Ali Tezel Hakkında "Özgecan" Tweeti Nedeniyle Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Ali Tezel Hakkında "Özgecan" Tweeti Nedeniyle Suç Duyurusu

Boşanmak isteyen 23 yıllık eşini dövüp bıçakladığı iddia edilen Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel hakkında, vahşice öldürülen Özgecan Aslan’la ilgili çok tepki çeken bir tweet atması nedeniyle “hakaret” suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

18.02.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boşanmak isteyen 23 yıllık eşini dövüp bıçakladığı iddia edilen Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel hakkında, vahşice öldürülen Özgecan Aslan'la ilgili çok tepki çeken bir tweet atması nedeniyle "hakaret" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Kendisini kız kardeşiyle aldattığı için boşanmak isteyen 23 yıllık eşini dövüp bıçakladığı iddia edilen Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın ölümünün ardından "Tecavüz eden Sünni, tecavüz edilen Alevi olunca Akitler sessiz kaldı, reisleri ve şürekasında cenazeye bile gelmedi" yazan bir tweet attı.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Çok tepki çok bu tweetin ardından bazı vatandaşlar harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan bir vatandaş, AK Partili olduğunu ve Ali Tezel'in sözlerinden rahatsızlık duyduğunu belirterek suç duyurusunda bulundu.

"AK PARTİLİ OLDUĞUM İÇİN BANA HAKARET İÇEREN SÖZLER SARF ETTİĞİNİ GÖRDÜM"

Savcı İsmail Göktürk'e müşteki olarak ifade veren Nuri Başkapan, "Ali Tezel'in AK Partililere dolayısıyla AK Partili olduğum için bana hakaret içeren sözler sarf ettiğini gördüm. Yaptığı hakaretler nedeniyle kendisinden şikayetçiyim" dedi. Başkapan, Sosyal Güvenlikçi Ali Tezel'in hakaret suçundan yargılanmasını ve cezalandırılmasını istedi.

HAKARETİN CEZASI 2 YIL HAPİS

TCK'da hakaret suçunu düzenleyen 125. maddede "Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır" ifadesi yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ali Tezel Hakkında 'Özgecan' Tweeti Nedeniyle Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement