Cezası Biten Başpehlivan Ali Gürbüz, Yeniden Meydanlara İniyor - Son Dakika
Spor

Cezası Biten Başpehlivan Ali Gürbüz, Yeniden Meydanlara İniyor

Cezası Biten Başpehlivan Ali Gürbüz, Yeniden Meydanlara İniyor

Başpehlivan olan ve doping kullandığı gerekçesiyle iki yıl müsabakalardan men cezası alan Ali Gürbüz, yeniden altın kemerin sahibi olmak için çalışmalarına başladı.

10.12.2015 10:21  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

650, 651 ve 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan ve doping kullandığı gerekçesiyle iki yıl müsabakalardan men cezası alan Antalyalı 27 yaşındaki başpehlivan Ali Gürbüz, Kırkpınar'da yeniden altın kemerin sahibi olmak için çalışmalarına başladı.

Dededen ve babadan güreşçi Antalyalı Ali Gürbüz, 2011, 2012 ve 2013 yıllarındaki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olmuş ancak, doping kullanması nedeniyle 2 yıl güreşten men cezası almıştı.

Cezası 23 Şubat 2016'da bitecek Ali Gürbüz, yarım kalan hayalini gerçekleştirmek için çalışmalarına başladı. Muratpaşa Belediye sporcusu olarak er meydanına hazırlanan Ali Gürbüz'ün tek hedefi önümüzdeki Kırkpınar'da altın kemeri boynuna takmak. 27 yaşındaki Ali Gürbüz, babası Recep Gürbüz'ün isminin verildiği salonu Antalya'ya kazandıran Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'la ailecek onur duyduklarını kaydetti.

Türkiye'de sadece güreşe ayrılmış ender salonlardan birinde çalışmalara başladığını ifade eden Gürbüz, "Bu salonda çalışarak nice şampiyonluklar yaşayacağız. Gelecek yeni nesiller için de örnek olan bu salondan şampiyonlar çıkacaktır. Antalya'nın güreşe sevgisi ve yeteneği var. İnşallah güzel şampiyonluklar yaşayacağız" ifadelerine yer verdi.

"ÇOK SEVDİĞİM KEMERİME KAVUŞACAĞIM"

Zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Gürbüz, "Artık geri dönmek istemiyorum. İleriye bakmak istiyorum. Hazırlıklarım devam ediyor. Şubat ayında cezam bitiyor. Yeni sezona en iyi şekilde hazırlanıyorum. Yeni hedeflere doğru yol alacağım. İnşallah tekrardan çok sevdiğim altın kemerime kavuşacağım" dedi.

"ALTIN KEMERİN EBEDİ SAHİBİ OLACAĞIM"

İlk hedefinin üst üste Kırkpınar'da başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak olduğunu vurgulayan Gürbüz, "1988 yılında babam Recep Gürbüz ilk defa altın kemeri getirmişti. Ebedi olarak başka getiren yok. Antalya halkı yağlı güreşi çok seviyor ve altın kemeri de hak ediyor. İlk önce önümüzdeki Kırkpınar'da altın kemeri Antalya'ya getirmek istiyorum. Ardından ikinci ve üçüncü kez kazanmak istiyorum. Hedeflerim büyük" diye konuştu.

"HEDEFİM ALTIN KEMERİ ALMAK"

Günde 5 saatlik antrenmanla çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Gürbüz, "Ağırlık, kuvvet ve kondisyon çalışıyorum. İki buçuk senedir güreşten uzağım, maç eksikliklerim var. Sezonun başlamasıyla birlikte eksikliklerimi gidererek Kırkpınar'a en hazır şekilde çıkmak hedefindeyim. Benim tek hedefim var, altın kemeri almak. Önemli rakiplerim var. Ben sahalardan uzakken yeni başpehlivanlar oldu. İyi rakiplerim var ama ben altın kemeri alacağım" açıklamasını yaptı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kızıltoprak Mahallesi'nde tefrişatı yapılan Muratpaşa Belediyesi Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Uysal'a, sporcusu da olan efsane başpehlivan Ali Gürbüz de eşlik etti.

BAŞKAN UYSAL: "ENDER SALONLARDAN BİRİ OLACAK"

Futbol, basketbol, tenis tesislerinin bulunduğu merkezde yer değiştirme yaparak bir bölümünü güreş salonu haline çevirdiklerini aktaran Başkan Uysal, "Belediyemizin işçileri salonu inşa etti. Türkiye genelinde sadece güreşe ayrılan ender salonlardan birisi olacak. Güreş Antalya'da çok popüler ve yüz binlerce seyircisi var. Bu anlamda halkımızın sevdiği ata sporuna böyle bir tesis kazandırdığımız için gururluyuz" dedi.

"ALİ GÜRBÜZ ÖZEL BİR SPORCU"

"Ata sporu yağlı güreş Anadolu'nun dünya kültür mirasına hediyesidir" diyen Başkan Uysal, "Kıyafeti kendine has, ritüeli olan bize has bir spor. Tüm Anadolu'da güreş seviliyor. Ama Antalya'da başka türlü seviliyor. Antalya tarımın, turizmin yanı sıra güreşin de başkenti konumunda. Biz de buna hizmet ediyoruz. Geçen yıl Kırkpınar Başpehlivanı olan sporcumuz Orhan Okulu ile güzel bir duygu yaşamıştık. Muratpaşa olarak geçen yıl Kırkpınar'a damga vurmuştuk. Bu sene de bunu sürdürmek istiyoruz. Ali Gürbüz, çok özel ve elit bir sporcudur. Ben ona yaşayan 'Koca Yusuf' diyorum" ifadelerini kullandı.

"ALİ GÜRBÜZ İLHAM VERDİ"

Merkeze Ali'nin babası Recep Gürbüz'ün isminin verildiğini kaydeden Başkan Uysal, "Recep Gürbüz Antalya'mıza ebedi olarak altın kemeri getiren sporcumuzdu. Antalya'nın içinde dramatik bir duygu olarak kaldı. Onun oğlu Ali Gürbüz de güreş izleyicisinin sahiplendiği, babasının yadigarı olarak anılan bir sporcu. Onun bizim takımımızda olması bize ilham verdi" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Cezası Biten Başpehlivan Ali Gürbüz, Yeniden Meydanlara İniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement