17 Ağustos Depremi'nde Bacağını Kaybetti Hayata Sporla Tutundu - Son Dakika
Güncel

17 Ağustos Depremi'nde Bacağını Kaybetti Hayata Sporla Tutundu

17 Ağustos Depremi\'nde Bacağını Kaybetti Hayata Sporla Tutundu

Yalova’da 17 Ağustos Marmara Depremi’nde bacağını kaybeden gelen Vedat Oncar hayata sporla tutundu.

16.08.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da 17 Ağustos Marmara Depremi'nde bacağını kaybeden gelen Vedat Oncar hayata sporla tutundu.

Diyarbakır'dan iş bulma ümidiyle Yalova'ya gelen Vedat Oncar, 16 yıl önce Marmara Depremi'nde sağ bacağını kaybetti. Enkaz altında 48 saat kalan Oncar, deprem sonrasında hayata küstüğünü, 2005 yılında tanıştığı Yalova Ortopedikler Spor Kulübü ile hayata sıkı sıkı bağlandığını söyledi.

Yalova'da bir tersanede çalışan ve spor yaşantısına Kocaeli Engelliler Yıldız Spor Kulübü'nde devam eden Oncar, aldığı asgari ücret ile 5 kişilik ailesine baktığını söyledi. 2005 yılında YOSK'un kadrosuna katılan tecrübeli oyuncu, Yalova ekibi ile 2 şampiyonluk yaşarken takımıyla Süper Lige çıktı.

Marmara Depremi sonrasında yaşantısında büyük zorluklar çektiğini belirten tekerlekli sandalye basketbol oyuncusu Vedat Oncar, "Depremde sağ ayağımı kaybettikten sonra sporla tanıştım, hayatımı sporla geçindirmeye çalışıyorum. Ardından kendime iş buldum. Özel bir sektörde 925 lira aylık ile depo sorumluluğu yapıyorum. Depreme yakalandığım zaman hayattan umudumu kesmiştim zaten. Hiç kimseyle konuşmuyordum. YOSK ile spor hayatına başladıktan sonra başarı gelmeye başladı. Süper Lig'de kalıcı olduk. 2. Lig'den başladım, sonra 1. Lig ve sonra da Süper Lig'e çıktım ve 4 sezon Süper Lig'de oynadım. Şuanda 2. Lig'e transfer oldum. Geçen sezon Kocaeli Engelliler Yıldız Spor Kulübü'nün formasını giydim" şeklinde konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 17 Ağustos Depremi'nde Bacağını Kaybetti Hayata Sporla Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement