Eşek ve Katırla Dünyayı Dolaşan Çift Boğaz Köprüsü'nde Takıldı - Son Dakika
Güncel

Eşek ve Katırla Dünyayı Dolaşan Çift Boğaz Köprüsü'nde Takıldı

Eşek ve Katırla Dünyayı Dolaşan Çift Boğaz Köprüsü\'nde Takıldı

Maceraperest Fransız çiftin eşek ve katır üstünde dört yılda gerçekleştirdikleri 11 bin kilometrelik dünya turu, Boğaziçi Köprüsü'nde polis engeline takıldı.

20.11.2014 11:43  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maceraperest Fransız çift 29 yaşındaki Morgane Lefevre ile eşi 33 yaşındaki David Lefevre, ülkelerine dönüş yolunda eşek ve katırlarıyla Boğaziçi Köprüsü'nü geçmeye çalışınca görevli polisler tarafından engellendi.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN DÖNMEK İSTEDİLER

Tam dört yıl önce, bir katır ve eşekle dünya turu yapmayı planlayan Morgane ve David yaz kış, gece gündüz demeden onlarca ülkeyi geçip Tacikistan'a kadar ulaştı. Bir süre Tacikistan'da kalan çift Fransa'ya dönüşü, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Türkiye üzerinden yapmayı planladı.

KÖPRÜ ENGELİNE TAKILDILAR

Geceleri hayvanlarına yükledikleri çadırda geçiren çift, masraf olmaması için yanlarına cep telefonu bile almadı. Asıl meslekleri lokantacılık olan Lefevre çifti Türkiye'ye yaklaşık üç ay önce giriş yaptı. Dün İstanbul'a gelen Fransız çift, önce Harem'den vapurla Sirkeci'ye geçmek istedi. Eşek ve katır ile vapura binemeyince de Üsküdar üzerinden Boğaziçi Köprüsüne yürüyen çift burada polisler tarafından durduruldu.

"BİZE BİR KAMYON AYARLAYIN"

Polisin, "Köprüden yaya ve hayvanların geçişi yasak. Sizin de hayvanlarınızla birlikte bir kamyona binerek geçmekten başka çareniz yok. Kamyonların geçişine de bu köprüden değil, daha kuzeydeki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden izin veriliyor" şeklindeki uyarısı üzerine şaşkına dönen çift, "Bizim kamyon kiralayacak paramız yok, ya bir polis aracı bize eşlik ederek bu köprüyü kullanalım, ya da size bize bir kamyon ayarlayın" diyerek dakikalarca polislerle tartıştı. Görevlilerin geri adım atmaması üzerine kızgın bir şekilde Boğaz Köprüsünü terek eden çift hayvanlarıyla birlikte geceyi geçirebilecekleri boş alan aramaya başladı.

NEDEN SORUSUNA CEVAP: MACERAMIZDAN MEMNUNUZ

Önümüzdeki yıl Şubat ayında Fransa'ya varmayı planladıklarını söyleyen çılgın Fransızlar, "Neden böyle bir maceraya giriştiniz" sorusunu ise "Her şeye rağmen hayat çok güzel. Dünyanın her ülkesi görmeye değer. Biz de devr-i alem için en ucuz ve ilginç yol olan eşek ve katırımızla yola çıktık ve maceradan memnunuz" şeklinde cevapladı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eşek ve Katırla Dünyayı Dolaşan Çift Boğaz Köprüsü'nde Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • sinan: O eşekler geçseydi köprüyü bu emsal olup katır eşek at arabaların yol geçen hanına çevirip istanbul trafiğini kilitlerdi.biraz mantıklı olun... 5 13 Yanıtla
  • umut: sağ salim dönseler bari 9 1 Yanıtla
  • mehmet polat: o kadar iki ayaklı geçiyorbe kardeşim bırak dört ayaklıda geçsin neolur yani. 7 2 Yanıtla
  • tipi bozuk atarli koyun: Bizde eşek, katır, koyun dolu. 3 4 Yanıtla
  • yaya: hoooooooooop ehliyet ruhsat 5 2 Yanıtla
  • p@sh@lı_p@sh@: alsana 1 kriz daha 6 0 Yanıtla
  • PARİS3: işte öyle bir ülkede yaşıyoruz heryer paris değil ya 4 1 Yanıtla
  • Ryan: polis iki kelime kuramiyor yazik diyemiyor road block 3 2 Yanıtla
  • plaka: plakalari yoktur, gecerlerse ceza kesemezler 4 1 Yanıtla
  • kalkan: bu ukala fıransızların huyu bu ben frenc anladın analdım ne oldu fırencen hepınız ahlaken toplu ne yaptıgınız dunyaca unlu 3 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada
    20:38 Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada

    Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracı, yokuş aşağı indiği sırada önce istinat duvarına, sonra da park halindeki araçlara çarptı. Kazanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Servis şoförü ve öğrencilerden bazıları hafif yaralandı.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement