En Genç Mütevelli Heyet Başkanından Gençlere "Meclis" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

En Genç Mütevelli Heyet Başkanından Gençlere "Meclis" Çağrısı

En Genç Mütevelli Heyet Başkanından Gençlere "Meclis" Çağrısı

Türkiye’nin en genç Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu, 7 Haziran seçimlerinde siyasetin kan tazelemesi gerektiğini belirtti.

18.04.2015 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en genç Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu, 7 Haziran seçimlerinde siyasetin kan tazelemesi gerektiğini belirtti. Politikada tamamı gençlerden oluşan bir siyasi partinin kurulması gerektiğini söyleyen Topçuoğlu, "Parti kurarlarsa da ilk desteği ben veririm" dedi.

Türkiye'deki genç potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu, Türkiye'deki genç sayısının 38 milyon olduğunu ve gençlerin isterlerse Türkiye'nin en büyük siyasi partisini kurabileceklerini söyledi. Topçuoğlu, bir anne ve babanın oyunu kime vereceği konusunda çocuğunu etkileyememesine rağmen ailelerin çocuklarının etkisinde kalarak oy kullanabileceklerini öne sürdü. Gençlerin son yıllarda değişen ve gelişen Türkiye'de görev talep etme noktasında daha cesur olduklarını söyleyen Topçuoğlu, "Gençlerin zamanının geldiğini çok açık şekilde istatistiklerde görüyoruz. Seçimde ilk kez oy kullanacak yaklaşık 1 milyon 50 bin genç muazzam bir parametre. Avrupa'da böyle bir nüfusun olması mümkün değil. Avrupa'nın ve Amerika'nın nüfusu ciddi anlamda yaşlanmaya doğru gidiyor. 18 yaşındaki birinin ondan daha büyük birinden daha az düşündüğünü, daha az zeki olduğunu ve daha iyi fikirler üretemeyeceğini kim söyleyebilir ki. Eğer gençler isterse Türkiye'nin en büyük partisini kurabilir. Çünkü 38 milyon genç var bu ülkede. Bir anne-baba oy kullanmada çocuğunu etkileyemez ama bir çocuk ailesini istediği partiye yönlendirebilir. Türkiye'deki genç potansiyelinin değerlendirilmesi gerekiyor. Böyle bir parti kurarlarsa da ilk desteği ben veririm" dedi.

Avusturya ve İsveç'te henüz 20'li yaşlarında bakanlık koltuğuna oturan siyasilerin olduğunu hatırlatan Topçuoğlu, yüz binlerce iktisadi ve idari bilimlerden mezun olan ama işsiz genç beyinlerin olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Bugün dünyada 23 yaşındaki insanlar bakan oluyor ya da 21 yaşındaki insanlar bilişim teknolojilerini kullanarak fikir geliştiriyor ve milyarder oluyor. Bugün Türkiye'de 400 bin tane İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunu işsiz, mağdur ve gelecek kaygısı taşıyor. Bunun gibi bir sürü örnek var. Eğitim sisteminden başlayıp gençleri sisteme daha fazla entegre edebileceğimiz yöntemler bulmalıyız. Biz ilkokulda okuttuğumuz inkılap tarihi dersini üniversitede hala okutuyoruz. Böyle bir eğitim sisteminden nasıl başarılı genç profilinin listelere konsa bile yansıyamaz. Ne olursa olsun bu gençler geliyor. Artık gençlerin zamanı geldi. Gençleri sadece yaşı itibariyle konumlandırmaktan çıkıp, onların önünü açıp genç olduklarını, hata yapabilme lüksüne sahip olduklarını, aykırı düşünebileceklerini ve düşüncülerini dile getirebilecekleri platformlar oluşturabileceklerini vadeden siyasi parti önümüzdeki dönemlerde başarılı olacak."

RAKAMLARLA OY KULLANMA ORANI

7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde yurt içinde 53 milyon 765 bin 231, yurt dışında ise 2 milyon 867 bin 658 kayıtlı seçmen yer alıyor. Bu seçmenlerin arasında yurt içinde 1 milyon 47 bin 192, yurt dışında ise 56 bin 66 kişi 18 yaşını doldurarak ilk kez oy kullanacak. 7 Haziran'a hazırlanan siyasi partiler ise aday profillerinde revizyona giderek daha 'genç' bir görünüme büründü. 2011 yılında gerçekleşen seçimin sonucuna göre yaş ortalaması 51.6 olan Meclis'in toplamda 1 milyon 103 bin 258 gencin oy kullanacağı 7 Haziran seçimlerinin ardından 'gençleşmesi' bekleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel En Genç Mütevelli Heyet Başkanından Gençlere 'Meclis' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement