Hafriyat Kamyonlarına İsyan Eden Vatandaşlar Yolu Kapattı - Son Dakika
Güncel

Hafriyat Kamyonlarına İsyan Eden Vatandaşlar Yolu Kapattı

Arnavutköy Boğazköy sakinleri, hafriyat kamyonlarının köyün içinden geçmesine tepki göstererek eylem yaptı.

06.09.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutköy Boğazköy sakinleri, hafriyat kamyonlarının köyün içinden geçmesine tepki göstererek eylem yaptı. Yol kapatan vatandaşlar hafriyat kamyonlarının alternatif güzergahları kullanmasını istedi.

3. havalimanı inşaatı nedeniyle yoğun şekilde çalışan hafriyat kamyonlarının güzergahında bulunan Arnavutköy Boğazköy sakinleri, eylem yaptı. Kamyon sürücülerinin belediyenin alternatif yol güzergahı göstermesine rağmen kısa olması nedeniyle Boğazköy yolunu kullanmasına tepki gösteren vatandaşlar, yolu kapattı.

Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı eylemde grup adına bir konuşma yapan Boğazköy sakinlerinden Nihat Çeli, "Burada çocuklarımız var. ve bu kamyoncular hiçbir şekilde, şoförler hiçbir şekilde kurallara uymuyorlar. Yani kurallara uymadıkları için de sıkıntı var. Yetkililerden bu kamyon güzergahını burada istemiyoruz. Olmaması da gerekiyor. Sonuçta burası küçücük bir köy yani. Bir mahalle arası, bir sokak burası. Sokakta bin 400 kamyon geçer mi? Soruyorum vicdanı olan bütün yetkililere soruyorum" dedi.

İki senedir söz konusu hafriyat kamyonlarının gürültüsünü çektiklerini ifade eden Mustafa Özdeş ise yetkililere başvurduklarını ancak çözümün bir türlü bulanamadığını belirtti. Özdeş, "Köy halkımızdan bin 500'e yakın imza topladık. İmzalar burada. Bir misafirin gelse toplu bir yerde oturamıyorsun. Toz toprak içerisinde çay, kahve içiyoruz. Talebimiz buna bir çözüm bulunsun. Bu kamyonlar bugüne kadar yolumuzu yeteri kadar kullandı bundan sonra artık kullanmasınlar. Bütün herkesin, köy halkı psikolojik hasta oldu" ifadelerini kullandı.

Yolun trafiğe kapatılması üzerine köy meydanına gelen emniyet yetkilileri devreye girerek bir saatlik ikna çabalarının ardından vatandaşlar yolu trafiğe açtı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hafriyat Kamyonlarına İsyan Eden Vatandaşlar Yolu Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement