Geçen Sene 5 TL Olan Napolyon Kirazı Bu Sene 1 Tl - Son Dakika
Ekonomi

Geçen Sene 5 TL Olan Napolyon Kirazı Bu Sene 1 Tl

Geçen Sene 5 TL Olan Napolyon Kirazı Bu Sene 1 Tl

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde hasadına başlanan Napolyon cinsi ihracatlık kirazın bahçedeki fiyatı 1 liranın altına düştü.

02.07.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde hasadına başlanan Napolyon cinsi ihracatlık kirazın bahçedeki fiyatı 1 liranın altına düştü.

Gölpazarı'nda kiraz yetiştiricileri, geçen sene 5 TL'ye varan Napolyon cinsin kirazın bu sene 1 TL'ye kadar düştüğü belirterek, yetkililerden yardım isterdiler. 2015 yılı kiraz sezonu açıldı, ama kiraz üreticileri bu işten fazla memnun kalmadı. Sezonunda çok yağışlı geçmesi kiraza zarar vererek ürünleri çatlatırken, dünyaca meşhur Napolyon cinsi kiraz ihracat yapılmadığı için dip fiyata kadar geriledi. Yerli tüccarlar ise Napolyon kirazınının kilosunu 1 TL'den almaya başladılar.

Buna karşılık Gölpazarı'nda kiraz yetiştiriciliği yapan çiftçiler, işçi parasının günlük 60 TL olduğu bir sezonda kiraz topladıklarını belirterek, "Bu yıl ürün rekoltesi rekor seviyede yüksek o kadar ki dallar kirazı çekmiyor kırılıyor. Geçen sene 3, 4, 5 TL'den alıcı bulan kirazlar bu sene 1 TL'YE kadar düştü. Çatlayan kirazların kilosunun 50 kuruştan alıcı buluyor. Böyle giderse kirazı toplamayıp dalında bırakacağız ve çürümeye terk edeceğiz. Emeğimizi alamadığımız bir işi yapmaya gerek yok" dediler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Geçen Sene 5 TL Olan Napolyon Kirazı Bu Sene 1 Tl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement