'Bir Gülümsemeyle Yaşam Değişir' - Son Dakika
Güncel

'Bir Gülümsemeyle Yaşam Değişir'

\'Bir Gülümsemeyle Yaşam Değişir\'

Mersin’de sosyal medya üzerinden bir araya gelen gönüllü bir grup insan, Tebessüm Gönüllüleri Grubu’nu kurarak, şiddet gören kadınlara, kanser hastalarına, engellilere, savaş mağdurlarına, kimsesiz çocuklar ve yaşlılarla tüm ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.

29.09.2015 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de sosyal medya üzerinden bir araya gelen gönüllü bir grup insan, Tebessüm Gönüllüleri Grubu'nu kurarak, şiddet gören kadınlara, kanser hastalarına, engellilere, savaş mağdurlarına, kimsesiz çocuklar ve yaşlılarla tüm ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor. Kendilerini 'Tebessüm Gönüllüsü' olarak tanımlayan grubun kurucusu Yasemin Birbudak, "Tek isteğim çehrelerde acı değil, tebessüm görmek. Bir gülümseme ile yaşam değişir" dedi.

Mersin çıkışlı Tebessüm Gönüllüleri Grubu, her kesimden ve yaştan insanın insanca yaşaması ve ihtiyaç duyduğu anda bir sıcak ele uzanabilmesi için kurulan bir grup. Tamamen gönüllülerden oluşan ve sayıları her geçen gün artan Tebessüm Gönüllülerinin tek amacı, insanların acılarını tebessüme çevirebilmek. Grup üyeleri, kimi zaman lösemiyi yenenlere maske atma törenleri düzenliyor, kimi zaman palyaço olarak lösemili çocuklara doğum günü sürprizleri hazırlıyor, kimi zaman şiddet mağduru kadınlara omuz veriyor, kimi zaman engellilerin feryadına koşuyor, kimi zaman Türkiye'ye sığınan savaş mağdurlarının elini tutuyor, kimi zaman da kıyafet, kırtasiye, kitap, eşya ve gıda yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

"TEK İSTEĞİM ÇEHRELERDE ACI DEĞİL, TEBESSÜM GÖRMEK"

Bugüne kadar bireysel çabalarıyla ihtiyaç duyan herkese koşan Mersinli Yasemin Birbudak, 'Biz ne yapabiliriz?' diyen gönüllüleri de bu çabaya ortak etmek amacıyla sosyal medya üzerinden 'Tebessüm Gönüllüleri Grubu'nu kurdu. Bugün Türkiye'nin dört bir yanından üye sayısı 4 bini aşan herkese açık grubun amacını İHA muhabirine anlatan ve "Kaderci değil, tevekkülcüyüm. Üstüme düşeni yapmadan her şeyi Yaradan'a yükleyen olmak istemiyorum" diyen Yasemin Birbudak, tüm gönüllülere de aynı çağrıda bulundu.

Tebessüm Gönüllüleri Grubu'nun, "Yardım nasıl yapılır? Çok para harcanır mı? Biz ne yapabiliriz?" diyen gönüllüleri bir araya getirmeyi hedeflediğini belirten Birbudak, grubun çalışmalarını şöyle anlattı: "Çevremizdeki yakınlarımıza, çöp kenarlarına değil de temiz kullanışmış ikinci el giysi, ayakkabı gibi eşyaları bize verin, ayıklayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım diyoruz. Her ay bütçesinden az miktar ayırabilen arkadaşlarımıza erzak, kırtasiye malzemesi, bebek bezi, temiz iç çamaşırları, pijama takımları aldırıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Klima, halı, mobilya gibi belirli işleri yapan işverenlerden ürün sponsorluğu talep ediyoruz. Evini yenileyip eskilerini nereye vereceğini düşünen kişilerle ihtiyaç sahiplerini buluşturuyoruz. Maddi imkanı yok ancak, 'tebessümlere' şahit olmak isteyenlerin etkinliklerimize katılıp manevi destek olmalarını talep ediyoruz. Hiçbir şey yapamıyorsanız çevrenizdeki yardıma muhtaç insanları fark edin, bize yönlendirin birlik olup çağrı yapıp yardımcı olalım istiyoruz."

Bu çalışmaları yaparken yorulduklarını, bazen sevdiklerini, ailelerini, evlerini, kendilerini ihmal ettiklerini dile getiren Birbudak, "Ancak, mutluluğun almakla olmadığını, 'vermekle' olduğunu öğrendiğim günden beri mutlu olduğum için bu çalışmaları yapıyorum. Şimdi soruyorum, çok mu zormuş iyilik yapmak, iyiliğe aracı olmak, farkında ve duyarlı olmak? Kesinlikle para toplamıyor, vermiyoruz. Hayır kurumu değiliz. İnsan kalmaya çalışıyoruz ve insanların insanca yaşamalarını istiyoruz. Bireysel gönüllüyüm sadece ve tek isteğim çehrelerde acı değil, tebessüm görmek" diye konuştu.

Bugüne kadar Şiddet Önleme Merkezi, onkoloji hastaları, engelliler, rehabilitasyon merkezleri, savaş mağdurları, kadın sığınma evleri, İŞTAR, sevgi evleri, huzurevleri, hayvan barınağı, belediyeler ve güçlerinin yettiği tüm ihtiyaç sahiplerine uzandıklarını aktaran Birbudak, Mersin'de Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerin aylarca süren eyleminde sembol olan ve daha sonra yaşamını yitiren, işçilerden Serken Koku'nun 9 yaşındaki lösemi hastası kızı Sudenaz Koku adına Adana'da Sudenaz Koku Anasınıfı açtıklarını söyledi. Birbudak, Kurban Bayramı'nda da Mersin Tıp Fakültesi, Adana Numune ve Acıbadem hastanelerinin onkoloji servisleri ile Mersin Şiddet Önleme Merkezi'nde, gönüllülerle birlikte palyaço olarak bayramlık dağıttıklarını söyledi.

"BİR GÜLÜMSEME İLE YAŞAM DEĞİŞİR"

Birbudak, bir el uzatmak, yardım etmek, sevgiyi paylaşmak, mutluluğa ve bir gülüşe ortak olmak isteyen herkese çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

"Kaderci değil, tevekkülcüyüm. Üstüme düşeni yapmadan her şeyi Yaradan'a yükleyen olmak istemiyorum. Hani derler ya 'önce can sonra canan', ben yapamadım bir türlü. Neden mi? Çocuklarının cesetlerine sarılan anne babaları düşününce mutlu mesut evladıma sarılabilmek yaktı canımı. Aç çocukları düşündükçe yemeği beğenmeyen evlatlarıma severek yiyecekleri seçenekleri sıralamak, çabalamak yaktı beni. Sağlıksız insanlar karşısında sağlığım üzdü beni. Savaş çığlıklarında kulaklarımın duymaması, gözümün görmemesi bitirdi beni. Başkaları mutsuzken mutlu olabilmek acıttı yüreğimi. Evet, hep inandım, bir gülümseme ile yaşam değişir diye. O yüzden buradayım, tebessüm gönüllüsüyüm, sen neredesin?" - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Bir Gülümsemeyle Yaşam Değişir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Borcu 17 Milyar TL
    18:57 Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Borcu 17 Milyar TL

    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, göreve başladığı ilk gün maaş ödemesinde zorlandıklarını ve kredi çekerek maaş ödemesi yaptıklarını açıkladı. Belediyenin toplam borcu ise 17 milyar 80 milyon 45 bin 700 TL olarak belirlendi.

  • Hakan Makar Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi
    18:53 Hakan Makar Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi

    Artvin İl Genel Meclisi Başkanlığına Hakan Makar seçildi. İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda, encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçildi. Hakan Makar'ın İl Genel Meclisi Başkanlığa getirildiği toplantıda, Sosyal Denge Sözleşmesi imzalanması için Vali Cengiz Ünsal'a yetki verilmesi de oylanarak onaylandı.

  • CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti
    18:49 CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti

    CHP'liler, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasını protesto etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklanan belediye başkanını cezaevinde ziyaret etti ve basına açıklama yaptı. Protesto sırasında yaşanan arbede sonucunda bir kişi fenalaştı.

  • Perinçek: Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı cephededir
    18:48 Perinçek: Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı cephededir

    Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran ve İsrail arasındaki ilişkilere dair basın açıklaması yaptı. Perinçek, Türkiye'nin İran ve Azerbaycan ile aynı cephede olduğunu belirterek, Rusya, Suriye, Irak, Filistin, Yemen ve diğer Batı Asya ülkelerinin de bu cepheyle birlikte olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail'in stratejik hedefinin Kürdistan adı altında ikinci bir İsrail devleti kurmak olduğunu söyleyen Perinçek, Türkiye'nin bölünmesinin bu ülkelerin bölünmesine bağlı olduğunu vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.
    18:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

  • Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu
    18:46 Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu

    Çorum'un Alaca İlçesi'nde 14 yaşındaki Berra G. adlı genç kız, öğle saatlerinde Çorum caddesi Sakarya orta okulunun önünde bulunan üst geçidinden atlayarak intihar etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık, polis ekipleri sevk edildi. Genç kızın intihar girişimi güvenlik kamerasına yansıdı ve polis ekipleri nedenini araştırıyor.

  • Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç turizmcilerle şarkı söyledi
    18:46 Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç turizmcilerle şarkı söyledi

    Kayseri'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, turizmcilerle birlikte şarkılar söyledi. Program İncesu ve Yeşilhisar ilçelerinde düzenlendi.

  • Tekirdağ'da Jandarma, Üst Aramasında Ruhsatsız Silah Ele Geçirdi
    18:43 Tekirdağ'da Jandarma, Üst Aramasında Ruhsatsız Silah Ele Geçirdi

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli bir şahsın üst aramasında 1 adet ruhsatsız silah ele geçirdi. Huzur ve Güven Uygulaması sırasında durdurulan şahsın üzerinde yapılan aramada, 1 adet Browning marka tabanca, 1 adet şarjör ve 15 adet mermi bulundu. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama
    18:43 Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda 6 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 195 sentetik uyuşturucu ve 29 gram esrar ele geçirildi. 4 şüpheli tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu
    18:40 Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu

    Ankara'nın Altındağ ilçesinde 9 yıl önce boşandığı eşini önce başından keserle yaralayan ve ardından defalarca bıçaklayarak öldüren kadın polise teslim oldu. Olay, saat 03.00 sıralarında Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde meydana geldi. Eski eşi tarafından öldürülen adamın cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.


Advertisement