Balıkesir'de Şarbon Alarmı: Onlarca Hayvan Telef oldu - Son Dakika
Ekonomi

Balıkesir'de Şarbon Alarmı: Onlarca Hayvan Telef oldu

Balıkesir\'de Şarbon Alarmı: Onlarca Hayvan Telef oldu

Balıkesir'de büyükbaş hayvanların ani ölümleri sonucunda yapılan testlerde şarbon virüsüne rastlanıldı. Virüsten dolayı Dursunbey ilçesinde karantina uygulaması başlatıldı.

14.06.2016 16:55  Güncelleme: 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de büyükbaş hayvanların ani ölümleri sonucunda kırmızı alarm verildi. Dursunbey ilçesine bağlı mahallede meydana gelen hayvan ölümleri ile ilgili yapılan araştırmada ölümlere neden olan virüsün şarbon olduğu saptandı.

PANİK YAŞANDI

Edinilen bilgiye göre, Dursunbey ilçesine bağlı Hamzacık kırsal mahallesinde ani görülen büyükbaş hayvan ölümleri sonucunda panik yaşandı.

100 CİVARINDA BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU

Hamzacık Hayvan Kooperatifinde yaşanan ve toplamda 100 civarında büyükbaş hayvanın telef olduğu olayda numuneler alınarak incelemeye gönderildi.

KARANTİNA UYGULAMASI BAŞLATILDI

Hamzacık Muhtarı Mustafa Bey, yaşanan hayvan ölümleri sonucunda çok üzgün olduklarını ve virüsten dolayı karantina uygulaması başlatıldığını söyledi.

"ÖLÜMLER ŞARBON VİRÜSÜNDEN"

Olayla ilgili olarak İhlas Haber Ajansı muhabirine bilgi veren Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, "Köyde şarbon virüsünden kaynaklı hayvan ölümleri oldu.

Balıkesir'de <a class='keyword-sd' href='/sarbon-2/' title='Şarbon'>Şarbon</a> Alarmı: Onlarca Hayvan Telef oldu

"ŞARBON VİRÜSÜNÜ 3 AYRI LABORATUAR TESPİT ETTİ"

Karantina uygulaması ve aynı zamanda aşılama başlatıldı. Tüm önlemler alındı. 80 civarında hayvan telef oldu. Şarbon olduğu 3 ayrı laboratuvar tarafından tespit edildi. Hayvan giriş yasaklandı ve insanlara sirayet etmesi açısından gerekli ikazlar yapıldı" dedi.

Şarbon virüsünün insanlara geçmemesi için aşılama çalışması da yapıldığı öğrenilirken, karantina bölgesinin genişletilebileceği kaydedildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Balıkesir'de Şarbon Alarmı: Onlarca Hayvan Telef oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Çotanak: Balikesir apk yuvasi beter olsunlar 4 9 Yanıtla
    vatantaş: kına yakkkk 0 0
  • yakup: 3 aydir bu hastalik duguda var kimse bunu haber yapmadi ben kendim agriliyim sadece benim kuyumden 80 tane buyuk baş hayvan telef oldu genele baktığınızda 1000 yakin hayvan telef oldu ama süz konosu bati olunca hemen haber yapiyorsunuz 1 5 Yanıtla
    vatantaş: arkadaşım gözünüze durarr size olan rabetttt kim seye yok kulandıgınız kaçak elektirik paralarını dahi batı odüyooo bırak ta o karcık olsunnn 6 2 Vatandas: Yakup sen anlasildi vatan hainisin 0 0
  • Alp: Hangi akp li büyükbaş hayvan isine girdi acaba? 1 0 Yanıtla
  • Ahmet karaçil: Şarbon viral değil, bakteriyel bir hastalık tır. 0 0 Yanıtla
  • Side 46: Gariban köylülerin hayvanları telef olmuş gerizekalılar beter olsun deyiyor ayıp yahu edep yahu ne fark eder kime oy verdiği.geçmiş olsun köylü kardeşlerime 0 0 Yanıtla

Advertisement