8 Yıldır Kafasında Platinle Yaşayan Engelli Vatandaş Dükkan Sahibi Oldu - Son Dakika
Güncel

8 Yıldır Kafasında Platinle Yaşayan Engelli Vatandaş Dükkan Sahibi Oldu

8 Yıldır Kafasında Platinle Yaşayan Engelli Vatandaş Dükkan Sahibi Oldu

2007 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu yüzde 52 ağır engelli olan ve kafasında platinle yaşayan tesisat ustası Bülent Gökhan, Tekirdağ’da dükkan sahibi oldu.

15.04.2015 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2007 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu yüzde 52 ağır engelli olan ve kafasında platinle yaşayan tesisat ustası Bülent Gökhan, Tekirdağ'da dükkan sahibi oldu. 8 yıldır kafasında platinle yaşayan tesisat ustası Gökhan, İş-Kur Tekirdağ İl Müdürlüğü'nün yardımıyla kendi iş yerini açtı.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'da 2007 yılında geçirdiği trafik kazasından ağır yaralı kurtulan Bülent Gökhan'ın hayatı o günden sonra karardı. 10 gün komada kaldıktan sonra 2 ay yoğun bakımda tedavi gören Gökhan, geçirdiği ameliyatlar sonucu yüzde 52 engelli kaldı. Kafasında platinle yaşayan ve görme kaybı bulunan Gökhan, trafik kazasının ardından iş yapamaz duruma geldi. Kaza geçirmeden önce tesisatçılık işiyle uğraşan 2 kız babası Gökhan, hayalini 8 yıl sonra gerçekleştirdi. Rahatsızlığından dolayı maddi durumu kötüye giden ve çalışmaya karar veren Gökhan, İş-Kur Tekirdağ İl Müdürlüğü'ne giderek iş yeri açmak için müracaat etti. Özürlü kredisi için uygun görülen Gökhan, İş-Kur'dan aldığı destek ile dükkan sahibi oldu.

Kazadan etkilenen Gökhan, rahatsızlığı dolayısıyla ara sıra hafıza kaybı yaşadığını ifade ederek, kendisini iyi hissettiğini artık işine odaklanacağını söyledi. 2007 yılı ocak ayında kamyon altına girerek bir kaza yaptığını ve 8 yıldan beri kafasında platinle yaşadığını ifade eden Gökhan, "Kazadan sonra o zaman 10 gün komada kalmıştım. 10 gün sonra 2 ay yoğun bakımda kaldım. Komada kaldığım zaman hafıza kaybı yaşadım. Ben kendime geldiğimde bile ismimi hatırlamıyordum. Daha sonra kendimi toparladım. Ondan az da olsa biraz çalışmaya başladım. Hafıza kaybından sonra ilk aklıma gelen kızlarımdı. Kızlarımdan başka hiç kimseyi hatırlamadım. Daha sonra hafızam geldikçe işime adapte olmaya başladım. Yüzümde yüz felci var, sol gözümden ameliyat oldum. Halen çift görme var bende normalde insan tek görüyor ama ben çift görüyorum bazen. Onun dışında biraz unutkanlık var. Onu da aştım tedavi oluyorum. Pek bir şeyim kalmadı hamdolsun tedavi oluyorum. Kafamda platin 8 senedir var çıkarılmasına da doktorla en son görüştüğümde gerek yok dedi. Kafatasım kaza da kırılmış içine göçmüş o yüzden oraya platin koymak zorunda kaldılar. Oradan kemiği aldılar platin koydular" dedi.

"TESİSATÇILIK SERTİFİKAM VAR"

Gökhan, kazadan önce tesisatçılık yaptığını ve tesisatçılık sertifikaları olduğunu ifade ederek, "Kazadan sonra 6 yıl kadar çalışmadım. Mecbur kaldım çalışmaya ara verdim. Tedavilerimi oldum. Son iki yıldır da ufak tefek çalışıyorum. Şu an kendime geldim çok şükür. Ama 8 yıl önce geçirdiğim kazanın ardından 6 yılı aşağı yukarı boş geçirdim. Son iki yıldır bir şeyler yapmaya başladım. O sürede tedavi oldum hafızam yerine geldi. Hafıza kaybını doktorların bana verdiği ilaçlarla aştım. Yüzümden ve gözümden ameliyat oldum. Yüzümün sağ tarafından fizik tedavi görüyorum. Biraz iz var kazadan kalma. Ben de şu anda şekil bozukluğundan başka bir şey yok" ifadelerini kaydetti.

"TEDAVİMDE HİÇ KİMSE BANA YARDIM ETMEDİ"

Kazdan sonra hiç kimsenin kendisine yardım etmediğini dile getiren tesisatçı Gökhan, "Kazadan sonra hiç kimseden bir fayda göremedim. Tedavilerimle kendim uğraştım. Ben rahatsız olduğum halde kendi kendimi tedavi ettirdim. Tedavi sürecimde ne akrabalarımdan ve kardeşlerimden hiçbir şekilde yardım almadım. Hamdolsun toparladım kendimi 8 yıl sonra İş-Kur'a müracaat ettim. Özürlü kredisi için onlar da beni uygun gördüler sertifikam olduğundan dolayı. Onların da desteği ile dükkan sahibi oldum" dedi.

"ENGELLİLERE DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Engelli vatandaşlara desteklerinin devam edeceğini belirten İş-Kur Tekirdağ İl Müdür Vekili Yasin Tekin, "Buraya Bülent kardeşimizin yeni dükkanının açılışı için geldik. Türkiye İş-Kur Genel Müdürlüğünün 35 bin TL'lik katkısıyla Bülent kardeşimizin makine, tesisat, kurulum, idari giderlerini ödedik. Hala da ödüyoruz. İş-Kur olarak ceza paralarını kullanmaya yetkili komisyonumuz tarafından Bülent kardeşimizin projesi incelendi ve onaylandı. Daha sonra aldığı makine ve tesisat giderleri karşısında ücretlerini İş-Kur olarak ödedik. Şimdilik dört dörtlük her şeyi ile eksiksiz olarak dükkanı hazır duruma getirdik. İş-Kur'un kurum ve kuruluşlardan kestiği idari para cezalarından oluşan bir havuzumuz var. Burada iş yapmak isteyen engellilerimiz bizlere projeler sunuyor. Bu projeler de merkez kurulumuzda görüşülüyor ve karara bağlanıyor. Daha sonra uygun görünenlere 36 bin TL'ye kadar karşılıksız hibe olarak veriliyor. Şu anda Tekirdağ'da Bülent kardeşimizin projesi onaylandı" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 8 Yıldır Kafasında Platinle Yaşayan Engelli Vatandaş Dükkan Sahibi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu
    12:44 Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu

    Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde Şükrü Soylu'ya ait ahır ve samanlığa yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucunda ahırda bulunan hayvanlar kurtarılırken, 30'un üzerinde tavuk ve ördek telef oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı
    12:43 Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, T.K. yönetimindeki kamyon ile A.D.A. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada minibüsteki 1 yolcu yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.


Advertisement