Elinin Hamuruyla Dönerci Ustası Oldu - Son Dakika
Güncel

Elinin Hamuruyla Dönerci Ustası Oldu

Elinin Hamuruyla Dönerci Ustası Oldu

Eşi uzun süre iş bulamadığı için kolundaki bileziklerini satarak dönerci dükkanı açan Hatice Çevik, 40 yıllık ustaları aratmıyor.

15.09.2016 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşi uzun süre iş bulamadığı için kolundaki bileziklerini satarak dönerci dükkanı açan Hatice Çevik, 40 yıllık ustaları aratmıyor.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde kolundaki altın bilezikleri satarak kendisine iş yeri açan Hatice Çevik, gün boyu başında durduğu ocakta pişirip kestiği dönerleri müşterilerine servis ediyor. 2001 yılında Tokat'tan Bursa'ya göç eden Hatice Çevik, eşi Selahattin Çevik 3 yıl boyunca iş bulamayınca kolları sıvamaya karar verdi. Yastık altında sakladığı düğünden kalan altın bileziklerini bozdurup Atatürk Caddesi üzerinde dönerci dükkanı açan Hatice Çevik, Bursa'nın aynı zamanda tek kadın dönercisi.

Eşini de zaman içerisinde paket servis elemanı olarak işe alan Hatice Çevik, "Eşim uzun zamandır iş bulamamıştı. Benim de aklıma böyle bir iş yeri açmak geldi. Neticede evimizin dumanı tütmeliydi. Biriktirdiğim altınları bozdurup böyle bir iş yapmaya karar verdim. Önceleri esnaf biraz mesafeli yaklaştı. Ama alıştılar. 5 aydır bu cadde üzerinde çalışıyorum. Döner dışında farklı yiyecek ürünlerimizde var. Zamanla dükkana uzak yerlerden de sipariş alınca eşimi de paket servis için yardıma çağırdım. Eşimle birlikte çalıştırdığım mekanımız da bazen çocuklarım da yardım için geliyor. Bize destek olan Gürsu halkına teşekkür ederim" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elinin Hamuruyla Dönerci Ustası Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement