Aksaray'da Hayvan Varlığı Sayısı Yedi Yılda Sekiz Kat Arttı - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da Hayvan Varlığı Sayısı Yedi Yılda Sekiz Kat Arttı

Aksaray\'da Hayvan Varlığı Sayısı Yedi Yılda Sekiz Kat Arttı

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da, 2008 yılında hükümetin hayvancılığa sağladığı desteklerle küçükbaş hayvan sayısı 7 yılda 8 kat arttı.

25.08.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da, 2008 yılında hükümetin hayvancılığa sağladığı desteklerle küçükbaş hayvan sayısı 7 yılda 8 kat arttı. 2008 yılında 94 bin olan küçükbaş hayvan sayısı bugün 750 bine ulaşırken, Türkiye'de 40 milyon küçükbaş hayvan bulunuyor.

2008 yılından bu yana hükümetin hayvancılığa çok ciddi destek sağladığını ifade eden Aksaray Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, desteklemeler sayesinde hayvancılığın ciddi anlamda artış gösterdiğini kaydetti. 1980 yılında Türkiye'nin 46 milyon nüfusu olduğunu ve 50 milyon koyunu bulunduğunu belirten Aktürk, "Aksaray'da 2008 yılında 94 bin olan küçükbaş hayvan sayımız, hükümetimizin ve bakanlığımızın çok verimli çalışmaları, desteklemeleri, birliklerin kurulması ile 700 bine çıktı. Bunun 400 bini anaç olmak üzere 750 bin civarında küçükbaş hayvan varlığımız var" dedi.

Türkiye'de 40 milyon küçükbaş hayvan varlığı bulunduğunu anlatan Aktürk, şöyle konuştu: "Ama biz her zaman şunu söylüyoruz; küçükbaş hayvancılığın gelişmesi, hayvan sayısının artması ile değil de, hayvanlardan aldığımız ürünün, verimliliğin artması, kalitenin artması, süt veriminin artması ile olacağını düşünüyoruz. Hem hayvan varlığımız artsın, hem de hayvanlarımız ıslah edilsin. Verimliliğimiz artsın ve daha çok üretim olsun. Böylelikle insanlarımız daha ucuza daha kaliteli et tüketsin. Çünkü herkesin et yemeye ihtiyacı var, süt içme ihtiyacı var. Böylelikle küçükbaş hayvancılığın Türkiye'deki et sorununu çözeceğine inanıyoruz. Biz 17-18 liraya koyun kesimi yapıyoruz. Eğer büyükbaş hayvan eti pahalı geliyorsa tüketicilerimiz koyun eti tüketsinler." - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aksaray'da Hayvan Varlığı Sayısı Yedi Yılda Sekiz Kat Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement