Anne Kızın Tatlı Rekabeti - Son Dakika
Güncel

Anne Kızın Tatlı Rekabeti

Anne Kızın Tatlı Rekabeti

Yunus Emre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Destekleme Yetiştirme Kurslarına katılarak üniversiteye birlikte hazırlanan bir anne ile kızı arasındaki tatlı rekabet eğitimini yarım bırakan birçok insana örnek oluyor.

25.11.2015 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Destekleme Yetiştirme Kurslarına katılarak üniversiteye birlikte hazırlanan bir anne ile kızı arasındaki tatlı rekabet eğitimini yarım bırakan birçok insana örnek oluyor.

Yunus Emre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçedeki 47 örgün eğitim kurumunda açılan Destekleme Yetiştirme Kursları büyük ilgi görüyor. Manisa Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan kursa birlikte katılan anne kız ise üniversiteye hazırlanırken aralarında yaşanan tatlı rekabetle dikkat çekiyorlar.

Eğitimini yarıda bırakan 40 yaşındaki iki kız çocuğu annesi Fatma Güvenç, büyük kızı Berna Güvenç'le birlikte katıldığı kursta üniversite hayalini gerçekleştirmeye çalışıyor. Liseden yeni mezun olan kızı Berna ile birlikte kursa katılan Fatma Güvenç eğitimini yarım bırakmanın pişmanlığını yaşadığını ve şimdi kaldığı yerden eğitimine devam ettiğini söyledi.

Bir yandan açık öğretim lisede okuyan, kızıyla birlikte 3 farklı kursa da katılarak aynı zamanda üniversiteye hazırlanan Fatma Güvenç, "Açık Mesleki Lisede Çocuk Gelişimi Bölümünde okuyorum. İki yıllığa geçiş yapmak istiyorum. Birkaç üniversite daha düşünüyorum. Yarım kalan eğitimimi tamamlamak istedim. Çocuklarıma faydalı olabileceğimi düşünüyorum" dedi.

Ders çalışırken kızıyla tatlı bir rekabet içinde olduklarını kaydeden Fatma Güvenç, "Biraz rekabet oluyor. Birbirimize soruyoruz. Kızımla beraber yardımlaşarak ders çalışıyoruz" diye konuştu.

Çocuk Gelişimi Bölümünü okumak isteğini anlatan anne Fatma Güvenç daha sonra sağlık ve İngilizce öğretmenliği bölümünü düşündüğünü söyledi.

Kursun açıldığı ilk haftadan beri düzenli olarak annesiyle birlikte üniversiteye hazırlanmak için Destekleme Yetiştirme Kurslarına katıldığını kaydeden 18 yaşındaki Berna Güvenç ise, "Annemle birlikte kursa geliyoruz. Güzel bir duygu ama çok güzel de değil, kötü de değil. Akşamları evde birlikte ders çalışıyoruz. Genellikle konuşarak bunu nasıl yaparız? Bu testi nasıl çözeriz? gibi. Bilmediklerimizi birbirimize soruyoruz" dedi.

Annesinin kendisinden daha fazla soru bilmesine kızmadığını kaydeden Berna Güvenç, "Çok soru bildiği oluyor kızmıyorum ama ufak atışmalarla günlerimiz geçiyor" şeklinde konuştu.

EĞİTİMİME DEVAM EDİYORUM

Kendisi gibi okuluna ara veren ve sonradan devam ettirmek isteyen çok sayıda vatandaş olduğunu düşündüğünü kaydeden Fatma Güvenç, kendisi gibi olanlara tavsiyede bulunarak şunları söyledi: "Benim gibi birçok vatandaş vardır. Okumalarını tavsiye ederim. Ben iki kız annesiyim. Küçük kızım ilkokul 4'üncü sınıfta okuyor. Derslerine yardımcı oluyorum. Eğitimimi bırakmadım, devam ediyorum."

Okulu yarıda bırakmasının eksikliğini çok hissettiğini dile getiren Fatma Güvenç, "Eğitimimin eksikliğini çok hissettim. Sonradan pişman oldum. Neden olmasın dedim devam ettim. İnşallah başarılı olacağım" diye konuştu.

BU BİR ÖZGÜVEN BELİRTİSİDİR

Anne kızın aynı kursta yer almasının kendilerini çok memnun ettiğini kaydeden Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Destekleme Yetiştirme Kurslarından sorumlu Şube Müdürü Metin Çengel ise, "Aynı kursa kol kola geliyorlar. Bu kursa gelmeleri hem hayatı hem üniversiteyi hem yüksek öğrenim sınavlarına hazırlanıyorlar. İlçemizde şuan 47 örgün eğitim kurumlarında açmış olduğumuz Destekleme Yetiştirme Kursumuz var. Mezun öğrencilerimize yönelik olarak da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinesinde kurs açıyoruz. Buradan özellikle mezun olan ama bu konuda desteğe ihtiyacı olan bütün mezunlara, bütün bireylere seslenmek istiyorum. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz bütün mezun öğrencilerimize istedikleri alanda Destekleme Yetiştirme Kursu açabilecek konumdayız. Şuan bir anne ile kızı aynı kursa geliyorlar bu belki şuan için sıra dışı bir durum ama bizim Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açtığımız kurslarda bu oldukça olağan bir durum. Ben bu noktada annemizi ve öğrencimizi ayrıca kutluyorum. Bu bir öz güven belirtisidir. Ümit ediyorum bu tarz özel durumlar topluma örnek olur ve belli bir yaşın üzerinde ev hanımı olan okumaktan çekinen, öz güven sorunu olan vatandaşlarımıza özellikle kadınlarımıza örnek olur. Kesinlikle bir sınır yok, hiçbir engel de yok. Engel belki içimizde. Atılması gereken adım çok basit. Yunus Emre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gelip 'Ben Destekleme Yetiştirme Kursunda okumak istiyorum' demeleri yeterlidir. Başka bir şart aramıyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anne Kızın Tatlı Rekabeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement