Emlakçının Geçmişe Işık Tutan Koleksiyonu - Son Dakika
Güncel

Emlakçının Geçmişe Işık Tutan Koleksiyonu

Emlakçının Geçmişe Işık Tutan Koleksiyonu

Kahramanmaraş'ta emlakçılık yapan Muhammed Mustafa Doğru, gaz lambası ve fener koleksiyonunu iş yerinde sergiliyor.

01.07.2015 09:33  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta eski ve yeni fenerleri toplayıp bir koleksiyon yapan emlakçı Muhammed Mustafa Doğru, bu gereçlerin insan hayatına olan katkısının tartışılmaz olduğunu söyledi.

"YENİ NESLİN..."

Çocukluktan itibaren gaz lambası ve fenerlere ilgi duyduğunu belirten Doğru, yeni neslin bu aydınlatma aracını tanımaları için böyle bir koleksiyon yapma ihtiyacı duyduğunu ifade etti.

"GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIMAK İSTEDİM"

Şuan elinde 50 değişik gaz lambası ve fener olduğunu söyleyen Doğru, "Çocukluğumdan beri aydınlatma aletlerine karşı bir merakım vardı. Bu nedenle ailemin de desteğiyle bir koleksiyon yapmaya karar verdim. Gaz lambasının ışığında ders çalışmış ve fenerle lavaboya gitmiş birisi olarak geçmişimi geleceğe taşımak istedim" dedi.

"MENDERESTEN SONRA ELEKTRİKLE TANIŞTIK"

Yaşı gereği idareden gaz lambasına kadar bu aydınlatma araçlarını kullandığını söyleyen Eyüp Yarım ise, "Bu fenerlerle hayvanları yemlemeye inerdik. Işık yoktu. Aydınlatma için idare kullanırdık. İdareyi müsait yere koyar, bunun ışığıyla yemek yerdik. Bizim eskiden aydınlatma aracımız buydu. Çam, çıra, sonradan fener çıktı. İdare, gaz lambası, lüks çıktı, bunlarla aydınlatma yaptık. Adnan Menderes çıktıktan sonra da bütün köylere elektrik dağıldı. Eski durumlara bakarsan bugünkü bizim yaşantımız padişahta yok" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emlakçının Geçmişe Işık Tutan Koleksiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement