Ermeni Azınlıklar Derneği Başkanı Dağcı'dan, Defineciler İçin Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Ermeni Azınlıklar Derneği Başkanı Dağcı'dan, Defineciler İçin Suç Duyurusu

Ermeni Azınlıklar Derneği Başkanı Dağcı\'dan, Defineciler İçin Suç Duyurusu

Ermeni Azınlıkları Derneği Başkanı Aziz Dağcı, define avcıları yüzünden Ermeni cemaatine ait kiliselerin köstebek yuvasına döndüğünü belirterek, Rum kökenli bir kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

06.07.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermeni Azınlıkları Derneği Başkanı Aziz Dağcı, define avcıları yüzünden Ermeni cemaatine ait kiliselerin köstebek yuvasına döndüğünü belirterek, Rum kökenli bir kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özellikle Batman'ın Sason ve Kozluk ilçeleri civarlarında bulunan kiliselerde hazine arandığını iddia eden Aziz Dağcı, define avcıları yüzünden Ermeni cemaatine ait kiliselerin köstebek yuvasına döndüğünü söyledi. Aziz Dağcı, "Duyduğum kadarı ile Efrim Bağ isimli bir kişi bu bölgede define avcılığı yapıyor. Bu işi ruhsatlı yapıp yapmadığını bilemiyorum. Defineciler yüzünden bizim Ermeni cemaatinin kilise ve mezarları köstebek yuvasına döndü. Şu an için Sason ilçesi Komk Manastırı'nın define avcıları tarafından zarar görmesinden korkuyorum. Komk Manastırı'na da zarar verilmemesi için Efrim Bağ için savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum. Bu işi yaptıysa bu işten vazgeçsin. Ben Efrim Bağ, kesin bu işi yapıyor demiyorum, fakat burada altın aradığını çok yerlerden haber alıyorum. Yaklaşık bir hafta önce Sason Sarıyayla civarında altın aradığı duyumunu aldık ve hemen suç duyurusunda bulunma gereği gördük" dedi.

"EFRİM BAĞ RUM ASILLIDIR AMA ŞU ANDA ERMENİLERE KATILMIŞTIR"

Ermeni Azınlıkları Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Efrim Bağ'ın aslında Ermeni olmadığını söyledi. Dağcı, "Efrim Bağ aslen Tab dediğimiz ve Horon Rum kökenlidir, daha sonra bize gelip sığındı ve Ermeni diye geçiniyor. Efrim Bağ, aslen Rum horon kökenli ve Garabe'nin torunudur. Daha sonra bize Ermenilere katıldı ve şu anda da Ermenilerin arasındadır. Yani bize katılmış durumdadır" diye konuştu.

"TURİZM AYAĞIYLA BURAYA GELEREK DEFİNE AVCILIĞI YAPIYOR"

Ermeni Azınlıkları Derneği Başkanı Aziz Dağ, insanların turizm niyetiyle bölgeye gelerek hazine aradıklarını ve bunun da tarihi yapıları yok ettiğini söyledi. Dağcı, "Efrim Bağ adındaki şahıs kendini Ermeni olarak tanıtıyor ve turizmci ayağıyla bu bölgelere gelerek define avcılığı yapıyor. Bunlar gibi insanlar yüzünden tarihi yapılarımız köstebek yuvasına dönüyor. Tarihimize sahip çıkmak için bu tür duyumları alır almaz ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum" ifadelerini kullandı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ermeni Azınlıklar Derneği Başkanı Dağcı'dan, Defineciler İçin Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement