Başkan Uğur, Madencilerin Ailelerine Destek Oldu - Son Dakika
Güncel

Başkan Uğur, Madencilerin Ailelerine Destek Oldu

Başkan Uğur, Madencilerin Ailelerine Destek Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden İvrindili maden şehitlerinin ailelerini eşi Nurgül Uğur ile ziyaret etti.

08.06.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden İvrindili maden şehitlerinin ailelerini eşi Nurgül Uğur ile ziyaret etti. Başkan Uğur, gözü yaşlı anne ve babaları teselli ederken, büyükşehir belediyesi olarak da 2 bin TL destekte bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Soma madeninde hayatını kaybeden işçilerin ailelerine destek oldu. Geçen hafta Savaştepe ilçesindeki maden şehitlerinin ailelerini ziyaret eden Uğur, İvrindi'nin kırsal mahallelerinde bulunan maden şehitlerinin evlerine konuk olarak dertlerini dinledi. Başkan Uğur'a eşi Nurgül Uğur, AK Parti İl Başkanvekili Baki Yarımdağ, Başkan Uğur'un Danışmanı İsmail Özkan eşlik etti. İlk olarak İvrindi ilçe merkezine giden Başkan Uğur, belediye binasında İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar ve belediye meclis üyeleriyle buluştu. İvrindi'ye yapılan hizmetler ve şehit ailelerinin durumları ile ilgili bilgi alan Uğur, ardından Kayapa mahallesine gitti. Düğününden 20 gün sonra madende hayatını kaybeden Mustafa Türkhan'ın annesi Müzeyyen Türkhan ile görüşen Başkan Uğur, başsağlığı diledi. 2 bin TL'lik yardımı maden şehidinin eşine teslim eden Uğur ile görüşen anne Müzeyyen Türkhan, madende çalışan diğer oğlu için iş istedi.

BAŞKAN UĞUR DUA ALDI

Kayapa ilçesinde diğer maden şehitlerinin evlerini ziyaret eden Başkan Uğur, çocuklara oyuncak dağıttı. Çiçekli Mahallesi'nde yaşayan maden şehidi Muharrem Çiçekli'nin babası Vasfi Çiçekli ile görüşen Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak yanlarında olduklarını söyledi. Başkan Uğur'a teşekkür eden Baba Çiçekli, belediyenin 2 bin TL'lik yardımını mahcup şekilde kabul etti. İlk olarak 'Daha fazla ihtiyacı olanlara verelim' diyen baba Vasfi Çiçekli, Başkan Uğur'un ısrarı ile yardımı kabul etti. İvrindi ziyaretlerine Çatalan mahallesi ile devam eden Uğur, 11 maden şehidi veren kırsal mahallede duygu dolu anlar yaşadı.

Eşi Nurgül Uğur'un maden şehitlerinin anne ve eşlerinin acılarını paylaştığı ziyarette, Başkan Uğur, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Yanına yaklaşan çocukları dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, çocukların isteklerini kırmayarak Çatalan'a oyun parkı yaptıracağını söyledi. Çocukları sevindiren Uğur, ilçede bulunan 18 maden şehidinin evine tek tek giderek 2'şer bin TL'lik yardımı kendi eli ile ulaştırdı. Uğur, evlerinde olmayan 6 şehit ailesinin yardımlarını İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar'a teslim etti.

İHA'ya özel konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şunları söyledi: "Maden şehitlerimizin evlerini dolaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu bir kararla acılı ailelere 2'şer bin TL ile destek oluyoruz. İstiyoruz ki bir daha kimse madende ölmesin. Hükümetimiz de madenlerle ilgili tedbir alıyor. İnşallah bundan sonra madende çalışanlar daha güvenli olacaklar. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyoruz. Ziyaretlerimizde çocuklarımız bizi yalnız bırakmadı, bizden oyun parkları, salıncaklar istediler. İnşallah kısa zamanda onları da kırsalda bulunan mahallelerimize yaptıracağız." - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Uğur, Madencilerin Ailelerine Destek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement