Gaziantep'e Tünel Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'e Tünel Müjdesi

Gaziantep\'e Tünel Müjdesi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep ihracatına hız ve ivme kazandıracak ve Gaziantep ile Mersin arasındaki mesafeyi 110 kilometreye düşürecek tünelin müjdesini verdi.

06.03.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep ihracatına hız ve ivme kazandıracak ve Gaziantep ile Mersin arasındaki mesafeyi 110 kilometreye düşürecek tünelin müjdesini verdi.

Tüneli, hükümet yetkilileri ile görüşerek 2016 yılı bütçesi yatırım planına koydurma çabası içerisinde olduklarını söyleyen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu. Konukoğlu, 2015 yılına bakıldığında Gaziantep olarak 5. Sanayi Organize Bölgelerinde 2014 yılının 6. ayında dağıtmaya başladıkları arsa tahsislerinin uzun dönemlerini yaptıklarını ifade ederek, burada 40 tesisin çalıştığını ve 80'in üzerinde işletmenin de inşaat ve yatırımlarının devam ettiğini söyledi. Konukoğlu, "Bu demektir ki 120 tane firma anında 5. bölgede 2015 yılı içinde devreye girmiş olacak. Açmaya çalıştığımız Kilis'te ortak bir projemiz var" dedi.

TÜNEL MÜJDESİ

Aynı zamanda bir tünel projelerinin de olduğunu ifade eden Konukoğlu, tünelin proje ihalesinin bu yıl yapılacağı müjdesini verdi. Adil Konukoğlu, "Ondan sonra 2016 yılına da Allah kısmet ederse de yeni gelecek hükümet yetkilileri ile görüşüp, 2016 yılı bütçesinin yatırım planına koydurma çabası içerisindeyiz. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman Gaziantep'i hem lojistik olarak hem de alt yapı olarak çok daha ivmeli bir hale getireceğimizden ve Gaziantep'in özellikle tünelin açılmasıyla sonuçlanacak olan nakliye giderlerini aşağıya çekerek, ihracatımızın önünü açacağından hiçbir şüphemiz yok. Bunları hesaba katarak bizim denizden ihracatımızı yapabilmemiz için diğer taraftan da ağırlıklı biz Mersin'i kullanıyoruz. Çünkü, Mersin'deki limanın büyük oluşu ve İskenderun tarafından limanların olmayışı bizi Mersin Limanı'na alıştırmış durumda. Fakat Mersin Limanı komple Türkiye'nin İç Anadolu'dan başlayıp, Ankara'dan yukarı çizgi çizdiğiniz zaman Karadeniz sahilinin dışında bu taraftan tek çıkış noktasıdır. Bütün Anadolu, Doğu Anadolu ve Orta Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz bölgesinin bütün çıkışları Mersin Limanı'ndan yapılmaya çalışılıyor" dedi.

"GAZİANTEP-MERSİN ARASINI 110 KİLOMETREYE İNDİRECEK"

Konukoğlu, "Gaziantep'ten Mersin Limanı'nı hesap ettiğiniz zaman 300 kilometredir. Eğer biz tüneli gerçekleştirebilirsek buradaki mesafemiz 110 kilometreye düşecek. 110 kilometrelik bir mesafenin bir tek gidişte harcadığınız kadar mazot harcayacaksınız ve gidiş ve gelişli olarak. İskenderun'a eski yoldan gidemezsiniz, çok virajlı ve çok mazot yakarsınız. Mecburen otobanı kullanıyorsunuz. Burada inanılmaz bir ivme var. Şu anda İskenderun körfezinde yapılan yeni limanlar var. Bu limanlarda rekabette artacak. Onun da fiyatları düşürme etkisi olacak. Bunların hepsi ihracatı destekleyici ve en önemli konulardan biride bu inanılmaz lojistik bir destektir. Müşterilere verilen hizmet daha da hızlanacak. Biz bölge için bunu önemsiyoruz ve Gaziantep'in ihracatı olarak bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'e Tünel Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement