85 Yaşındaki Emekli Öğretmenden "Okuyun, Cahil Kalmayın" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

85 Yaşındaki Emekli Öğretmenden "Okuyun, Cahil Kalmayın" Çağrısı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 85 yaşındaki emekli öğretmen Ayten Aynalı’yı evinde ziyaret etti.

24.11.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 85 yaşındaki emekli öğretmen Ayten Aynalı'yı evinde ziyaret etti. Emekli öğretmen Aynalı,çocuğu olanların çocuklarını cahil bırakmamaları ve okutmaları gerektiğini belirterek, "Okusunlar, cahil insana iş de yok, meslek de yok" çağrısında bulundu.

24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Halıcıoğlu'nda yaşayan 85 yaşındaki 33 yıl öğretmenlik yapan Ayten Aynalı'yı ziyaret etti. 1950 yılında Mardin'de öğretmenlik hayatına başlayan Aynalı, 1983 yılında İstanbul'da emekli oldu. O günden itibaren Beyoğlu'nun Halıcıoğlu Mahallesi'nde hayatını sürdüren Aynalı, öğretmenlik günlerini özlediğini belirtti. Emekli öğretmen Aynalı ile bir süre sohbet eden Başkan Demircan, "Şüphesiz bizim hayattaki en kıymetli varlıklarımız bize bir harf ve hayatı öğreten öğretmenlerimizdir. Bugün Öğretmenler Günü, aslında her gün onlar ve bizim için önemlidir. Biz bugün okullarımızı ziyaret edeceğiz ama öncesinde yıllarını öğretmenliğe vermiş birini ziyaret etmeye öncelik verdik. Öğretmenler günü münasebetiyle bize hizmet eden geçmişte ve gelecekte bütün öğretmenlerimizi şükranla yad ediyoruz ve onlara teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni nesil öğretmenler çağımız yeni yeni olanakları, teknolojiyi bilgiyi önümüze seriyor. Dolayısıyla çağı yakalamak, geleceğe işi taşımak önemlidir. Yeni nesil öğretmenlerden dünü iyi bilerek bugünden kopmadan geleceği tasvir edecek, anlamlandıracak ve eğitim çabası içerisinde olması şarttır. Türkiye'nin ihtiyacı olan şey de budur." şeklinde konuştu.

"OKUYUN CAHİL İNSANA İŞ YOK"

Emekli öğretmen Ayten Aynalı ise, "Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Çocuğu olanlar onları cahil bırakmasınlar, okutsunlar. Bu zamanda meslek lazım, yaşamak için çalışmak lazım. Çok memnunum, benim gençliğim öğretmenlikte geçti. Herkese tavsiyem, okusunlar, cahil insana iş de yok, meslek de yok. Bir kültür lazım. Ben benim çocuklarımı da kendim gibi düşünüyorum. Aldığım maaşla oğlumu ve çocuklarımı okuttum" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Başkan Demircan Sütlüce'deki Güner Akın İmam-Hatip Lisesini ziyaret ederek, öğretmenlerin gününü kutladı. Gün dolayısıyla da Başkan Demircan öğretmenlerle pasta kesti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 85 Yaşındaki Emekli Öğretmenden 'Okuyun, Cahil Kalmayın' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement