24 Yıldır Motor Tamirciliği Yapan 50 Yaşındaki Kadın Herkesi Şaşırtıyor - Son Dakika
Ekonomi

24 Yıldır Motor Tamirciliği Yapan 50 Yaşındaki Kadın Herkesi Şaşırtıyor

24 Yıldır Motor Tamirciliği Yapan 50 Yaşındaki Kadın Herkesi Şaşırtıyor

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yaklaşık 24 yıldır motor tamirciliği yaparak 4 çocuk büyüten 50 yaşındaki Emine Yıldırım, kadınların istediklerinde her şeyi başarabileceklerini gösterdi.

07.03.2016 10:23  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki sanayi sitesinde 24 yıldır eşi İlyas Yıldırım ile birlikte çıraklık döneminden motor tamir ustalığına geçen Emine Yıldırım görenleri şaşkına çeviriyor. 1992 yılında eşi İlyas Yıldırım'ın açtığı traktör ve kamyonet tamirhanesinde ilk zamanlar yemek ve temizlik işleri yapan 4 kız annesi 50 yaşındaki Yıldırım, gün geçtikçe tamircilik mesleğini öğrenerek motor ustası oldu.

BİR ZAMANLAR YABANCILIK ÇEKTİ

Tamircilik mesleği erkek işi olması dolayısıyla ilk zamanlar kendisinin de yabancılık çektiğini belirten Yıldırım, kocasının desteği ve kendi azmi sayesinde işini öğrendiğini ve severek yaptığını şu anda da ustalık dönemine geçtiğini belirtti. Yıldırım, Dinar Sanayi Sitesi'nde erkek mesleğini yapan tek kadın olduğunu, yıllardır bu mesleği yaptığı için komşu esnafların yaptığı işi yadırgamadığını, fakat dükkana gelen müşterilerin şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ve desteklediklerini ifade etti.


"EŞİM ARTIK BENİM YANIMDA İŞÇİ OLARAK ÇALIŞIYOR"

8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü dolayısı ile İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı iş ile ilgili bilgiler veren Yıldırım, "1992 yılından bu tarafa icra etmekte olduğum mesleğimi çok büyük onur ve gururla devam ettiriyorum. Çalıştığımız bu iş yerimizde bütün dizel araçları tamir ediyorum. Bunun yanında kamyonet, minibüs ve kepçe tamiratları da vardır. Uzun bir süredir eşimin üzerine olan tamirhane atölyesinin işletmeciliğini tamamen kendi üstüme aldım. Artık bu dükkanın sahibi benim, eşim ise benim yanımda işçi olarak çalışıyor." diye espri yaptı.

KADINLARIN BAŞARAMAYACAĞI İŞ YOK

Motor ustası Yıldırım, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ise "Kadın azmettikten sonra yapamayacağı, başaramayacağı iş yoktur." mesajını vererek, kadınların hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatının her kolunda da olduğunu kaydetti.

"ÇOK EMEK VERDİM ÖĞRETTİM"

Yıldırım'ın eşi İlyas Yıldırım ise, eşinin birçok erkeğe taş çıkartacak işi ile herkesin taktirini topladığını söyleyerek, eşinin kendi isteği üzerine mesleği öğretmesini istediğini belirterek, "Eşim ilk olarak 'bana bu işi öğret' dediğinde gerçekten de çok şaşırdım. Ancak hiçbir zaman öğrenemeyeceğini düşünmedim. Çok büyük bir azimle çalışmalara başlayarak bu günlere kadar geldik. Eşim bana gerçekten de çok yardımcı oluyor." dedi.



Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 24 Yıldır Motor Tamirciliği Yapan 50 Yaşındaki Kadın Herkesi Şaşırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement