15 Yılda Bin Parça Antika Eşya Topladı - Son Dakika
Güncel

15 Yılda Bin Parça Antika Eşya Topladı

Zonguldak'ta yaşayan belediyeden emekli Cemal Baki, 15 yıldır topladığı bine yakın antika eşyayı evinde biriktirerek bir koleksiyon odası oluşturdu.

07.02.2014 09:28  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta yaşayan belediyeden emekli 62 yaşındaki Cemal Baki, 15 yıldır topladığı bine yakın antika eşyayı evinde biriktirerek bir koleksiyon odası oluşturdu. İki kız babası, Cemal Baki, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden topladığı bine yakın antikayı, evinin girişinde bulunan odada topladı. Eşyaları toplamaya başladığın da bahçe olarak kullandığı yerin üzerini kapatan Cemal Baki, eşyaları burada biriktirerek ayrı bir oda oluşturdu. Türkiye'nin çeşitli yerlerinin tarihini ve kültürünü yansıtan eski eşyaları toplayıp evinde tutan Baki, bine yakın eşyayı topladığını ve gelip görmek isteyenlere kapısının her zaman açık olduğunu ifade etti. Antikaların içerisinde çakmak, sigara kabı, gaz lambası, baston, halı, kilim, ibrik, eski model fotoğraf makineleri, bıçaklar, telefonlar gibi farklı birçok ürün bulunuyor. Ayrıca, topladığı ürünleri düzenli bir şekilde sergileyen Baki, antika eşya sergilerken müze görünümü veriyor. Baki, Türkiye'nin çeşitli yerlerinin tarihini ve kültürünü yansıtan eski eşyaları sergilerken, misafirlerinin geçmişe ve çeşitli kültürlere yolculuk etmelerine vesile oluyor.

"TOPLADIĞIM ANTİKALARIN HİÇBİRİNE PARA VERMEDİM"

Antika eşyaya hurdacıdan topladığı birkaç eşyayla başladığını belirten Baki şunları söyledi:

" Zonguldak Belediyesi'nden emekliyim. Camiye namaza gidiyordum, oradaki hurdacıda birkaç eşya görüp aldım. Ondan sonra biriktirmeye başladım. Her gittiğimde almaya başladım. Sonra Zonguldak'ın köylerinde yaşayan arkadaşlardan istedim. Beycuma, Devrek, Karabük, Safranbolu'da aldım. Eşim Mengenli, oralarda topladım. Dedesinden kalma eski marka sigaralar vardı, onları topladım. Aşağı yukarı Türkiye'nin her yerinden eşya topladım. Doğu Anadolu'dan da topladım. Erzincan'dan kilim var, antika bir kilim."

Türkiye'nin her yöresinden antika eşyaları olduğunu anlatan Baki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu eşyalar önceden bahçedeydi. Buraya koyduk, üzerini kapattık. Hem temiz kullanıyoruz hem de oturuyoruz. Gelen misafirler beğeniyor. Oturup, kahve veya çayı içip bunları seyredebilecek bir yer yok. Bu şekilde dükkanlar var, satılık eşyalar olan. Ama bu şekilde bir yer yok. Almak isteyenler oluyor ama satmayı düşünmedim. Bunların çoğu bana hatıra, kimselere veremem. Hiçbirine de para vermedim. Eşimiz dostumuz getirdi. Allah razı olsun. Herkese haber gönderiyorum. Çok eski filimlerde de, hep benim aldığım ibriği görüyorum. Kar ayakkabıları var. Her yöreden topladığım eşyalar var. Benden sonra da, çocuklarım devam eder inşallah." - ZONGULDAK

15 Yılda Bin Parça Antika Eşya Topladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 15 Yılda Bin Parça Antika Eşya Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement