Batman Müftüsü: "Ramazan'da Fiyat Arttırmak Vicdansızlıktır" - Son Dakika
Güncel

Batman Müftüsü: "Ramazan'da Fiyat Arttırmak Vicdansızlıktır"

Batman Müftüsü: "Ramazan\'da Fiyat Arttırmak Vicdansızlıktır"

Ramazan ayı öncesi gıda ürünlerine yapılan zamlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, "Bu mübarek hayrat ayını fırsat ayına çevirmek, fiyatları arttırmak vicdansızlıktır" dedi.

16.06.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayı öncesi gıda ürünlerine yapılan zamlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, "Bu mübarek hayrat ayını fırsat ayına çevirmek, fiyatları arttırmak vicdansızlıktır" dedi.

Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çağlar, Ramazan'da ibadetlerin daha yoğun olduğunu kaydederek, tüm camilerde temizlik ve diğer çalışmaların bittiğini, cemaatin belirlediği bir saatte Kur'nn-ı Kerim mukabelesinin yapılacağını ifade etti. Mukabelenin Hz. Muhammed'in (sav) sünneti olduğunu dile getiren Çağlar, bazı camilerde de Kur'an hafızları tarafından mukabele hizmetinin verileceğini bildirdi. Müftülük bünyesinde kadrolu 6 erkek ve 5 bayan vaizin camilerde vaaz vereceğini anlatan Çağlar, Ramazan ayı boyunca Kadir Gecesi'nde Batman'daki 4 caminin sabaha kadar açık bir şekilde ibadete elverişli hale getirileceğini söyledi.

"RAMAZAN ORUCU BİR KÜLTÜR DEĞİL, İBADETTİR"

Ramazan orucunun Müslümanlar için farz bir ibadet olduğunu aktaran Çağlar, orucun kültür olmadığını ve Kur'an'a göre farz olduğunu, oruç tutmanın sağlık ve bedeni bir rahatlama için değil, Allah rızası için tutulması gereken bir ibadet olduğunu kaydetti. Çağlar, "Allah rızası için olmadığı takdirde oruç bir açlık grevi gibi bir şey olur" diye konuştu.

"AĞIR HASTALAR ORUÇ TUTMAMALARI GEREKİR"

Kanser, şeker, böbrek, kalp ve benzeri ağır hastalığı olanların kesinlikle oruç tutmamaları gerektiğini belirten Müftü Çağlar, "Allah, orucu sağlıklı insanlar için farz kılmıştır. Eğer hastalığından dolayı tuttuğu oruç hastalığını arttırırsa tutulmaması daha hayırlıdır. Ayrıca, seferi olanlar için de tutma gibi şart yoktur. Ayrıca, bir doktor hastasına orucun zararlı olduğunu teşhis ederse, hasta kesinlikle oruç tutmamalıdır" şeklinde konuştu.

"RAMAZAN AYI YARDIMLAŞMA AYIDIR"

Ramazan ayının ve oruç ibadetinin yardımlaşma, dayanışma, acıma, paylaşma temelinde ulvi bir vazife olduğunu aktaran Çağlar, "Ramazan ayı, acıma duygusunun pekiştiği, şefkat ve merhamet ayıdır. Bu vesile ile piyasada fiyat arttırmak kesinlikle dinen caiz değil, hatta fiyatların düşürülmesi gereken bir ortamın sağlanması lazımdır. Gıda veya ihtiyacını karşılamada güçlük çeken fakir ve yoksul insanlar var. Bu nedenle esnafın fiyatlarını normal tutması lazım. Bu mübarek hayrat ayını fırsat ayına çevirmek, fiyatları arttırmak ahlaki değildir. Alışveriş helaldir ama vicdan esastır. Fiyat yükseltmek değil, düşürmek esastır. İslami ahlak aslında budur. Alışveriş yapılan her yerde Ramazan ahlakına göre ve vicdana göre alışveriş yapılması gerekmektedir" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Batman Müftüsü: 'Ramazan'da Fiyat Arttırmak Vicdansızlıktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement