Antalya Seralarında Çiftçinin 'Don' Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Antalya Seralarında Çiftçinin 'Don' Nöbeti

Antalya Seralarında Çiftçinin \'Don\' Nöbeti

Antalya’da, hava sıcaklıklarının düşmesiyle don olayına karşı ürünlerini korumak isteyen üreticiler, seralarında soba yakarak ’don’ nöbeti tutuyor.

07.01.2015 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, hava sıcaklıklarının düşmesiyle don olayına karşı ürünlerini korumak isteyen üreticiler, seralarında soba yakarak 'don' nöbeti tutuyor.

Antalya'nın Demre ilçesinde havaların aniden soğuması nedeniyle -1 dereceye kadar düşen soğuk hava, ilçedeki sera üreticisi çiftçileri de olumsuz etkiledi. Çiftçiler, seralardaki ürünlerinin soğuk havadan zarar görmemesi için 'don' nöbeti tutmaya başladı.

KESTANE VE ÇAYLA DON NÖBETİ

Akşam saatlerinde uzun geçecek gece nöbeti için hazırlıklarını yapan çiftçiler, önce sobalarda yakmak için kullanacakları odunlarını kesti, ardından seralarındaki son durumu inceledi. 5 dönüm serası olan ve yetiştirdikleri sebzeleri soğuktan korumak adına çok çaba sarf ettiklerini belirten çiftçi Durmuş Korkut, sabaha kadar sürecek olan nöbette dinç kalabilmek için arkadaşları ile birlikte kestane yiyip, çay içtiklerini söyledi.

DERECELER -1'İ GÖSTERDİ SOBALAR YANDI

Gece 03.00'a kadar 2-3 derece civarlarında seyreden hava sıcaklığı, ilerleyen saatlerde -1 dereceye düşünce, çiftçiler ürünlerinin zarar görmemesi için sobaları ateşe verdi. Ürünlerinin zarar görmemesi için sobaları yakarak ısı sıcaklığını yükseltmeye çalıştıklarını anlatan Durmuş Korkut, "Şu anda don beklemekteyiz. Derecemiz -1'e düştü sobalarımızı yaktık. Sebzelerimizin dondan zarar görmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim geçim kaynağımız bu" dedi.

"SABAHA KADAR BEKLEYECEĞİZ"

Sobaları yakarak -1'e düşen dereceyi 3'e çıkarmaya çalıştıklarını söyleyen Korkut, ürünlerinin zarar görmemesi için sabaha kadar beklemek zorunda olduklarını belirtti. Korkut, "Sobaların yanmasıyla birlikte 1-2 derece yukarıya çıkacak. 3 derece olursa ağaç kendini kurtarmaya çalışır. 3 derecenin altına düştü mü sıkıntı o zaman başlar" diye konuştu.

3 GÜN DAHA NÖBET TUTACAKLAR

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, Antalya ve ilçelerinde soğuk havanın Cuma gününe kadar süreceğini bildirdi. Yetkililer, Demre'de hava sıcaklığının Çarşamba -2, Perşembe -3 ve Cuma gecesi de 0 derece olacağını belirtirken, çiftçiler 3 gün boyunca don nöbetlerine devam etmek zorunda kalacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya Seralarında Çiftçinin 'Don' Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement