Hakan Ünsal'dan Derbi Yorumu - Son Dakika
Spor

Hakan Ünsal'dan Derbi Yorumu

Hakan Ünsal\'dan Derbi Yorumu

Galatasaraylı eski futbolcu ve spor yorumcusu Hakan Ünsal, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin hocalarının, bu takımların hocası olamayacağını söyledi.

19.10.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaraylı eski futbolcu ve spor yorumcusu Hakan Ünsal, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hocalarının, bu takımların hocası olamayacağını söyledi.

Ünsal, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray'ın TT Arena'da Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ettiği derbide, iki takımın da oynadığı futbolun yeterli olmadığını kaydetti. Ünsal, oynanan oyun anlamında futbolun içinde bulunduğu durumun sahaya yansıdığını belirterek, "Maçı 87. dakikaya kadar ayrı, 87'den sonra da ayrı konuşmak lazım. 87. dakikaya kadar oyunsal anlamda baktığımızda derbiye yakın bir oyun bile olmadı. 2-3 tane pozisyon var ama maçı canlı seyrederken eski derbileri özledim. Ne 0-0 biten derbiler vardı ki; heyecanlı, tempolu, mücadelesi yüksekti. Maçta 2 tane güzel şey var. Bir tanesi Sneijder'in ilk golü, diğer güzel olan şey de Sneijder'in ikinci golü. Onun haricinde maçla ilgili olumlu bir şey söyleyemiyorum. İşin kötü tarafı da bu. Bir tarafta Galatasaray, bir tarafta Fenerbahçe, Türk futbolunun lokomotifi diyebileceğimiz iki takım. Hani hep son zamanlarda konuşuluyor ya 'neden taraftarlar stada gelmiyor' diye. Şu derbide oynanan futbolu gördükten sonra insanların stada niye gelmediğinin cevabı Passolig değil, oynanan kötü futbol. Ona rağmen dün iyi sayılabilecek bir rakamda seyirci vardı" dedi.

"GALATASARAY AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET"

Sonuçta Galatasaray açısından güzel bir galibiyet olduğunu söyleyen Ünsal, "Dünkü maç berabere bitse bile seçime yansıyabilecek hatta daha ilerisinde sıkıntılar çıkarabilirdi. O anlamda Galatasaray açısından çok önemli bir galibiyet. Uzun vadede hayırlı olmadı. Prandelli ile Galatasaray'ın çok uzun vadede başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Bu galibiyet o süreci biraz daha uzatacak. Eğer ki gelecek yönetimlerin kafasında bir ayrılık varsa, şimdi o soru işaretini kafalarından kaldıracaktır. Kısa vadede bu geçici bir rahatlama sağlayacak ama uzun vadede Galatasaray açısından iyi olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

"KENARDA DIEGO VARKEN OYUNA ALINIR"

Ünsal, Fenerbahçe cephesinde de sıkıntının oyunculardan kaynaklanmadığını vurgulayarak, "Fenerbahçe için bakacak olursak orada da sıkıntının hocada olduğunu görebiliriz. İsmail hocanın da Fenerbahçe'ye biraz hafif kaldığını, o yükü kaldıramadığını düşünüyorum. Onun haricinde oyunda yaptığı değişiklikler de ciddi anlamda Fenerbahçe'nin dengesini bozdu. Bana göre her iki takımın hocası da, bu takımların hocaları değil. Fenerbahçe gibi bir takımın hocası, oyunu tutmak veya çevirmek anlamında oyuna forvet çıkarıp sol bek alıyorsa, orada iş bitmiştir zaten. Kenarda Diego varken oyuna alınır. Eğer ki almıyorsan seni saha içinde oyunda tutabilecek farklı bir oyuncu alınır. Emre oyundan çıkmış, Alves kırmızı kart görmüş bir de üstüne yapılan yanlış değişiklik oyunu tamamen Galatasaray lehine çevirdi" şeklinde konuştu.

"SNEİJDER ÇOK KRİTİK MAÇLARDA SAHNEYE ÇIKIYOR"

Sneijder'in genel sezon performansına bakıldığında iyi olmadığını ifade eden Ünsal, "Erciyes maçında bir duran top, şimdi de 2 tane çok güzel gol atıyor olması Sneijder'in genel anlamda iyi oynadığını göstermiyor. Sneijder, geldiği günden beri çok kritik maçlarda sahneye çıkıyor. Aslında yıldız oyunculardan beklenen de budur. Juventus maçında ortaya çıkması, Fenerbahçe maçında ortaya çıkması Sneijder'i de ayrı bir yere koyuyor. Yıl içerisinde 3 tane maçta oynayıp diğerlerinde oynamamak da olmaz. Biraz daha performansını arttırması lazım. Ama şu var ki; oyun şeklinin de buna dönmesi lazım. Tamamıyla Sneijder'e yüklenmeyelim. Galatasaray'ın oyun anlayışı, Sneijder'in oyun performansını yukarı çekebilecek mi, oda bir soru işareti. Her iki takımda da problemin hocalardan kaynaklandığını düşünüyorum. Hocaların, her iki eldeki kadroyu da maksimum kalitede, mantalitede olduğu zaman her iki takım da şu oynadıkları oyunun en az yüzde 40 üzerine koyarlar" değerlendirmesinde bulundu.

Derbide alınan galibiyetin 4. yıldızı takma konusunda çok fazla etkili olacağını düşünmediğini dile getiren Ünsal, "Sezon başından beri bakarsak Fenerbahçe oynadığı maçların hepsinde iyi oynamış fakat sonuç yok. Galatasaray'a bakıyoruz iyi oynamamış ama sonuçları almış. Burada bir ters orantı var. Galatasaray bu aldığı sonuçların yanında oynadığı oyunu da iyi seviyeye çekerse, o zaman 4. yıldızı takma konusunda iddialı derim" ifadelerini kullandı.

"ÇOK ERKEN HAVLU ATTIK"

A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri maçları sonucunda ortaya çıkan tabloyu da değerlendiren Ünsal, "Avrupa Şampiyonası'nda biliyorsunuz ki kural değişti. Önceden 1. olan takım direkt gidiyordu, ikinci takım Play-off oynuyordu. Şimdi iki takım direkt gidiyor, 3. takım Play-off oynuyor. Gidememek ayıpla seviyelendirilebilecek bir duruma geldi. Bizim başlangıcımıza baktığımız zaman, gitmemeye yakınız. Sıkıntı var. Bundan sonraki süreç bizim aleyhimize işleyecek. Şampiyonada ne olursa olsun elemelerin en iyi takımı Hollanda ile daha oynamadık. Daha Çek Cumhuriyeti deplasmanına gideceğiz. Dolayısıyla biz ilk 2'yi kaybettik, 3. olma şansımız da çok zor. Çok erken havlu attık diyebilirim" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hakan Ünsal'dan Derbi Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement