Elektrik Olmayan Evde 3 Kardeş Gaz Lambası Işığında Ders Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Elektrik Olmayan Evde 3 Kardeş Gaz Lambası Işığında Ders Çalışıyor

Elektrik Olmayan Evde 3 Kardeş Gaz Lambası Işığında Ders Çalışıyor

Kadirli'nin İlbistanlı köyünde yaşayan bir aile, elektriksiz evlerinde yaşamlarını sürdürürken, ailenin 3 çocuğu ise gaz lambası ve mum ışığında ders çalışıyor.

18.11.2014 13:04  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı İlbistanlı köyünde yaşayan bir aile, elektrik olmayan evlerinde yaşamlarını sürdürürken, ailenin okula giden 3 çocuğu ise gaz lambası ve mum ışığında ders çalışıyor.

İlbistanlı köyünde elektriği olmayan bir evde yaşayan Ula ailesinin çocukları, akşam olduğunda gaz lambası ışığında ders çalışıyor. Yunus Ula, 3 ay kadar önce ailesini köyde yaptırdığı eve taşıyarak Azerbaycan'a çalışmaya gitti. Anne Hatice Ula ise elektrik şebekesi olmayan eve elektrik almak için Kadirli'deki elektrik dağıtım şirketine başvurdu. Ancak bir sonuç alamadı.

Elektrik olmayan evde yaşayan Yunus Emre Ula (15), Ömer Faruk Ula (13) ve Yusuf Ula (11) isimli kardeşler ise akşam olunca gaz lambası ışığında ders çalışıyorlar. Bu şekilde ders çalışmaktan bir şey anlamadıklarını ifade eden lise 1. sınıf öğrencisi Yunus Emre Ula, "Yazılılarımız da başladı. Okulda ben başarılı olduğuma inanıyorum. Tek sıkıntımız ders çalışamıyor olmamız. Yetkililerden elektrik istiyoruz" dedi.

Büyüyünce doktor olmak istediğini belirten ailenin en küçük çocuğu ilkokul 4. sınıf öğrencisi Yusuf Ula ise, "Ders de çalışamıyoruz, televizyon da izleyemiyoruz. Lütfen artık bize elektrik verilsin" şeklinde konuştu.

Anne Hatice Ula ise, "Başvurmadığım yer kalmadı. Evimizin 100 metre ilerisindeki evlerde elektrik var. Buraya dikecekleri bir direk. Millet bu devirde aya gidiyor çocuklarım ise gaz lambası ışığında ders çalışıyor. Yetkililerden yardım bekliyorum" şeklinde konuştu. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elektrik Olmayan Evde 3 Kardeş Gaz Lambası Işığında Ders Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement