Bursa'nın Gözde Sahilinde Temiz Su Sevinci - Son Dakika
Güncel

Bursa'nın Gözde Sahilinde Temiz Su Sevinci

Bursa’nın gözde sahil kentlerinden Kurşunlu’da çamurlu akan içme suları, BUSKİ’nin kanallarını değiştirme çalışmaları sonrası artık temiz akacak.

15.03.2015 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın gözde sahil kentlerinden Kurşunlu'da çamurlu akan içme suları, BUSKİ'nin kanallarını değiştirme çalışmaları sonrası artık temiz akacak.

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesinde çamurlu akan içme suları ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına başladı. BUSKİ tarafından yapılan çalışmalarla mahallenin tüm içme suyu şebekeleri yenilenirken, değişimin yaz sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

Kurşunlu Mahallesinin nüfusu yaz aylarında 30 bine ulaştığını belirten Kurşunlu Mahalle Muhtarı Hüseyin Ormancılar, "Kurşunlu nüfusu kışın ise 3 bine düşüyor. Herkes kış aylarında da oturmak istiyor fakat doğalgaz yok. İçme suyumuz çamurlu akıyordu. BUSKİ'nin su kanalı yapmasına Karayolları izin vermiyordu. Valimiz devreye girdi ve gerekli izin çıktı. BUSKİ içme suyu ile ilgili çalışmalarına başladı. Yaz sezonuna inşallah yetişecek" dedi.

Kurşunlu ile Mudanya arasındaki yol çalışmalarının da sürdüğünü dile getiren Ormancılar, "Çalışmalar sürüyor ancak yol güzergahının bazı noktalarında çökme olduğu için gecikmeler meydana geldi. Mudanya ile Kurşunlu arasındaki yolun 2015'te bitirileceği söyleniyor ama zor görünüyor. Bize yardımcı olsunlar, yapsınlar başka bir şey istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin sahillerimizi sezon öncesi yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

KURŞUNLU DOĞALGAZ VE PLAJI BEKLİYOR

Kurşunlu sahillerinin bazı noktalarına plaj yapılacağını da müjdeleyen Ormancılar, "Sahil düzenlemesi ve plaj konusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden söz aldık. Yaz aylarında sahilde insanlarımız yürüyüş yapacak ama sahil sokak lambalarımız yanmıyor. Bu direkleri artık oksitlenmiş, değiştirilmesi lazım. Kurşunlu'ya doğalgaz getirilmesi için firmayla konuştuk. 5 yıl içerisinde getireceklerini söylediler. Bir an önce doğalgazın gelmesi lazım. Doğalgaz gelirse insanlar kışın da Kurşunlu'da oturabilecek" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'nın Gözde Sahilinde Temiz Su Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement