Gaziantep'te Asırlık Ağaçlar İlgi Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Asırlık Ağaçlar İlgi Bekliyor

Gaziantep\'te Asırlık Ağaçlar İlgi Bekliyor

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan asırlık dut ağaçları ilgi bekliyor.

23.03.2015 09:39  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan asırlık dut ağaçları ilgi bekliyor.

Asırlık ağaçların bulunduğu Uğruca Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, ağaçların yaklaşık 300-400 yaşında olduğunun anlatıldığını belirttiler. Köy muhtarı ağaçların en az 300-400 yıllık olduğunu iddia ederken, köyün yaşlıları da ağaçların asırlık olduğunu ve yaşlarını tam olarak bilmediklerini ifade etti.

Muhtar Sait Demir, "Bu ağaçların kaç yıllık olduğunu bilen yok, çok eski. Bu ağaçlar dışardan gelen arkadaşların ilgisini çektiğinden, yaşlı olduklarından dolayı turizme kazandırılmasını istiyoruz. Bu ağaçlar en az 300-400 yıllık vardır" şeklinde konuştu.

Ağaçların 400 ya da 500 yıllık olduğunu tahmin ettiklerini belirten Memik Demir, çocukluk yıllarında bu ağaçlardan bahsedildiğini ve o dönemde de kaç yaşında olduklarının bilinmediğini belirtti. Ağaçların bulunduğu yerin park şeklinde olduğunu belirten Memik Demir, "Ben 74 yaşındayım ama ana yaşım daha büyüktür. 77 yaşındayım. Biz bildik bileli burası park halindeydi fakat 1970 yılında 100 yaşında biri vardı. Biz ondan sorardık. Kendisi 100 yaşından büyüktü ama bu ağaçların dikildiğini bilmem derdi. Ağaçlardan biri 200 senelik vardır. Diğeri ise 400-500 senelik vardır. Burası çok tarihi bir yerdir. Onun için burayı faaliyete geçirmelerini isteriz. Köy olduğundan beri burası tarihi bir yerdir. Bizim eğlence yerimiz, parkımız burasıydı" dedi.

Bölgede ayrıca çok sayıda mağara da bulunuyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Asırlık Ağaçlar İlgi Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement