan sevk edildikleri adliyedeki mahkeme tarafından tutukladı.

İFADESİ KAN DONDURDU

Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ifade veren Hacire Ürkek, "Olay günü kocam içeri girdiğinde sigara kokusunu alınca 'Evde biri mi var. Kim sigara içti' dedi. 'Ben içtim' deyince 'Sen kullanmıyorsun doğru söyle' dedi ve odaları aramadı. Veysi'yi görünce mutfaktaki bıçağı karnına sapladı. Boğuşurken Veysi bıçağı eşime vurdu. Eşim ölünce Veysi'ye pansuman yaptım. O gece kız kardeşime gittim. Ertesi akşam eve geldiğimde eşim banyoda kaskatı yatıyordu. O gece uyudum, sabah olunca tekrar kız kardeşime gittim. Çay içtikten sonra siyah çöp poşeti ve koli aldım. Eşimi ayak ve baş kısmından poşetleyip bantla koliledikten sonra çöp diye binanın içine sürükledim. Banyodaki kan lekelerini temizleyip kardeşimin evine gittim" dedi.

"3 GÜNDE BİR GÖRÜŞÜRDÜK"

İlişkilerinin 10 yıla dayandığını söyleyen Veysi Önalan ise "Hacire ile ailecek görüştüğümüz için yakınlaştık. 3 günde bir görüşürdük. O gün kapı çalınca banyoya saklandım. Fırsat bulup kaçmak istiyordum, ancak beni bulunca boğuştuk. Bıçağı bana vurunca bende onun karnına vurdum. Hacire elindeki bıçağı kocasının boynuna saplayınca adam yığıldı. Hacire üzerimi soydu, vücudumu yıkadıktan sonra elektrikli sobayı açıp üzerimi örttü. Kan kaybettiğim ve korktuğum için 6 saat sobanın önünde baygın kaldım. Hacire sürekli gelip nasıl olduğumu kontrol ediyor, bir yandan da benim kanlı elbiselerimi yıkayıp ütülüyordu. Gece eve gidince eşime ve çocuklarıma gaspa uğradığımı söyledim. Ailemin iknasıyla hastaneye yatırıldım" ifadesinde bulundu.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMADI

Sanıkların beyanlarının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Kararda, sanık Veysi Önalan ve sevgilisi Hacire Ürkek'in Recep Ürkek'i birlikte öldürdükleri kanaatine varıldı. Eşinin korunan yaşam hakkını ihlal eden Hacire'nin olaydan sonra soğukkanlılıkla polise ve 112'ye haber vermeden cesedi evde iki gün bırakıp ardından kolileyip çöp diye attığı için hakkında taktiri indirim uygulanmasına da yer olmadığına yer verilen kararda, sanığı 'Eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Kararda ayrıca, Veysi Önalan'ın ise cinayet sonrası evde 6 saat boyunca dinlenip kanlı elbiselerinin kurumasını beklediğini, hiçbir pişmanlık göstermeden cesedi olduğu yerde bırakıp kendi evine giderek çocuklarına gasp edildiğini söyleyerek yalan beyanla yaralanmasını haklı göstermeye çalıştığını belirtildi.

Mahkeme soğukkanlı cinayeti affetmedi! Eşini öldüren kadın ve sevgilisi müebbet yedi
Kaynak: DHA

Son Dakika 3. Sayfa Mahkeme soğukkanlı cinayeti affetmedi! Eşini öldüren kadın ve sevgilisi müebbet yedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement