Azerbaycanlı Aöf Öğrencisinin Başarı Öyküsü - Son Dakika
Güncel

Azerbaycanlı Aöf Öğrencisinin Başarı Öyküsü

Azerbaycanlı Aöf Öğrencisinin Başarı Öyküsü

4 yıllık Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Azerbaycan Programları İşletme Bölümü’nü 3 yılda tamamlayan Ramile Mansuroğlu’nun başarısı herkese örnek oluyor.

03.07.2014 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4 yıllık Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Azerbaycan Programları İşletme Bölümü'nü 3 yılda tamamlayan Ramile Mansuroğlu'nun başarısı herkese örnek oluyor.

Bakü'de muhasebe yardımcısı olarak çalışan ve ana dili Rusça olan, Mansuroğlu, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin Azerbaycan Programlarında ikinci üniversitesini Türkçe öğrenimle bitirdi. AÖF sayesinde ana dili Rusça'nın yanı sıra kısa sürede Türkçe'ye da hakim olan Mansuroğlu, 4 yıllık programı yüksek not ortalaması ile 3 yılda bitirdi. AÖF eğitimi esnasında iş hayatının yanı sıra bir de çocuk büyüten Mansuroğlu, Açıköğretim sistemini Azerbaycan'a getiren bütün yetkililere teşekkür etti.

Anadolu Üniversitesi'nin 2013-2014 Mezuniyet Töreni'ne katılmak için Eskişehir'e gelen Mansuroğlu, yüksek bir not ortalamasıyla 4 yıllık programı 3 yılda bitirdiğini söyledi.

Açıköğretim sisteminin kendisine çok önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Mansuroğlu, "Bu benim ikinci üniversitemdi. İlk üniversitemde öğretmenliği bitirdim ve master da yaptım. Bütün eğitim hayatımı Rusça olarak yaptım. Açıköğretim sistemi bize büyük fırsatlar sunuyor. Ben açıköğretim sisteminde ikinci üniversitemi okurken hem çocuk büyüttüm hem de çalıştım. Eğer örgün olarak okusaydım ve her gün üniversitede derslere gitseydim o zaman bunları yapamazdım. Açıköğretim sistemini Azerbaycan'a kadar getiren ve bu sistemde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

MANSUROĞLU'NUN EN BÜYÜK HAYALİ, KENDİ OKULUNU AÇMAK

Mezuniyet töreninde binlerce öğrenciyle birlikte kep atmanın heyecanını yaşayan Mansuroğlu, hedeflerini de anlatarak şöyle devam etti:

"Benim hedefim kendi okulumu açmak. Bunun için de İşletme Bölümü'nü seçtim. Açmak istediğim okulda kendi dilim olan Rusça eğitim vermek istiyorum. Ancak Türk eğitimi bana çok yararlı oldu. Türk eğitimini çok seviyorum ve Türk eğitimi bana çok büyük şanslar sunuyor." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Azerbaycanlı Aöf Öğrencisinin Başarı Öyküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement