Antalya'da 12,5 Kiloluk Kedi Obezite Tedavisi Görüyor - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 12,5 Kiloluk Kedi Obezite Tedavisi Görüyor

Antalya\'da 12,5 Kiloluk Kedi Obezite Tedavisi Görüyor

Antalya'da sahibinin 5 kedisinden biri olan Tekir cinsi "Şila" isimli dişi kedi, aşırı kilolarıyla dikkat çekiyor.

30.01.2015 10:08  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da sahibinin 5 kedisinden biri olan Tekir cinsi "Şila" isimli dişi kedi, aşırı kilolarıyla dikkat çekiyor. 3 aylıkken geldiği evde 8 yılda 14,5 kilograma ulaşan Şila, diyet mamayla ancak 12,5 kilograma düşürülebildi.

Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi'nde yaşayan Bekir Arısan isimli vatandaş, 3 aylıkken otelde bulduğu Şila'yı sahiplendi. Otelde yemek yerken yanına gelen kediye tost vererek ilk bağı kuran Arısan, tam 8 yıldır gözü gibi bakıyor. Beş kedisi olan, ancak üç tanesini Finike ilçesindeki çiftliğinde besleyen Arısan, Şila ile diğer kedisini ise aynı evde tutuyor.

"DİĞER KEDİLERİNDE MAMALARINI YİYORDU"

Obez kedinin sahibi emekli çiftçi Bekir Arısan, kedisinin kısırlaştırıldıktan sonra kilo aldığını ifade etti. Arısan, "Şila, 12,5 kilo ağırlığında 8 yaşında. Önceleri fitti ve normal boyutlardaydı. Kısırlaştırdıktan sonra çok mama yediği için kilo aldı. Diğer kedilerin mamalarını da yiyordu. 8 aydır diyet mama vermeye başladık. 2 kilo verdi böylelikle. 14,5 kiloydu diyet mama sayesinde 12,5 kilo oldu" dedi.

"OTELDE 3 AYLIKKEN BULDUM"

Kedilerine gayet güzel baktıklarını dile getiren Bekir Arısan, obez kedisini 3 aylıkken bir otelde bulduğunu belirterek, "5 tane daha kedimiz var. 2 kedi buradaki evimizde, diğer 3 kedi ise Finike'de çiftliğimizde bulunuyor. Hayvanları çok sevdiğimiz için bu da canımız ciğerimiz. Adı 'Şila'. Sokakta buldum Şila'yı. Tekir cinsi bir kedi. Bir otelde tost yerken yanıma geldi bir parça tost verdim. O şekilde kavuştuk birbirimize. 8 senedir bizimle birlikte. 3 aylıktı eve getirdiğimde" şeklinde konuştu.

"ŞİLA BOĞAZINA ÇOK DÜŞKÜN"

Şila'nın 7 yıldır aynı veteriner tarafından kontrollerinin yapıldığını söyleyen Bekir Arısan, "Veterinerimiz bugüne kadar bu kiloda bir kedi görmediğini söyledi. Diyet mamayı da veterinerimiz tavsiye etti. Diğer kedilerimiz gayet normal, böyle bir durum onlar için söz konusu değil. Onları da kısırlaştırdık ama onlar bu şekilde kilo almadılar. Şila boğazına çok düşkün olduğu için çok fazla kilo aldı.Yemek yemeyi çok seviyor." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da 12,5 Kiloluk Kedi Obezite Tedavisi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement