(Özel Haber) - Son Dakika
Yerel

(Özel Haber)

(Özel Haber)

Kayseri Gaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, Develi ilçesinin 2014 yılının sonunda doğalgaz kullanmaya başlayacağını söyleyerek, Kayseri'nin 2013 yılı içerisinde 550 milyon metreküp doğalgaz kullandığını belirtti.
Kayseri Gaz'ın çalışmaları...

05.11.2013 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Gaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, Develi ilçesinin 2014 yılının sonunda doğalgaz kullanmaya başlayacağını söyleyerek, Kayseri'nin 2013 yılı içerisinde 550 milyon metreküp doğalgaz kullandığını belirtti.

Kayseri Gaz'ın çalışmaları hakkında İHA muhabirine bilgiler veren Kayseri Gaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, Kayseri'de hizmet verdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Kayseri'nin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) doğalgazı özelleştirdiği ilk il olduğunun altını çizen Bora, "Kayseri'de onuncu yılımız. Biz Kayseri'de olmaktan çok memnunuz. Kayseri her yönüyle özellikle doğalgaz hizmeti sunmak için çok ideal bir şehir. Alt yapısının düzenli olması, şehirlerin çok planlı ve programlı olması, bizim işlerimizi kolaylaştıran bir durum. Burada olmaktan çok memnunuz ve 10 yıldır Kayseri'de güzel bir şekilde hizmet ettiğimizi düşünüyoruz. Hem Kayseri halkıyla hem de burada ki yerel yönetimlerle çok koordineli ve güzel bir şekilde çalışıyoruz. Kayseri ilk ihale yani Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) doğalgazın özelleştirilmeye başladığı ilk yer. Dolayısıyla aslında bir numune bir örnektir. Bizde bu örneğe gerçekten Türkiye'de uygulanabilir gerçekten diğer şehirlere model olabilir bir şekilde kurgulamak istedik ve o şekilde de yaptığımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANININ VE BAKANIN ŞEHRİNDE HİZMET VERMEK AVANTAJLI"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın memleketinde doğalgaz hizmeti vermenin avantajlı bir durum olduğunu belirten Hasan Yasir Bora, "Biz böyle bir durumdan çok gurur duyuyoruz. Enerji Bakanının olduğu bir şehre hizmet vermek bizim açımızdan gurur verici bir durum. Biz bunu bizim açımızdan avantaj görüyoruz. Dezavantaj demek çok doğru değil ama bakanın şehri olunca buradaki beklentilerde daha yüksek oluyor. Ama biz bunu dezavantaj olarak görmüyoruz. Zaten yapılması gereken işin en üst seviyede yapılması gerektiğine inandığımız için herhangi bir dezavantajla karşılaşmadık. Özellikle bakanın hatta Cumhurbaşkanının şehri olması bizim açımızdan gurur verici bir durum" şeklinde konuştu.

"2013'TE KAYSERİ 550 MİLYON METREKÜP DOĞALGAZ KULLANDI"

Kayseri genelinde kullanılan doğalgaz hakkında da bilgiler veren Bora, "Yaklaşık olarak 550 milyon metreküp doğalgaz kullanımı var. Bunun yarısı konut diyebileceğimiz kısımda diğer yarısı da sanayi bölgesinde tüketiliyor" ifadelerini kullandı. Havaların sıcak gitmesi ile birlikte gaz kullanımında azalış olduğunu dile getiren Kayseri Gaz Genel Müdürü Bora, "Biz gaz sattıkça para kazanıyoruz ama hiçbir zaman havalar soğuk olsun da biz daha çok gaz satalım diye bir düşüncemiz olmadı. Özellikle kış ayları belirli bir ekonomik seviyedeki insanlar için zor geçen bir dönem. Dolayısıyla böyle bir beklenti ve dua içerisinde olmak çok doğru gelmiyor. Ama baktığımız zaman kışın sert ve soğuk geçmesi bizim için avantajlı bir durum. Ama hiçbir zaman böyle olsun diye beklentimiz olmadı" dedi.

"2014 SONUNDA DEVELİ DOĞALGAZ KULLANACAK"

2014 yılı içerisinde ilçelere gidecek olan doğalgaz hatları hakkında da bilgiler veren Bora, şöyle konuştu:

"Şuanda bizim lisans alanımız Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırıydı. Bunun içerisinde Melikgazi, Kocasinan, Talas, İncesu ve Hacılar ilçeleri var. Buralara doğalgaz hizmeti tamamına yakın götürülmüş durumda. Yürürlüğe giren kanun ile birlikte Büyükşehir Belediyesi mücavir alanı il sınırı olacak. Dolayısıyla bizim lisans alanımız il sınırına çıkmış olacak. Bu bütün şehrin tamamına doğalgaz gitmesi gibi bir sonuç çıkarabiliyor. Biz bu kararı beklemeden Kayseri'nin mücavir alan dışındaki en büyük ilçesi olan Develi için müracaatımızı yaptık. ve bu ilçeyi lisans alanımıza dahil ettik. Şuan Develi ilçesi de Kayseri gazın doğalgaz dağıtım lisansı içerisindedir. Geçtiğimiz günlerde de bakanımızla birlikte temel atma töreni gerçekleştirdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalara ağırlık kazandırıp 2014 yılının sonunda Develi ilçesine doğalgaz kullandırma gibi bir amacımız var. Doğalgaz şehrin en ücra ilçesi en uzak köylerine kadar gidecek. Bu tabi ki bir zaman bir süreçtir. Bu hemen 3-5 yıl içerisinde olacak bir durum değil. Bizimde kendimize göre bir takım çalışmalarımız var. Kendi açımızdan bunu kademelendirdik. İkinci kademede de Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerini gündeme getirelim. 2017'den sonra Tomarza, Yeşilhisar, Yahyalıda da bu çalışmalar gündeme gelir." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel (Özel Haber) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement