Aile Boyu Avrupa Şampiyonasına Hazırlanıyorlar - Son Dakika
Spor

Aile Boyu Avrupa Şampiyonasına Hazırlanıyorlar

Aile Boyu Avrupa Şampiyonasına Hazırlanıyorlar

Manisa’da yaklaşık 13 yıldır vücut geliştirme sporuyla ilgilenen dört kardeş, önce Türkiye ardından Avrupa şampiyonasına katılmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

27.03.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da yaklaşık 13 yıldır vücut geliştirme sporuyla ilgilenen dört kardeş, önce Türkiye ardından Avrupa şampiyonasına katılmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. "Manisalı Herküller" olarak tanınan kardeşlerin hedefi kendi kategorilerinde şampiyon olmak.

Türkiye'de 2013 yılında yapılan vücut geliştirme şampiyonasında dereceye giren Vasfi Efe (30), Saffet Efe (35), İbrahim Efe (38) ve Çetin Efe (42) 2016 yılı içerisinde yapılacak Türkiye ve Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonalarında kendi kategorilerinde şampiyonluk hedefliyor. 2013 yılında Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atan kardeşlerden; İbrahim Efe ikinci, Saffet ve Vasfi Efe ise üçüncülük elde etmişti. 1998 yılında spora başladığını anlatan Türkiye şampiyonu İbrahim Efe, "Onun akabinde Taekwando, kick-box, bu tür sporlarla uğraştım. Türkiye ve Avrupa derecelerimiz var. 4 kardeş bu işe gönül sardık. 4 kardeş birlikte Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Son 20 günümüz kaldı. Manisa'yı temsilen güzel dereceler almak istiyoruz" dedi.

4 kardeş aynı sporu yapmanın kendilerine büyük bir avantaj sağladığını burgulayan İbrahim Efe, "Birbirimize destek oluyoruz. Daha iyi motivasyon sağlıyoruz. Daha iyi antrenmanlar yapabiliyoruz. Farklı sıkletlerde yarışmaya katılıyoruz ama yine de bizim için 4 kardeşin aynı sporu yapması çok mutluluk verici bir şey" diye konuştu.

İLK HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

İlk hedeflerinin 13-17 Nisan 2016 tarihinde İstanbul Beylikdüzü'nde gerçekleştirilecek Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda şampiyon olarak Avrupa bileti almak olduklarını vurgulayan Vasfi Efe, 4 kardeş olarak şampiyonaya hazırlanmanın kendileri için gurur ve avantaj olduğunu söyledi. Vasfi Efe, "Her zaman bir birimizin daha iyi derece almasını sağlıyor. Antrenmanda birbirimizi daha iyi motive edip daha verimli antrenman yapmamızı sağlıyor. Ailede herkes bu sporu yaptığı için bu spora daha çok gönül veriyoruz" dedi.

VASFİ EFE: "BİR SPONSORUMUZ YOK"

Hazırlık sürecinde sponsorlarının olmadığını kaydeden Vasfi Efe, sponsor bulmaları halinde Manisa'nın ismini Avrupa ve Dünya'da gururla taşıyabilecek duruma geleceklerini ifade etti. Efe, "Sponsorluk alanında bir desteğimiz yok. Manisa Büyükşehir Belediyemiz böyle bir alanda destek verirse biz çok daha iyi başarılara imza atar, çok daha iyi yerlere gelebiliriz. Bu konuda onların yardımlarını bekliyoruz. İyi bir destekle 4 kardeş daha iyi imkanlarda çalışır Avrupa'da derece yaparız. Hem Türkiye Şampiyonalarında hem de Manisa'nın Avrupa'da çok iyi bir tanıtımını yaparız. Hem de gençlere iyi bir örnek oluruz" ifadelerini kullandı.

SAFFET EFE: "ARAMIZDA TATLI BİR REKABET VAR"

Ağabeyi İbrahim Efe'ye özenerek vücut geliştirme sporuna başladığını kaydeden Saffet Efe ise "2004'ten beri de bu sporu yapıyorum. Diyet dönemi çok zor bir dönemdir. Birbirimize baktığımızda hem hırs anlamında hem de güç anlamında aynı şeyin karşı tarafında yaptığını ağabeyimin ve kardeşimin de yaptığını gördüğümde bunu daha iyi yapabiliyorsunuz. Tek başına olmadığını görüyorsun. Beni bu konuda motive ediyor. Aynı zamanda vücut geliştirmede mesele yarışmaya hazırlanan badinin olması daha hırslı çalışmanı sağlıyor. Ağırlık kaldırmada özellikle bu yarışmamız fazlasıyla oluyor. İbrahim ağabeyimle baya hırslıyız. Çıtamızı arttırmamızı sağlıyor. Bu da birbirimizi sürekli motive ediyor. Birbirimiz arasında bir yarışma içerisinde oluyoruz. Kendinize rakip bulmadığınız zaman üstünde bir insan görmediğin zaman bir yerde duruyorsun kendinden daha iyilerini gördüğün zaman, çalıştığın zaman ondan daha iyi olmaya çalışıyorsun. Bu bir tatlı rekabettir. Bazen ben 'Ağabeyimsin o yüzden geçmedim' gibisinden muhabbetlerimiz olur. Bizde spor camiasından gelen, aileden gelen bir terbiye ile birbirimize kırıcılığımız olmaz. Bu konuda silsilemiz vardır. Sevgi ve saygı içerisindeyiz" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Aile Boyu Avrupa Şampiyonasına Hazırlanıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement