Ahlat'tan Anadolu'ya Kardeşlik Vurgusu - Son Dakika
Güncel

Ahlat'tan Anadolu'ya Kardeşlik Vurgusu

Ahlat\'tan Anadolu\'ya Kardeşlik Vurgusu

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Taşharman köyü ilk ve ortaokulu öğrencileri, Biz Ezelden Kardeşiz isimli proje kapsamında Ahlat’tan Anadolu’ya kardeşlik vurgusu yaparken, seslendirdikleri kardeşlik marşı dinleyenlerden tam not aldı.

13.05.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Taşharman köyü ilk ve ortaokulu öğrencileri, Biz Ezelden Kardeşiz isimli proje kapsamında Ahlat'tan Anadolu'ya kardeşlik vurgusu yaparken, seslendirdikleri kardeşlik marşı dinleyenlerden tam not aldı.

Ülkemizin her köşesinde yaşayan insanların kardeş olduğuna vurgu yapmak için geliştirilen projenin tanıtımını yapan Taşharman Köyü İlk ve Ortaokulu Müdürü Bilal Uludağ, öğrencileriyle birlikte Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ve Milli Eğitim şube müdürlerini ziyaret etti. Okulun müdür ve öğretmenleriyle birlikte ziyaret ettikleri makamlarda sıcak bir ilgiyle karşılaşan öğrenciler, Biz Ezelden Kardeşiz adlı marşı ve baskılı tişörtlerden hediye ederek, Biz Ezelden Kardeşiz adlı marşı da seslendirmeyi ihmal etmediler. Seslendirdikleri marş beğenilirken dinleyenler öğrencileri tebrik etti.

Kurum amirleri ise, ikramların ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Taşharman Köyü İlk ve Ortaokulu Müdürü Bilal Uludağ, proje kapsamında yazmış olduğu şiiri öğrencilerinin marş şeklinde seslendirmesinin oldukça ilgi gördüğünü belirterek, "Yazdığım şiiri okulumuzun müzik öğretmeni Hasan Dağdeviren besteledi. Öğrencilerimiz tarafından da seslendirilen marş, dinleyenler tarafından beğenildi. Taşharman İlk ve Ortaokulu olarak ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşliğe vurgu yapmak için Ankara Mimar Kemal Ortaokulu ile birlikte Biz Ezelden Kardeşiz adlı ortak bir proje yaptık. Projenin amacına hizmet eden tişörtleri yaptırdık. 11-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında projemizi Ahlat'ta tanıtacağız. 17-24 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara'ya gezi düzenleyerek, öğrencilerimizi oradaki kardeşleriyle buluşturacağız. Ankara'ya giderken öğrencilerimizin burada kardeşleri için yazdıkları mektupları da götüreceğiz. İki okul arasında kalıcı dostluk ve kardeşlik oluşturmaya çalışacağız. Ankara'da resmi kurum ve makamları ziyaret ederek projemizi tanıtacağız. Götüreceğimiz Ahlat'a özgü hediyeleri Ankara'da ziyaret edeceğimiz resmi kurumlara hediye ederek, ilçemizin tanıtımına da katkı sunacağız. Projemizin ikinci ayağında Ankara'daki kardeş okul öğrencileri Ahlat'a gelecek." - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ahlat'tan Anadolu'ya Kardeşlik Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement