Dikkat Sınıfta Bebek Var - Son Dakika
Güncel

Dikkat Sınıfta Bebek Var

Dikkat Sınıfta Bebek Var

Batman’ın Sason ilçesinde bir köy okulunda tanışan ve bir süre sonra evlenen Sinan ve Nuran öğretmen, evlerinin kapısına kilit vurup, okul lojmanına yerleşti.

24.11.2015 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Sason ilçesinde bir köy okulunda tanışan ve bir süre sonra evlenen Sinan ve Nuran öğretmen, evlerinin kapısına kilit vurup, okul lojmanına yerleşti. Genç çift, derslere de 6 aylık bebekleriyle birlikte girmeye başladı.

Sason ilçesine bağlı Çakırpınar Köyü İlköğretim Okulu'nda ücretli öğretmenlik yapan Sinan Yaşar, üç yıl önce aynı okula atanan Nuran Kahraman ile tanıştı. Birbirlerinden etkilenen çift, kısa süre içerisinde evlilik kararı aldı. Nişanlanan çift, bir yıl sonra da dünyaevine girdi. Çift evlenir, evlenmez de evlerinin kapısına kilit vurarak, köy okulunun lojmanına yerleşti. Şu anda 6 aylık bir de bebekleri olan çift, derslere de bebekle girmeye başladı.

Kahraman, mesleğini çok sevdiğini ve köy okullarına eğitim vermekten çok mutlu olduğunu belirterek, çocukla birlikte hayatlarının daha da anlamlandığını kaydetti. Mesleklerinin zor olduğunu da anlatan Kahraman, "Bir de ücretli öğretmeniz biz. Tabii ki her şey maddiyat değil, bu işin manevi yönü daha da güzel. Köylülerle, çocuklarla bir arada olmak, öğrencilere faydalı olmak, onlara bir şeyler öğretmek için burada olmak bizi mutlu ediyor. Eşim ve çocuğumun yanımda olması bana hayatı daha kolay daha güzel yapıyor" dedi.

Eğitim için engel tanımadıklarına da dikkat çeken Kahraman, "Bebekle öğretmenlik yapmak ister istemez zor geliyor tabii ki. Fakat geleceğimizin gençleri olan çocuklar için her şeye değer" diye konuştu.

"KÖYLÜLER YARDIMCI OLUYOR"

Köylülerin her türlü desteklerini gördüklerini de dile getiren Kahraman, "Evimizde her şey bulunmuyor ama sağ olsun köylülerimiz her türlü yerli ürünü bizlere gönderiyor. Köylüler sayesinde yoğurt, süt, bal, reçel, kapuska, ceviz, yumurta ve köy ürünlerimiz hep var. Köylüler, çocukları aracılığıyla bize her zaman yerli ürün gönderiyor. Allah onlardan razı olsun" ifadelerinde bulundu.

"BİR AYLIK ERZAK ALIYORUZ"

Hayatlarından memnun olduklarını anlatan Sinan Yaşar ise şunları kaydetti:

"Bu dağın başında öğrencilere faydalı olmak için kira ödediğimiz evimize kilit vurup ücretli öğretmenlik yapmaya geldik. Öğrencilere daha faydalı olabilmek için çarşı merkezine de gelip gitmiyoruz, hafta sonu dahil okulda eğitim vermeye çalışıyoruz. Bir aydır çarşı merkezine inmedik. Erzakımızı bir ay önce aldık. Aldığımız ücret ihtiyacımızı görüyor. Eşim ve çocuğumla birlikte bu dağ başında da olsa güzel bir şekilde yaşıyoruz. Yollar kapandığında sıkıntı olmaması için en az bir aylık erzakımızı önceden satın alıp hazırlıyoruz. Eşim ve çocuğumla daha mutluyuz."

Genç çiftin öğrencisi Hacer Arslan ise, "Öğretmenlerimiz çok seviyoruz çünkü bu dağ başında yollar kapanınca kimse gelmemesine rağmen onlar buraya gelip bize öğretiyor ve burada kalıyorlar. Onlara çok teşekkür ediyoruz" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dikkat Sınıfta Bebek Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement