El Sanatkarlarında Kış Mesaisi - Son Dakika
Yerel

El Sanatkarlarında Kış Mesaisi

El Sanatkarlarında Kış Mesaisi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan el sanatkarları, kış mevsiminde yoğun bir çalışma temposuna girerek turizm sezonuna yeni tasarımlarla merhaba’ demek istiyorlar.

22.01.2016 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan el sanatkarları, kış mevsiminde yoğun bir çalışma temposuna girerek turizm sezonuna yeni tasarımlarla merhaba' demek istiyorlar.

Ahlat'ta bulunan el sanatkarları, kış mesaisine başladı. Yeni sezona farklı ve özel modellerle başlamak isteyen sanatkarlar, geç saatlere kadar çalışarak el emeği göz nuru eserler üretiyor. İlçede bakır işlemeciliği ve ahşap oymacılığı yapan Osman Gülsar, kış mevsiminde işlerin yavaşlamasıyla birlikte yeni ürünler üzerinde çalıştığını söyledi. Kış mevsimini avantaja çevirdiklerine değinen Gülsar, bu mevsimde iş yoğunluğu azaldığı için yeni ürünler üzerinde çalışmak için daha çok vakit bulduklarını söyledi. Ahlat'ta bulunan kümbet ve mezar taşları motiflerinden esinlenerek unutulmaya yüz tutan el sanatlarını geliştirme çabası içerisinde olduklarını vurgulayan Gülsar, "Geleneksel el sanatlarımızı gelecek kuşaklara aktarmak için özel çaba sarf ediyoruz. Yerli ve yabancı turistler için hediyelik ürünler hazırlıyoruz. Kış mevsimi dolayısıyla işlerimiz bir hayli düşüyor. Dolayısıyla bu mevsimde oldukça vaktimiz oluyor. Aslında bu bizler için bir yandan faydalı da oluyor. Çünkü gün boyu farklı model ve motifler üzerinde çalışmaya yöneliyoruz. Şimdiden yaz sezonu için çalışıyoruz. İlçemizin tarihi ve doğal bakımdan oldukça zengin bir şehir olması bizler için şanstır. İlçemizde bulunan Selçuklu Mezarlığı, kümbetler ve diğer tarihi yapılar üzerinde bulunan desen ve motiflerden de faydalanıyoruz. Atalarımızdan miras kalan eserler üzerindeki motifleri yapmış olduğumuz ürünlerde yaşatmaya çalışıyoruz. Bundan da ayrıca bir mutluluk duyuyoruz. Aslında kış mevsimi bizim için zor geçse de bunu avantaja çeviriyoruz. Çünkü oldukça bol vaktimiz olduğu için yeni ürünler üzerinde çalışarak, turizm sezonu için özel ürünler çıkarma gayreti içerisinde oluyoruz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel El Sanatkarlarında Kış Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement