Dinçay ile Fenerbahçe Voleybol Şubesi Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Spor

Dinçay ile Fenerbahçe Voleybol Şubesi Masaya Yatırıldı

Dinçay ile Fenerbahçe Voleybol Şubesi Masaya Yatırıldı

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay, şanssız bir sezon geçirdiklerini söyledi.

05.06.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay, şanssız bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Fenerbahçe Lefter Küçükandonyadis Kamp Tesisleri'nde gerçekleştirilen röportajda, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

"KADIN VOLEYBOLUNDA ŞANSSIZ BİR SEZON GEÇİRDİK"

Dinçay ilk olarak Fenerbahçe'de 2013-2014 sezonunda kadın voleyboldaki durumlarını değerlendirerek şunları kaydetti:

"Bize göre bu sene iyi geçti. Ama başarılı olduk mu? Aslına bakarsanız olduk. Çünkü geçen seneki transferlerimize baktığınızda yeni bir kadro oluşumu oldu. Yeni bir antrenörümüz geldi ve bununla beraber yeni bir kadroyla yola çıktık. Tabi ilk hedefimiz Avrupa kupasıydı. Türkiye'de de şampiyonluktu. Aslında iyi bir kadromuz vardı. Kadromuz içerisinde bana göre şampiyonluğun en büyük adayı bizdik. Sezon boyunca iyi maçlar yaptık. Hatta rakibimiz olan Vakıfbank'ı da biliyorsunuz ligdeki maçlarda kendilerini seride 3-0 yendik. Ama bizim sezon sonunda maalesef şanssızlığımız İzmir'de oynanan maçlardan sonra 2 tane en önemli oyuncumuzun sakatlanması oldu. Birisi Elif; pasörümüz ki en önemli mevkilerden birisi. Bir diğeri de Fernanda Garay her ikisi de sakatlandı. Tabi bu talihsiz durum bütün teknik dengelerimizi bozmuş oldu."

"İKİNCİLER HİÇBİR ZAMAN ANILMAZ"

Fenerbahçe Kulübü olarak her branşta olduğu voleybol şubesinde de en büyük hedefin şampiyonluklar olduğuna değinen Dinçay, "İkinci olmak hiçbir zaman bizim için başarı değildir. Her zaman şampiyonluk bir başarıdır. Çünkü ikinciler hiçbir zaman anılmaz. Hep şampiyonlar hatırlanır. Bizim kulübümüzün de ana temelinde yatan hedef hep şampiyonluktur. Hiçbir zaman ikincilik için yola çıkmayız. Bu bizim şubemizde de aynıdır. Diğer şubelerde de aynıdır. Başarılıyız çünkü sonuçta kadromuzla beraber Avrupa şampiyonu olduk. Final oynadık. Sakatlığımız olmasa bana göre şampiyon olacak takım bizdik. Tabi artık geçmiş geride kaldı. Şimdi önümüzdeki yıl için hazırlıklarımız başladı. İnşallah önümüzdeki yıl bu açığımızı kapatacağız" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ, SARI MELEKLERİN ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU OLMASI"

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay, kadın voleybolunda bu yılki hedeflerinin yine her zaman olduğu gibi Avrupa'da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Türkiye şampiyonluğu olduğuna vurgu yaparak, "Fenerbahçe formasını giyerek sahada ter akıtan bütün oyuncularımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle kaptanımız Seda Tokatlıoğlu yıllarca Fenerbahçe formasını giydi. Hem ona hem de bütün oyuncularımıza ayrı ayrı teşekkür ederim. Yabancı oyuncularımızdan da gidenler var. Dolayısıyla sezonun başında biz antrenörümüzün vermiş olduğu transfer listesiyle yola çıktık. Bu yıl ki hedefimiz yine her zaman olduğu gibi Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Türkiye şampiyonluğu" dedi.

"3 KULVARDA ŞAMPİYONLUĞA OYNAYAN BİR TAKIM OLUŞTURDUK"

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nda, 2014-15 sezonu transfer çalışmalarını, antrenörleri Marcello Abbondanza'nın, yönetime sunmuş olduğu raporlar doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirten Dinçay, "Bu sene iyi transferler yapıldı. Bu tamamen antrenörümüzün bize sunmuş olduğu transfer listesine göre tercihine göre yapılmıştır. Hatta kendisinin bizzat istediği bütün oyuncuları bu sene transfer ettik. Kadromuzu daha çok güçlendirdik. Önce kendi elimizdeki mevcut oyuncularımızla sözleşmeleri uzattık. Birkaç oyuncumuzun sözleşmesi devam ediyordu. Kamuoyunun da yakından takip ettiği bazı oyuncuları kadromuza kattık. Dolayısıyla takımımız bu sene 3 kulvarda da çok ciddi maçlara çıkacak. Geçen sene yaşadığımız şanssız olayları bu sene de yaşamak istemiyoruz. Önümüzde çok uzun bir süreç var. Bu süreç içerisinde sakatlık olabiliyor. Kadro değişikliği olabiliyor. Türkiye'de 3 yabancı sınırlamasından dolayı ister istemez yerli kadromuzu güçlü tutmak zorundayız. Hem de yabancı kadromuzu güçlü tutmak zorundayız. Dolayısıyla 3 kulvarda şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturduk. İnşallah önümüzdeki yıl Fenerbahçe tekrar eski gücünü zaten kazanmaya başladı. Çok daha güçlü olarak gelecek" şeklinde konuştu.

"YEON KOUNG KİM DÜNYANIN 1 NUMARASI"

'Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nın yıldızlarından Yeon Koung Kim'in bu yıl ki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki soruya ise Hakan Dinçay, şu şekilde cevap verdi:

"Yeon Koung Kim dünyanın en iyisi. Dünya sıralamasında 1, 2, 3 değil, kendi konumunda ve pozisyonunda dünyanın 1 numarası. Yeon Koung Kim, çok pozitif ve profesyonel bir oyuncu. Kim, kişilik, karakter ve oyunculuk olarak gerçekten mükemmel bir insan. Takıma çok büyük katkı sağlayan bir oyuncu. Oynadığı zaman takımın belki yüzde 50 veya 60'ı olabilecek bir oyuncu. Her oynadığı maçta aynı performansı korumuştur. Hiçbir zaman çizgisi inişli çıkışlı olmamıştır. Tabi bazı zamanlar arada bir düşer ama bu hiçbir zaman olmadı. Her zaman yukarıya doğru çıktı. Aşağı yukarı 3 senedir bizimle birlikte. Kendisiyle ilgili belki biliyorsunuz Güney Kore kulübüyle bazı sorunlar yaşandı. Biz bu sorunları çözdük. FIVB kararı ile beraber kulübü ile anlaştık. 2 yıl daha Yeon Koung Kim bizimle. İnşallah daha da uzun yıllar bu formayı giyer. Kendi konumunda 1 numarayı hak eden bir oyuncu."

"ALİ KOÇ'A DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Dinçay, Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı'nın yıllardır aynı iskeleti koruyan bir takım olduğunu ve iyi oyunculardan kurulu olduğunu belirterek, "Erkek takımımız, sezon sonu ve finallere kadar her zaman performansını koruyarak geldi. Ligde de çok iyi gitti. Ligi 1. olarak bitirdik. Rakibimiz Halk Bankası'nın oyuncuları dünyanın en iyi oyuncularından ve kadro olarak da bize göre çok daha geniş bir kadroya sahipti. Sonuçta karşınızdaki kamu bankası. Bizler sponsorlukla belirli bir yere kadar kendimizi desteklemeye çalışıyoruz. 3 yıldır Fenerbahçe Grundig, özellikle Grundig firmasının sayesinde Fenerbahçe Grundig Voleybol Takımı hem bayan da hem de erkekte çok ciddi destekleriyle buralara kadar geldik. Sayın Ali Koç'a Fenerbahçe'ye olan desteklerinden dolayı binlerce kez teşekkür etmek istiyorum" dedi.

"ŞAMPİYON OLUNMADIĞI ZAMAN BAŞARI SAYILMIYOR"

Sezon içerisinde yaşanan sakatlıkların ardından yeri doldurulamayacak sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Dinçay, şunları kaydetti:

"Erkeklerde de bazı sakatlıklar ister istemez çok büyük etkiler ortaya çıkartıyor. Final maçlarında yerini dolduracak oyuncu olmadığı zaman ister istemez finallerde geri düşebiliyorsunuz. Tabi ki Ankara'da ilk maçı biz aldık. 2. maçta en önemli oyuncularımız sakatlanmasaydı bana göre oradaki maçtan herhangi birini alsaydık, burada 3. maçı da alabilirdik. Başarısız mıyız? Asla değil. Rakibimizin oyuncularına baktığımız zaman iyi bir mücadele oldu. Sonuçta 2. olduk. Şampiyon olunmadığı zaman başarı sayılmıyor."

"ANTRENÖRLERİMİZLE İLGİLİ HERHANGİ BİR SIKINTIMIZ YOK"

Hem erkek hem de kadın takımlarının başındaki antrenörleri ile sözleşmelerinin devam ettiği ve herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Dinçay, "Daniel Castellani, daha önceden de bizimle çalışmıştı. 1 yıl ara verdi. Kendisine teklif verdik. Tekrar geldi. Bu arada erkek takımımızda Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) kupasında şampiyon oldu. Baktığınız zaman Türkiye kupasında hem bayanlar, hem erkekler final oynadı. Bizim her takımımız Avrupa şampiyonu olduktan sonra her iki takımımızda final oynadı. Ama finallerde dediğimiz gibi rakiplerinize baktığınız zaman yapabilecek şeyler bir yere kadar gelebiliyor. Sonuçta her iki antrenörümüzün de sözleşmesi devam ediyor ve şuanda antrenörlerimizle ilgili bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

"KİMSENİN EMEĞİ YEMEYE HAKKI YOK"

29 Nisan 2014 Salı günü Fenerbahçe Grundig ile Halkbank arasında oynanan maçın ardından Fenerbahçe Televizyonu'na hakem hataları ile ilgili yaptığı 'Hakemlerin hataları ile hakemlerin yanlışlarından dolayı artık biz yorulduk. Herhalde bu gidişle seneye bir voleybol takımında bu yatırıma devam etmeyeceğiz. Özellikle erkeklerde, bunu da herkesin bilmesi lazım' şeklindeki açıklamaları hatırlatılan Hakan Dinçay, "Özellikle final maçlarında ve sezon içerisinde bir gerçek var ki? Taraflı hakem demek istemiyorum. Ancak hakemlerimizin daha dikkatli olması gerekiyor. Telafisi olan maçlarda sezon içerisinde bir yerlerde fazla bir şey fark etmiyor. Ama final maçlarında bir sezonun yatırılmış olduğu emek 1 maçta çöpe atılıyor. Bu kadar basit hatalarla bir takımın yapmış olduğu başkanından alttaki malzemecisine kadar verilen emeği kimsenin yemeye hakkı yok. Ben özellikle bu konuyu gündeme getirdim. Haksız olmasam o gün açıklama yapmazdım. Rakibimiz bizden iyiydi. Ama sonuçta bir takım sahadaki mücadele orada kalsın. Hiçbir hakemin hatasının bedelini biz ödemeyelim. Kendi görevini yapsın, doğruyu görsün. 4 tane çizgi hakemi var. 1 tane yardımcı hakem var. 1 tane başhakem var. Bir de kenarda 3, 4 tane sayı hakemleri ve yardımcı hakemler var. Bu kadar hakem var ve bu kadar hatalar oluyor. Yani gözle görünen hatalar oluyor. Yazık günah değil mi? 1 yıl boyunca bu insanlar ter döktüler ve emek verdiler. Bizler bu kadar yatırım yaptık. Sponsorlarımız bize yatırım desteği vermişler ve siz geliyorsunuz en kritik maçta oradaki hatalarla oyunun kaderini değiştiriyorsunuz. Bunun örneklerini biz çok yaşadık. Voleybolda bu çok oluyor. Biranda 1 sayının gidip gelmesi, hakemle o anda ters düşmeleri o andaki motivasyonu bozduğu zaman rakibin setini ve maçı vermeye kadar gidebiliyor ki, bunun örneğini biz yaşadık. Onun için bütün söylemimiz o günkü konuşmamızın altında yatan bu konuydu" şeklinde konuştu.

"HAKEM HATALARIYLA OYUNUN KADERİ DEĞİŞMEMESİ GEREKİYOR"

Dinçay, yaşanan hakem hatalarının bilinçli bir şekilde yapıldığını iddia etmediğini vurgulayarak, "Ama bu kadar hakemin bir arada olduğu bir yerde hakemlerin hata yapma lüksü olamaz. ya birileri çıkacak ve gördüklerini söyleyecek. ya da bütün Avrupa'da olduğu gibi şampiyonluk finallerinde televizyonlarda pozisyonları geriye alıp, o pozisyonu tekrar gösterme şansı olabiliyor. O zaman federasyonun bunları yapması lazım. Eğer bu hakemlerle devam edilecekse de, bu işin sisteme getirmesi lazım. Final maçlarında buraya geldikten sonra hakem hatalarıyla emek alınamaz. Biz buna karşıyız. Biz bunun tepkisini verdik. Biz kötü oynayabiliriz. Bunu kabul ediyoruz. Rakibimiz çok iyi olur. Biz çıkarız tebrik ederiz. Bunu daha öncede söyledim. Bizim rakibimiz iyi olduğunda biz tebrik etmesini biliyoruz. Yaşanan hakem hatalarıyla oyunun kaderi değişmemesi gerekiyor. Final maçlarında bu hatanın telafisi olmuyor" dedi.

"AZİZ YILDIRIM GERÇEK BİR SPOR ADAMIDIR"

Sadece Türkiye'de değil, Avrupa arenasında da başarı için mücadele ettiklerinin altını çizen Dinçay, "Sayın başkanımız Aziz Yıldırım'ın her zaman söylediği bir misyonu var. Başkanımızın dediği şey, 'Biz futbol kulübü değil, biz spor kulübüyüz'. Camiamızdaki spor branşlarına bakın hepsi şampiyonluk için mücadele ediyor. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa arenasında da biz artık başarı için oynuyoruz. Avrupa şampiyonlukları ve Dünya şampiyonluklarıyla mücadele ediyoruz. Bu tamamen Aziz Yıldırım'ın vizyonudur. Sayın Aziz Yıldırım'ın voleybol şubesine verdiği inanılmaz desteği vardır. Başkanımız daha önce görev yaptığı süre içerisinde voleybol şube sorumluluğu da yapmıştır. Başkanımız voleybolu çok sever. Bize ilgisi ve desteği gerçekten çok fazladır. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız sadece voleybolla da kalmıyor. 9 branşımıza da ayrı ayrı destek veriyor. Elinden geldiği kadar maçlara da gelir. Yanımızda olur ve hatta antrenmanlarımızı da izler. Bu yüzden kendisi gerçek bir spor adamıdır" ifadelerini kullandı.

"SPONSORLUK OLMASA NE AVRUPA'DA NE DE TÜRKİYE'DE YARIŞABİLİRİZ"

Dinçay, Türkiye Voleybol Federasyonu'nun ve devletin konu ile ilgili yetkili mecralarının, voleybol başta olmak üzere salon sporlarına ve amatör branşlara çok büyük bir desteği olmadığını belirterek, "Maalesef ne federasyonumuzun ne de devletin amatör şubelere çok büyük bir desteği yok. Bu konuyu devamlı dile getiriyoruz. Biz voleybol maçlarını Burhan Felek Salonu'nda oynuyoruz. Oynadığımız her maçın hasılatı federasyona gidiyor. Kulüp hiçbir şekilde gelir sağlamıyor. Televizyon yayın gelirleri tamamen federasyona gidiyor. Reklam gelirleri federasyona gidiyor. Kulüpler artı olarak lisan bedelleri ödüyor. Bunlar çok ciddi rakamlar. Tekrar altını çiziyorum gerçekten sponsorluk olmasa hiçbir şekilde bizim ne Avrupa'da ne Türkiye'de yarışabilecek durumumuz olamaz. Biz bunu Grundig firması olmasa belki voleybolda bizim buralarda olma şansımız mümkün değil olamaz. Daha önceki sponsorluklarımızda da onların destekleriyle yürüdük. Sadece sponsorluk desteği de bir yere kadar. Bir yerden sonra artık federasyonunda devletinde bir şekilde bu sporlara destek olması lazım. Her branşta yarışıyorsunuz. 9 tane branşınız var. Türkiye ligi yetmiyor, Avrupa arenasına çıkıyorsunuz ve sadece gelir sponsorlukla. Sponsorluk düştüğü veya azaldığı zaman ister istemez sizde olduğunuz yerde kalmak zorunda kalıyorsunuz. Bu anlamda maalesef federasyon ve devlet kanadından bir destek görmüyoruz. Buda bizi ciddi anlamda yoruyor. Yani bugün Grundig olmasaydı belki biz Avrupa arenasında böyle bir kadro kurup devam edebilirdik ne bayanda yatırım yapabilirdik ne erkekte. ya orta sıralarda ya da küme düşmemeye oynayan bir takım yapabilirdik. Ama tabi bu durum hoş değil. Çünkü artık devletin bir şekilde bu işe el atması lazım. Fenerbahçe çok ciddi vergiler veriyor. Çok ciddi paralar veriliyor. ya hiç olmazsa bunun bir kısmını amatör şubelere aktarılabilse amatör şubelerin hem Avrupa'da hem de Türkiye'de ileriye dönük fayda sağlar. Olimpiyatlara en fazla sporcu veren kulüp Fenerbahçe. Sadece Fenerbahçe için söylememek lazım diğer kulüplerde aynı şekilde diğer kulüplere de aynı destekleri vermek lazım. Yani karşımızda bir de devlet teşkilatları var. Vakıfbank gibi Halk Bankası gibi birde bu kurumlarla mücadele ediyorsunuz. Bu kurumlarla rekabet yaptığınız zaman ister istemez oyuncu piyasasındaki bedellerde çok ciddi anlamlara geliyor. Sadece sponsorluk geliri ile ne kadar yarışabileceksiniz? Ne televizyon yayın geliri var? Ne seyirci geliri var? Seyirci desteği çok ama seyirciden gelen hasılat desteği de bize gelmiyor. Dolayısıyla sadece sponsorluğun desteği ve sayın başkanımız Aziz Yıldırım'ın ve bizlerin özverileri bugün buralardayız" dedi.

"TARAFTARIMIZ HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU"

Sarı-lacivertli taraftarların her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Dinçay, "Taraftarlarımıza her zaman teşekkür ediyoruz. Bizim her zaman yanımızda oldular. En kötü günümüzde de yanımızda oldular en iyi günümüzde de yanımızda oldular. Ama voleybolda gerçekten eksikliklerini hissediyoruz. Düşününki bu takımlar sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da Fenerbahçe forması ile sahaya çıkıyorlar. Hem ülkemizi hem de kulübümüzü temsil ediyorlar. Türkiye'de olsun Avrupa'da olsun oyuncularımız, o taraftarların desteği ile o güçle kendilerini daha emin ve güçlü hissediyorlar. İnşallah bu sene çok daha iyi bir takım olacağız. Özellikle bayanlarda çok daha iyi bir takım olacağız. O yüzden taraftarlarımızın bu anlamda bize desteklerinin çok olacağına inanıyorum. Erkeklerde de güzel bir takım kurmaya çalışıyoruz. Ancak tek sponsorlukla iki takım zorlanıyor. O yüzden erkeklerde çok çok iddialı bir takım kuracak mıyız? Bunun belirsizliği var. Ama bayanlarda bu sene inanıyorum ki Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacağız, Türkiye şampiyonu olacağız, Türkiye Kupası'nı alacağız. Erkeklerde de her halükarda en az Türkiye şampiyonluğuna mücadele edecek bir takım kuruyoruz. Onun için taraftarlarımızda bu sene o itici gücünü desteğini esirgememesi lazım" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dinçay ile Fenerbahçe Voleybol Şubesi Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement