Özel Gereksinimli Çocuklar Mest Etti - Son Dakika
Yerel

Özel Gereksinimli Çocuklar Mest Etti

Özel Gereksinimli Çocuklar Mest Etti

Bilecik’te "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" sebebiyle düzenlenen etkinlikte, özel gereksinimli çocuklar birbirinden eğlenceli gösterileriyle izleyenleri mest ettiler.

09.05.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" sebebiyle düzenlenen etkinlikte, özel gereksinimli çocuklar birbirinden eğlenceli gösterileriyle izleyenleri mest ettiler.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde Bilecik Özel Eğitim Ortaokulu tarafından hazırlanan etkinliğe, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ramazan Barın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Taş, Bilecik Özel Eğitim Ortaokulu Müdürü İbrahim Aydoğar, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, kurum müdürleri, veliler ve çok sayıda seyirci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda engelli öğrencilerin okuduğu okullar hakkında bilgi veren Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Müdürü İbrahim Aydoğar, huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolunun özel gereksinimle bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası hale gelmesiyle mümkün olabileceğini söyledi. Bu bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak ve kaliteli yaşam sürdürmelerini sağlamak olduğunu anlatan Aydoğar, "Aynı zamanda onlara hakkettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Onlara gösterilen anlayış ve hoşgörü uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. Hepimizin birer engelli adayı olduğu günümüzde, özel gereksinimli bireylere daha hoşgörülü davranarak onlara her türlü hizmette pozitif ayrımcılık yaşmak asli vazifemizdir. Bir toplumun gelişmişliği engellilerine sağladığı sosyal imkan ve projeler ile ölçülmektedir. Bu bağlamda kurumlar arası işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projesi olan 'Neşeli Günler' adlı projemiz ile ilimizde yaşanan özel gereksinimli öğrencilerin sosyalleşmeleri ve farkındalık kazanmaları amaçlanmıştır. Yaşam o kadar güzel ki engellere takılıp kalmayalım" dedi.

Konuşmaların ardından özel gereksinimli çocuklar birbirinden eğlenceli gösterileriyle izleyenleri mest ettiler. Programın devamında kurumlar arası işbirliği ile düzenlenen "Neşeli Günler", adlı sosyal sorumluluk projesi eğitmenlerine Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ramazan Barın tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Proje paydaşı kurumlar olan Türkiye Herkesi İçin Spor Federasyonu'na, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne teşekkür belgeleri Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak tarafından verildi. Şarkılarla ve oyunlarla devam eden programda özel gereksinimli çocukların sahnede Türkiye haritası oluşturması ve Türk bayraklarıyla sahneye çıkmasıyla son bulurken, program seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Programın bitmesiyle özel gereksinimli çocuklar tarafından hazırlanan serginin açılışı yapılırken, sergiye yoğun ilgi gösterildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Gereksinimli Çocuklar Mest Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement