Bursa Orta Doğu Turizminin Merkezi Olacak - Son Dakika
Ekonomi

Bursa Orta Doğu Turizminin Merkezi Olacak

Bursa Orta Doğu Turizminin Merkezi Olacak

Suudi Arabistan, Kuveyt, Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki misafirlerin ardından Ürdünlüler de turizmde Bursa’yı tercih etti.

05.02.2016 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan, Kuveyt, Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki misafirlerin ardından Ürdünlüler de turizmde Bursa'yı tercih etti. Uluslararası turizm elçisi Ürdünlü Mohammed Qawasmi, Bursa'yı Orta Doğu turizmine kazandıracağını söyledi.

Son yıllarda Türkiye'ye gelen Orta Doğulu turist sayısının önemli artış göstermesi üzerine bu alanda çalışmalarını yoğunlaştıran şehirlerden biri de Bursa oldu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve Bursa Valiliği iş birliğiyle yürütülen çalışma kapsamında uluslararası turizm elçisi olan ayrıca eski Ürdün Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Mohammad Qawasmi Bursa'yı ziyaret etti. TURSAB üyesi olan BGU Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ünlü ile çalışacak olan Qawasmi, Bursa'nın neredeyse bütün turistik mekanlarını inceledi. Yaptığı gözlemlerle Bursa'nın çok önemli bir turizm merkezi olduğunu dile getiren Qawasmi, memleketi Ürdün başta olmak üzere Orta Doğu ülkelerinin vatandaşlarının Bursa ziyaretleri için ortak bir çalışma yapmaya karar verdi.

"BURSA GÜVENİLİR BİR TURİZM MERKEZİ"

Bursa intibaları ve yürüteceği çalışmalarla ilgili bilgiler veren Qawasmi, "Hayatımda ilk kez Bursa'da bulunuyorum. Kış turizmi başta olmak üzere eğitim ve sağlık turizmi alanlarında kaliteli bir yapıya sahip olan Bursa kültürel yapısıyla da oldukça zengin bir şehir. Bursa, Orta Doğu halkının ilgisini çekecek bir yapıya sahip. Ayrıca Bursa güvenilir bir turizm merkezidir. Ürdün'e döndüğümde başta Ürdün'de olmak üzere Filistin ve Lübnan'da gerekli çalışmaları yürüteceğim. Ülkemde bulunan turizm şirketleri ile birlikte Bursa'yı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Öte yandan Bursa günübirlik turlarla tanınabilecek bir şehir değil, Bursa'yı gezmek isteyen turistlerin yaklaşık bir haftaya ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Bursa'nın dünyaya tanıtılması gerektiğine vurgu yapan BGU Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ünlü, "Uzun yıllar Osmanlı'nın payitahtlığını yapması sebebiyle turizm adına önemli potansiyele sahip olan Bursa'mızı dünyaya tanıtmak için bu çalışmaya başladık. Mohammad beyi bir süreliğine şehrimizde misafir ettik. Bursa'yı kendisine tanıttık. Önceliğimiz gelen turistleri en az 3 4 gün süre ile burada ağırlamak. Bu sayede hem esnafımız ve işletmecilerimiz daha çok kazanacak, hem de Bursa'nın sahip olduğu kültürel yapı gerçek anlamda görülmüş olacak. Bu süreçte Mohammad Qawasmi başta kendi ülkesi olmak üzere turizm elçisi olarak gittiği tüm ülkelerde çalışmamıza destek verecek. Artık Bursa turizm için uğranılan bir durak değil bir turizm merkezi olacak" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bursa Orta Doğu Turizminin Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı
    15:26 CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı

    CHP'li belediyeler Ankara'da Kahramankazan, Ordu'da Altınordu ve Balıkesir'de Karesi belediyelerinin devraldığı borçları açıkladı.

  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı
    15:14 Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, parklara konulan malzemeleri kendi atölyelerinde üreterek yaklaşık 49 milyon lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldır tüm alanlarda düşünen, üreten ve yarışan Ordu düşüncesini uygulayarak 19 ilçede birçok park inşa etti ve mevcut parklara modern bir kimlik kazandırdı.

  • Corendon Turizm Grubu, Alanya için 2024 sezonu operasyonlarını paylaştı
    15:12 Corendon Turizm Grubu, Alanya için 2024 sezonu operasyonlarını paylaştı

    Corendon Turizm Grubu, Alanya için planladığı operasyonları düzenlediği toplantıda paylaştı. Grup, 2024 sezonunda Alanya'ya 120 binden fazla koltuk arzı sunacak.

  • Çin Sanayi Şirketleri Kar Artışıyla İş Olanaklarına İyimser Bakıyor
    15:08 Çin Sanayi Şirketleri Kar Artışıyla İş Olanaklarına İyimser Bakıyor

    Çin'in önde gelen sanayi şirketleri, karlarındaki daimi artış sayesinde iş olanakları konusunda iyimserliğini koruyor. İmalat sektöründeki özel yatırımların bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 11,9 arttığı belirtilirken, şirketlerin yüzde 76'sının sanayi üretimlerinin bu yılın ikinci çeyreğinde büyümesini ya da sabit kalmasını beklediği ifade edildi. Büyük sanayi işletmelerinin sayısının da arttığı ve karlarının yükseldiği açıklandı.


Advertisement