CHP'li Balbay Hem Döner Kesti, Hem Mesaj Verdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Balbay Hem Döner Kesti, Hem Mesaj Verdi

CHP\'li Balbay Hem Döner Kesti, Hem Mesaj Verdi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir’in Bayraklı ilçesindeki esnaf ziyareti sırasında eline döner bıçağını alarak döner kesti.

01.05.2015 08:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir'in Bayraklı ilçesindeki esnaf ziyareti sırasında eline döner bıçağını alarak döner kesti. Döneri kalın kestiğini gören bazı vatandaşların kendisini uyarması üzerine Balbay, "Benimki ticari değil. İşte biz bütçeyi böyle dağıtacağız. Aslan payını kalın kalın çalışana vereceğiz" diyerek mesaj verdi.

CHP İzmir 2. Bölge 4. sıra Milletvekili adayı Mustafa Balbay, 7 Haziran da gerçekleştirilecek genel seçimler kapsamında yaptığı ziyaretlerini sürdürüyor. Çarşı pazar demeden dolaşan ve gittiği hemen hemen her yerde coşkuyla karşılanan Balbay, Bayraklı ilçesinde de esnafları ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti. Esnaf ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyen CHP'li Balbay, seçmenlerinden partisi için oy istedi. Yaşlı ve emekli vatandaşlarla yakından ilgilenen Balbay, partisinin iktidar olması haline emekli vatandaşlara vereceği ikramiyeler hakkında da bilgi verdi.

DÖNER KESERKEN MESAJ VERDİ

Mustafa Balbay, esnaf ziyaretleri sırasında bir dönerci esnafıyla da sohbet etti. Sohbet esnasında döner bıçağını eline alan CHP vekil, döner kesmeye başladı. Dönerleri kalın kestiğini gören bazı vatandaşlar ise Balbay'ı "Çok ince keseceksiniz" diyerek uyardı. Bunun üzerine döner kesmeye devam eden Mustafa Balbay, "Benimki ticari değil. İşte biz bütçeyi böyle dağıtacağız. Aslan payını kalın kalın çalışana vereceğiz" dedi. Balbay'ın bu sözlerine ise vatandaşlar alkışlarla karşılık verdi.

Seçim çalışmaları sırasında açıklamalarda bulunan CHP İzmir 2. Bölge 4. sıra Milletvekili adayı Mustafa Balbay, CHP olarak toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını dile getirdi. 7 Haziran da gerçekleşecek seçimlerde iktidarı hedeflediklerini ifade eden Balbay, "Toplumun bütün kesimlerine ulaşıyoruz. Geçmişte de öyleydi; ama şuanda iddiayla söylüyorum Cumhuriyet Halk Partisinin ulaşıpta bir söz söylemeyeceği hiçbir kesim yok. Türkiye 77 milyon. 77 milyon insana hitap edeceğimiz planlarımız var ben bunu vaat demiyorum artık plan diyorum. Çok ölçtük, biçtik uzmanlarımız arkadaşlarımız çalıştılar ve Türkiye'ye yeni bir ortak yaşam projesi sundular. Herkesin bütçeden payını olabildiğince eşit alacağı bir hayat projesi sundular" dedi.

CHP'Lİ BALBAY'DAN KOALİSYON YORUMU

Türkiye'nin siyasi dokusunun koalisyona çok uygun olmadığını ifade eden CHP Milletvekili adayı, "Seçim tahminleri seçim anketi yapan firmaların işidir. Biz iktidarı hedefliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi için tek hedef iktidardır. Demokrasi rayına oturmuş ülkelerde derler ki; 'biz tek başına iktidara gelemezsek şununla iktidar yapacağız ey ülke derler' mesela Almanya'da bu gelenek vardır. 'Ben tek başıma iktidara gelemezsem şununla iktidar olacağım' açıklamalar yapılır. Ama Türkiye'nin siyasal dokusu buna müsait değildir" şeklinde konuştu.

"İÇİMDE NE KİN NE NEFRET VAR"

CHP İzmir 2. Bölge 4. sıra Milletvekili adayı Mustafa Balbay, iktidar partisinin sürekli CHP'nin projelerini tartıştığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öteki partiler bizim işimiz değil. Ama biz kendimize bakıyoruz. Özelikle iktidar partisi bizim sürekli bir projelerimizi vaatlerimiz tartışıyor. Neden olamaz işte kaynağı nereden bulacak bu tür şeyler söylüyor. Demek ki gündemi biz belirliyoruz artık. Demek ki onların aklında fikrinde bizim yapacaklarımız var. Biz kaynağın aslan payının emekliye, gence, kadınlara öğrencilere dağıtacağız. Biz servet düşmanı değiliz. Olağanüstü bir dengesizlik olmayacak. İnsanların alınterini hakkıyla aldığı bir Türkiye vaat ediyoruz. Ekonomi çok önemli hele bu dönemde. Tabi ki toplumun öteki alanlarda da hukuksal yaşama devlet kurumlarına kadar reform planlarımız var; ama ekonomiyi bu kez toplum çok çektiği için çok büyük bir dengesizlik ortaya çıktığı için AKP iktidarları döneminde zenginin daha zengin olduğu bir Türkiye yaratıldı. Ben demir parmaklıkların ardından beş yıl çıktıktan sonra ilk sözüm şu olmuştu; içimde ne kin, ne nefret var. Ben içeride en çok kin nefret değil gelecek biriktirdim demiştim. Şimdi o geleceği toplumla paylaşma sürecindeyiz. Bazıları diyor ki; "ya neden hukuk istiyorsun? İntikam duygun yok mu?" Bizim intikamımız hukuku benimsemiş iç barışı tam bir Türkiye kurmaktır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Balbay Hem Döner Kesti, Hem Mesaj Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement