Böyle Müdür Her Okula Lazım - Son Dakika
Yerel

Böyle Müdür Her Okula Lazım

Böyle Müdür Her Okula Lazım

Salihli’nin Sart Mustafa İlköğretim Kurumuna 5 yıl önce müdür olarak atanan Alper Alperen, fiziki ve sosyal şartlarını iyileştirmek için yaptığı çalışmalarla okulu Salihli’deki örnek okullardan biri haline döndürmeyi başardı.

20.06.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli'nin Sart Mustafa İlköğretim Kurumuna 5 yıl önce müdür olarak atanan Alper Alperen, fiziki ve sosyal şartlarını iyileştirmek için yaptığı çalışmalarla okulu Salihli'deki örnek okullardan biri haline döndürmeyi başardı. Okulu adeta baştan aşağıya farklı bir kimliğe bürüyen okul müdürü Alper Alperen özverili çalışmaları ve gayretleriyle de her kesimin takdirini topladı.

Salihli'nin Sart Mustafa İlköğretim Okuluna 5 yıl önce müdür olarak atanan Alper Alperen adeta unutulmuş bir okulu yeniden gündeme getirmeyi başardı. Okulun fiziki ve sosyal şartlarının yetersizliğine rağmen elindeki imkanlarla en iyisini yapmaya çalışan Müdür Alperen'in gayretleri sonucu mahalleler arasında Beyaz Bayrak almaya hak kazanan ilk okul olmayı da başardı.

Sart Mustafa İlköğretim Kurumu'nda eğitim ve öğretim gören öğrenciler, merdiven basamaklarından da yeni bilgiler edinerek eğitim öğretimlerine katkı sağlıyorlar. Okulunda farkındalık oluşturan Müdür Alperen, öğretmenleri ile birlikte öğrencilerin derslere dikkatlerini çekebilmek ve bilgilerin akıllarında kalabilmesini sağlamak amacıyla merdiven basamaklarına çarpım tablosu yazarak, öğrencilerin merdivenden çıkarken öğrenmelerini de sağlıyor.

KORİDOR ÇOK AMAÇLI SALON OLDU

Okulun etkinliklerde kullanabileceği geniş bir yeri olmamasına rağmen okulun 2. katındaki koridorun merdiven boşluğuna perde takarak, çok amaçlı salon haline getiren Müdür Alperen, öğrencilerin eğitim, konferans veya sergi gibi etkinliklerini bu salonda gerçekleştirmesine olanak sağlamış.

Okulda yapılacak olan bütün tamir işlerini ise 10 parmağında 10 marifet olan okul Müdürü Alper Alperen yapıyor. Okul bahçesindeki yabani ot biçmelerinden, tesisat ve elektrik tamiratına, boyadan badanaya okulun bütün tamir işlerini Okul Müdürü Alperen yaparken, okulun bütün kapıları da sınıflarına göre farklı figür ve temalarla rengarenk boyanarak çocukların okullarını sahiplenmelerine vesile olmuş. Müdür Alperen'in gayretleriyle 2013 yılında, mahalleler arasında ilk Beyaz Bayrak alan okul başarısını göstermiş ve Beyaz Bayrağı da geri vermeyi düşünmüyor.

BOL BOL KİTAP OKUSUNLAR

Yaz tatiline çıkan öğrencilerine boş zamanlarında bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Okul Müdürü Alper Alperen, "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Öğrencilerimizi mutlu etmek için okula geldiğim günden beri onlar için en iyi olanı yapmaya gayret ediyorum. Şimdi öğrencilerimiz yorucu eğitim öğretim yılının ardından tatili hak etti. Onlara tavsiyem boş zamanlarında mutlaka kitap okusunlar." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Böyle Müdür Her Okula Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement