Bir Üniversite'den Daha Çok Mezun Veriyor - Son Dakika
Güncel

Bir Üniversite'den Daha Çok Mezun Veriyor

Bir Üniversite\'den Daha Çok Mezun Veriyor

Gaziantep’in merkez Şahinbey Belediyesi, kendi bünyesinde açtığı meslek kurslarına 263 bin kursiyer katılırken, 60 bin kursiyer ise, meslek sahibi olarak işe başladı.

24.01.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi, kendi bünyesinde açtığı meslek kurslarına 263 bin kursiyer katılırken, 60 bin kursiyer ise, meslek sahibi olarak işe başladı. Gaziantep Üniversitesi'nden daha çok mezun veren Şahinbey Belediyesi, 2015 yılında bu sayıyı ikiye katlamayı hedefliyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde herhangi bir mesleği olmayan gençler, Şahinbey Belediyesi'nin açtığı kurslar sayesinde meslek sahibi oluyor. Şahinbey Belediyesi bünyesinde açılan 66 tane sosyal tesis, meslek edindirme kursları, gençlik merkezleri ve spor akademilerine giden gençler, hem meslek öğreniyor, hem de geleceğe hazırlanıyor. Şahinbey Belediyesi her yıl kurs sayısını artırırken, bu yıl Osmanlıca kursuda verilecek.

HER TÜRLÜ İMKANI VAR

Meslek edindirme kurslarına gelen gençlere, her türlü destek verilirken, gençlerin meslek öğrenmeleri ve geleceğe hazırlanmaları için bütün imkanlar seferber ediliyor. Meslek hocalarının ve eğitmenlerin yardımıyla maddi ve manevi bütün sorunları çözüme kavuşturulan gençler, artık kendi hayatlarını kurabiliyor.

BİR ÜNİVERSİTE'DEN DAHA ÇOK MEZUN VERİYOR

Şahinbey Belediyesi yaklaşık 6 yıldır bünyesinde Meslek Edindirme kurslar açarken, her yıl kursiyer sayısında artış yaşanıyor. 2014 yılında 60 bin kişi bu kurslarda başarı göstererek mezun olurken, bir üniversiteden daha çok mezun veren Şahinbey Belediyesi bu yıl bu sayıyı artırmayı hedefliyor

BÜTÜN ÜNİVERSİTELERLE İSTİŞARE İÇİNDE

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, 2009'dan bu yana bu tür faaliyetlerinin olduğunu ve halen de devam ettiğini belirterek, "Şu an meslek edindirme kurslarından 60 bin kişi mezun oldu. 263 bin kişiye de şu ana kadar kurs verdik. Bu hızlıca devam ediyor. Çünkü açılmayı bekleyen 10'ayakın sosyal tesisimiz var. Bu sosyal tesislerin içinde spor alanları da var. Yine meslek edindirme kursları oluşuyor. En önemlisi Osmanlıca "dedi.

'ÜNİVERSİTELER İLE BERABER PROJE ÜRETİYORUZ'

Başkan Yardımcısı Güzel, "Biz hiçbir kurumla yarış içinde değil, diğer kurumlarla istişare ve beraber hareket edip beraber projeler yapmak istiyoruz. Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve diğer üniversitelerle görüşmemiz devam ediyor. Beraberce projeler yürütüyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bir Üniversite'den Daha Çok Mezun Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement