Bonzai Savaşçısı 5 Yıldızlı Merkezde Hasta Alımları Başladı - Son Dakika
Güncel

Bonzai Savaşçısı 5 Yıldızlı Merkezde Hasta Alımları Başladı

Bonzai Savaşçısı 5 Yıldızlı Merkezde Hasta Alımları Başladı

Türkiye’nin madde bağımlığı ile mücadelede en önemli 3 merkezinden biri olan Görükle’deki Şevket Yılmaz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, hasta kabulüne başladı.

02.08.2014 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin madde bağımlığı ile mücadelede en önemli 3 merkezinden biri olan Görükle'deki Şevket Yılmaz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, hasta kabulüne başladı. Güney Marmara'nın ruh sağlığı alanında en büyük hastanesi olan 5 yıldızlı merkez, özellikle son zamanlarda gündemde olan Bonzai ile savaşacak.

30 milyon liraya mal olan merkezin 166 yatak kapasitesinin bulunduğunu ifade eden Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın, "Özellikle son günlerde bütün Dünyanın ve öncelikle Türkiye'nin gündeminde olan Bonzai ve benzeni madde bağımlılığı sorunları açısından da bu hastanemizde önemli çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Merhum iş adamı Mustafa Dörtçelik tarafından 1995 yılında yapımına başlanan, Şevket Yılmaz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, bayramın tatilinin ardından hizmete açıldı. Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri haline gelen Bonzai ile savaşacak 5 yıldızlı merkez, 30 milyon liraya mal oldu. Güney Marmara'nın en büyük ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesinin 166 yatak kapasitesi bulunuyor. Türkiye'nin madde bağımlığı ile mücadelede en önemli 3 merkezinden biri olarak gösterilen dev hastanenin diğer birimlerinin ilerleyen günlerde hizmete açılması bekleniyor.

"GÜNEY MARMARA'NIN RUH SAĞLIĞI ALANINDAKİ EN BÜYÜK HİZMET BİNASI"

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Görükle Göçmen Konutlarındaki Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ek binasının bayram tatilinin hemen ardından hizmete açıldığını söyleyen Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın, "Bu hastanemiz, 166 yatağı 30 milyon liraya bulan maliyeti ile Günay Marmara'nın ruh sağlığı alanında ki en büyük hizmet binasıdır. Bizler, ruh sağlığı alanında bu güne kadar birçok hastamızı Bursa dışına sevk etmek zorunda kalıyorduk. ve bundan, hem aileler hem de hastalarımız olumsuz şekilde etkileniyor, tedavileri ve takipleri aksıyordu. Şimdi ise ruh sağlığı alanında ki tüm ihtiyaçlar bu hastanemizin bünyesinde giderilecektir. Hastanemiz hem çocuk ergen yataklarını barındırması hem de madde bağımlısı çocuk ve ergenler için ŞEMATEM adı altında Türkiye'de üçüncü olan bir birimi mevcuttur. Ayrıca toplum ruh sağlığı merkezi adı altında hastaların ayakta takibi ve gerekirse evlerinde tedavisi sağlanacaktır" dedi.

"RESMİ HÜRRİYETLİ ÖZEL HASTANE HİZMETİ SUNACAK"

5 yıldızlı konforundaki modern hastanenin kapalı ve açık klinikleri, mahkum koğuşları ile bölgenin önemli bir merkezi haline geleceğini anlatan Prof. Dr. Aşkın, "Hastanemiz de son derece modern dizaynı, genç ve dinamik hekimleri ile rehabilitatif, psikoterapik yaklaşımlarıyla resmi hürriyetli son derece gelişmiş bir özel hastane hizmeti sunacağız. Hastanemiz tümüyle teşekkülü tamamlandığında yaklaşık 400 personeli ile vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Hali hazırda 150 personelimiz, 10 ruh sağlığı uzmanımız 1 çocuk ergen sağlığı uzmanımız ile hizmetlerine başladı. Çocuk ergen ruh sağlığı uzmanımız ve ÇEMATEM bağlamında da özellikle son günlerde bütün dünyanın ve öncelikle Türkiye'nin gündeminde olan Bonzai ve benzeri madde bağımlılığı sorunları açısından da bu hastanemizde önemli çalışmalar yapılacaktır" diye konuştu.

Hastanenin açılmasında büyük emeği geçen Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür eden Aşkın, "Hastanemizde ruh sağlığı dışında genel cerrahi, dahili, kulak burun boğaz, fizik tedavi vb alanlarda 15 ayrı branşta semt polikliniği hizmeti vereceğiz. Öncelikle o bölgenin hastalarının sorunlarını yerinde çözecek, onları muayene ve tedavi edeceğiz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bonzai Savaşçısı 5 Yıldızlı Merkezde Hasta Alımları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement